Access denied problem?

Kroger, Costco supermarketi npr.
Kaoo što sam i pretpostavio. Imaju Geoblock na Srbiju.

1768079113991.png

To možeš rešiti korišćenjem VPN-a koji može da fejkuje tvoj IP, pa da izgleda kao da pristupaš iz USA.

Evo meni radi..😉
Uzmi NordVPN, jeftina mesecna pretplata i super radi..Gledas i Netflix i sta god preko njega...

Pogledajte prilog 1846193

...I kad si vec na sajtu, uplati negde da odes na sunce, dok je Bgd zavejan...😊

Pogledajte prilog 1846199
NordVPN ti prve godine naplate malo, a onda te oderu sledeće godine jer nisi čitao sitna slova xD

Inače su OK, ali mnogo skupi.

NordVPN ti prve godine naplate malo, a onda te oderu sledeće godine jer nisi čitao sitna slova xD

Inače su OK, ali mnogo skupi.

Bilo koji VPN koji se uzima na mesec dana (na pr) je skup i neisplativ, tj uzima se u krajnjoj nuzdi da se “nešto” zavrsi.

NordVPN uzimam na 2 god i bude oko $2.5-$3 mesečno i to je po meni odlična cena. Osim toga serveri rade solidno, ima ih puno, i većina sajtova je dostupna.
Kome je i to skupo (30-40din mesečno), neka se udruži sa nekim da dele isti nalog jer dozvoljava obicno 10-tak uredjaja da se registruje.

Sto se tiče naplate prve godine malo a posle te “oderu”…pretpostavljam da misliš na neku promociju prve godine a posle standard cena?
..i to se lako resi sto se odmah po ukljucenju servisa isključi automatsko plaćanje, pa kome ne odgovara cena..trazi dalje.

Ako imas iskustva sa VPN, koje su alternative NordVPN-u (Exoress VPN i Norton nisu), ali da se uzne u obzir brzina servera , sa koliko uredjaja može da se koristi i da zaista kroz te servere može da se pristupi sajtovima, jer mnoge app ih prepoznaju i samo dobiješ poruku tipa..isključi VPN.

Bilo koji VPN koji se uzima na mesec dana (na pr) je skup i neisplativ, tj uzima se u krajnjoj nuzdi da se “nešto” zavrsi.

NordVPN uzimam na 2 god i bude oko $2.5-$3 mesečno i to je po meni odlična cena. Osim toga serveri rade solidno, ima ih puno, i većina sajtova je dostupna.
Kome je i to skupo (30-40din mesečno), neka se udruži sa nekim da dele isti nalog jer dozvoljava obicno 10-tak uredjaja da se registruje.

Sto se tiče naplate prve godine malo a posle te “oderu”…pretpostavljam da misliš na neku promociju prve godine a posle standard cena?
..i to se lako resi sto se odmah po ukljucenju servisa isključi automatsko plaćanje, pa kome ne odgovara cena..trazi dalje.

Ako imas iskustva sa VPN, koje su alternative NordVPN-u (Exoress VPN i Norton nisu), ali da se uzne u obzir brzina servera , sa koliko uredjaja može da se koristi i da zaista kroz te servere može da se pristupi sajtovima, jer mnoge app ih prepoznaju i samo dobiješ poruku tipa..isključi VPN.
Ovo za NordVPN ne znam iz prve ruke, nego od drugara koji je kupio pa su mu posle godinu dana korišćenja naplatili sledeću godinu 220 evra. (Nemam pojma šta je on uzeo, može biti da je uzeo nešto što nije hteo, ili da je bio u nekom trial periodu).

Treba samo čitati sitna slova, bilo koji provajder da je u pitanju.

Ja sam koristio svojevremeno HMA PVN (Hide my ass) i bio je prilično dobar i brz.

Ali ga ne koristim već godinama pošto nemam neke potrebe.

Ovo za NordVPN ne znam iz prve ruke, nego od drugara koji je kupio pa su mu posle godinu dana korišćenja naplatili sledeću godinu 220 evra. (Nemam pojma šta je on uzeo, može biti da je uzeo nešto što nije hteo, ili da je bio u nekom trial periodu).

Ja sam koristio svojevremeno HMA PVN (Hide my ass) i bio je prilično dobar i brz.

To se zove danak neiskustvu…
Svi sajtovi (za razne usluge) kada nude free trial period traže podatke kreditne kartice da bi posle isteka probnog perioda počeli naplatu izabrane usluge.
Sve sto treba da se uradi je ući u profil i iskljuciti automatsku naplatu.
Kvalitetniji sajtovi će čak i po naplati vratiti novac ako ih korisnik zove da kaže da je odustao.
I poslednji zid odbrane su korisnički servisi Visa, MC i Amex kojima se žalite ako pružalac usluge nije korektan.

Sumnjivi su zestoko, njima je 2018. bio hakovan server i cutali su o tome godinu dana, tek kada ih je neko odrukao su i sami priznali, nisu kompromitovani korisnici ali sama cinjenica da su cutali znaci da bi laganica precutali sta hoces.

Druga zanimljiva stvar sa njima sto su i direktor / osnivaci i vecina njihovih zaposlenih Litvanci a sediste su premestili u Panami, Evropska Unija kakva takva ima najstrozije zakone za zastitu i korsinika i stiti te kao takvog, sama cinjenica da su samoinicjativno promenili sediste u Americi iako im je vecina radnika u Litvaniji govori da tu nesto zestoko smrdi jer u Americi vec mogu da mute ako hoce.

Inace osnivaci firme su isti likovi koji su otvorili i data mining kompaniju (prodaja podataka) Tessonet i upravo je u toj kompaniji nastao Nord VPN, koji satro garantuje privatnost a nastao je u kompaniji koja radi totalno suprotno.

Nord VPN se u pocetku reklamirao na foru mi smo mala nezavisna firmica iz Paname koja se bori za slobodu i slicne marketinske price a u sustini je bila deo ogromne Litvanske korporacije.

Inace do 2022. 2023. su imali slogan koji su furali kroz reklame nesto tipa " We do not comply with any requests from foreign governments" Da bi ga kasnije promenili u "We will comply but only bla bla"

Pre bih preporucio Proton vpn, plus su postavili njihov izvorni kod kao Open Source koji cak ima i besplatnu probnu verziju verziju sa 2-3 demo zemlje jer ima slicne opcije kao i Nord a sediste im je u Svajcarskoj koji su babaroge.

Najlegendarniji je Mullvad, on ne trazi niakkve tvoje podatke bukvalno dobijes broj naloga i ako izgubis taj broj izgubio si i nalog, on je bas hard core po tom pitanju, mozes im bukvalno poslati gotovinu u koverti postom u Švedsku uz papiric na kojem piše tvoj broj naloga :lol:

Njima je murija upala 2023. u kancelarije da zaplene servere i podatke o korisnicima i na kraju su ispusili jer ovi stvarno nisu cuvali nista, zbog toga je def. najjaci, i to im je ujedno bio najbolji marketing.

Jedina razlika izmedju Mullvad i Proton je to sto Proton ima vise opcija i mogucnosti kao sto je npr Stealth mode obfusticirana VPN adresa koju sa druge strane ne mogu da detektuju kao vpn , onda adblocker i slicno, dok mullvad ima samo ono najosnovnije.

Poslednja izmena:

3 dolara nije 30-40 dinara nego 300-400 dinara.

Ne znam za šta drugi koriste VPN, za mene su dovoljne osnovne plaćene verzije…uglavnom kad sam na putu van zemlje od gledanja streaming app do pristupa odredjenim sajtovima.
Možda za neke “kompleksnije radnje” koje zahtevaju viši stepen sigurnosti ili neke druge opcije treba neki bolji, za ovo sto meni treba, NordVPN je 👍

Ne može samo iz podešavanja. Osim ako nisi mega IT expert.

Imaš plaćene VPNove, ali i besplatne verzije. Na primer znam da radi Hola. Imaju svoj browser i exzenzije za Chrome itd.

Izguglaj i probaj.
sto ne moze iz settingsa...skine neki vpn ip ima ih na netu koliko zelis i interpolitra u network settings.

mada je to utopija...bolje namestis u startu ceo uredjaj ili fon da nije iz srbije.... znaci od kolevke :lol: i onda te niko ne blokira. osim mozda sto ne mozes da skines app za kladze ili banke.

Australija, kod njih sam primetio da znaju cesto da blokiraju, zatim Turska.
Australija je čak i na jutjubu regionalno zaključala čuvenu scenu iz "Krokodil Dandi" - "To nije nož, ovo je nož". Naravno, našla se posle na drugim kanalima, ali... minut videa oni regionalno zaključali. Imao sam taj link sačuvan i jednom htedoh opet da pogledam, malo da se nasmejem, kad ono "ne može u vašoj zemlji"

Back