Quantcast

Abu Šutanovac

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.544
http://www.mondo.rs/s199630/Press_izbor/Alo-_Abu_Sutanovac.html
Abu Šutanovac
Britanski tabloid "Dejli mejl" (Daily Mail) stavio je srpskog ministra odbrane Dragana Šutanovca na listu najbližih saradnika libijskog diktatora Moamera Gadafija.

List je greškom, uz tekst o zamrzavanju imovine Gadafijevih oficira i šefova obaveštajnih službi, objavio sliku ministra Šutanovca. Ispod njegove slike potpisan je libijski ministar odbrane Abu Bakr Junis Jaber, za koga se u tekstu tvrdi da je prvi na udaru za zamrzavanje imovine.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac još nije siguran da li će da tuži tiražni britanski tabloid.

"Još nisam odlučio o tome", kratko je za "Alo" izjavio Šutanovac.

Advokat Borivoje Borović kaže da bi ministar Šutanovac mogao da naplati odštetu od britanskog tabloida.

"To je izvodljivo, ali bi to bio mukotrpan put. Šutanovac bi trebalo da angažuje engleskog advokata, a mogao bi i da pokuša da zasnuje nadležnost drugog suda, jer on posledice nanošenja te nematerijalne štete trpi ovde u Srbiji. Što se tiče iznosa, to ne bih mogao da procenim jer je to pravo suda, a nisam upoznat kolike su kvote za ovakve prekršaje u Engleskoj", kaže Borović.

S druge strane, advokat Toma Fila smatra da srpski ministar ne bi ništa mogao da dobije na ime odštete.

"Koliko puta se desi takva greška. List može da se izvini za propust", kaže Fila.

General Abu Bakr Junis Jaber je na čelu libijske armije još od sedamdesetih godina. Upravljao je vojnom silom koja je brojala oko 120.000 pripadnika. Neki analitičari su čak spekulisali da bi general mogao da zameni Gadafija. Ipak, on je svoju moć stekao gradeći snažan savez upravo s libijskom vođom. Različiti, nepotvrđeni, izveštaji govore da je trenutno u kućnom pritvoru, piše "Alo".
.....................
........................
ГРЕШКА....?
Нема овде грешке...
.Можда мало у имену...а све остало је тачно...
:hahaha: :hahaha: :hahaha:
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.