- Poruka
- 75.641
ustanovljene su granice dokle se ne računa da je formirano dete. Ako je majka silovana treba da ima pravo da abortira u bilo kom trenutkuČedomorstvo da ili nikako?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ustanovljene su granice dokle se ne računa da je formirano dete. Ako je majka silovana treba da ima pravo da abortira u bilo kom trenutkuČedomorstvo da ili nikako?
Ima li?ustanovljene su granice dokle se ne računa da je formirano dete. Ako je majka silovana treba da ima pravo da abortira u bilo kom trenutku
kod nas izvrse 3 puta vise abortusa nego sto se rodi dece, a mi raspravljamo o onih manje od 100 slucajeva silovanja? da kazemo i da su sve zrtve silovanja zatrudnele( sto je nemoguce) sta cemo sa ostalih 150-180 hiljada?ustanovljene su granice dokle se ne računa da je formirano dete. Ako je majka silovana treba da ima pravo da abortira u bilo kom trenutku
dešava se, i čak da se za to ne osudi (PPD).Ima li?
Može li da zadavi bebu nakon porođaja?
Samo pitam.
Druga recenica ti je definitivno najgori argument koji mozes da upotrebis za bilo koju temu koja postoji
Eto rešenja.dešava se, i čak da se za to ne osudi (PPD).
dobro zaboravio sam da kazem da podrzavam i ako je zeni ugrozen zivot al mislim da je to moglo da se zakljuciDa ti kao muškarac ne možeš da osuđuješ žene?
Zašto je to najgori argument?
Ti ne možeš da znaš kako se ona oseća, zašto je nemoguće da rodi, koje su sve posledice po dete, po nju..
Nemoj da me svrstavaš u suprotni tabor, ja jesam protiv abortusa, ali ne može da se zabrani. Mora da se radi na prevenciji.
Znaš li koliko je izvršavano abortusa dok su bili zabranjeni i na koje sve načine i koje je posledice to imalo, a po koga? Žene, naravno. Ne muškarce.
dobro zaboravio sam da kazem da podrzavam i ako je zeni ugrozen zivot al mislim da je to moglo da se zakljuci
znas ti vrlo dobro protiv cega sam tacno i o cemu mi pricamo
zamisli da se zabrani abortus i da zakoni budu 10 puta strozi nego sto su sad, sta mislis koliko njih bi i dalje htelo da svrlja i ulazi u brak sa svakakvim budalama?Znam i slažem se, ali
Šta misliš da bi bilo sa tom decom?
Ako bi naterao te žene da ih rode, gde bi završila, kako. U startu su neželjena.
U jednoj hraniteljskoj porodici je bila devojčica koja je peto dete žene koja ih je sve ostavila u porodilištu. Svo petoro dece. Kada je rodila šesto, centar je reagovao i uradili su joj sterilizaciju. Kao životinji.
Samo jedno, ta devojčica je usvojena od dobre porodice, a ostali..
zamisli da se zabrani abortus i da zakoni budu 10 puta strozi nego sto su sad, sta mislis koliko njih bi i dalje htelo da svrlja i ulazi u brak sa svakakvim budalama?
Dobro znam da ne moze nisam ni rekao da moze samo kazem zamisli hipoteticki da imamo drugi mentalitet i da nije ovako kako jesteKoji zakoni, ko da ih sprovodi, daj molim te..
Punili bi džepove još više po divljim privatnim ordinacijama.
Ne može na taj način da se reši pitanje abortusa, ne mo že.
objasni ovu kosmicku mudrost ne bilo ti zapovedjenoApsolutno se slažem da ženi ne sme da se zabrani da abortira ako tako hoće. Zabrana abortusa je ravna silovanju.
Dobro znam da ne moze nisam ni rekao da moze samo kazem zamisli hipoteticki da imamo drugi mentalitet i da nije ovako kako jeste
da li si sigurna u toJa i pričam o popravljanju mentaliteta.
I svakako kada bi se ponašali savesnije i muškarci i žene, manje bi bilo abortusa, sigurno.
Znaš li koliko ima slučajeva kada muškarac namerno svesno ide na to da devojka, žena zatrudni iako ne želi?
Iz raznih razloga.. Da je zadrži, da joj se osveti.. Hoću da kažem, nije odgovornost samo na ženama. Konačna odluka jeste, ali tada se i radi samo o njoj.
Zato je svest o tome šta je abortus i kakve su posledice i kako da ne dođe do potrebe za njim, najvažnije razvijati dok su još deca.
isto kao i Sumnjivo lice, ne slazem se da se radi samo o njoj a inace nisam nigde ni rekao da su samo zene krive za toJa i pričam o popravljanju mentaliteta.
I svakako kada bi se ponašali savesnije i muškarci i žene, manje bi bilo abortusa, sigurno.
Znaš li koliko ima slučajeva kada muškarac namerno svesno ide na to da devojka, žena zatrudni iako ne želi?
Iz raznih razloga.. Da je zadrži, da joj se osveti.. Hoću da kažem, nije odgovornost samo na ženama. Konačna odluka jeste, ali tada se i radi samo o njoj.
Zato je svest o tome šta je abortus i kakve su posledice i kako da ne dođe do potrebe za njim, najvažnije razvijati dok su još deca.
da li si sigurna u to
kada radiš nekome nešto na silu onda se to zove silovanjeobjasni ovu kosmicku mudrost ne bilo ti zapovedjeno
kako mozes da znas da li nesto zelis ili ne zelis dok ga jos na grudima ?Misliš da nisam svesna da se radi i o životu deteta?
Već sam pisala o tome. Ako ne želi to dete, neće biti sposobna da ga gaji ili će ga podizati sa mržnjom, stvoriti psihopatu..
Možemo da polemišemo o tome.
Dakle, ja sam protiv. I gde god mi se ukaže prilika da mladima pričam o tome ja pričam, ali..
Ne možete sve odluke osuđivati i ne može se svaka žena koja je izvršila abortus spaliti na lomači.
jel ? Vodjeni tvojom logikom i provalnici bi mogli krivicni zakon da smatraju "silovanjem"kada radiš nekome nešto na silu onda se to zove silovanje
možemo da vrtimo definiciju u nedogled ali je poenta da sam izrazio svoje mišljenje a ne ubedjivao ostale kako sam ja u pravu.jel ? Vodjeni tvojom logikom i provalnici bi mogli krivicni zakon da smatraju "silovanjem"
Da li si siguran da zelis da nastavis sa argumentima?
diskusija sluzi da se obrazloze stavovi a to nije ubedjivnje.Ako izneses svoje misljenje,red je i da ga na pravi nacin obrazlozismožemo da vrtimo definiciju u nedogled ali je poenta da sam izrazio svoje mišljenje a ne ubedjivao ostale kako sam ja u pravu.
ti baš i nisi neki učesnik u diskusiji. Ponašaš se kao islednik zahtevajući od svakog učesnika da pojasni svoje stavove. Gde je tvoj stav (i ujedno da ga obrazložiš)?diskusija sluzi da se obrazloze stavovi a to nije ubedjivnje.Ako izneses svoje misljenje,red je i da ga na pravi nacin obrazlozis
Prvo i osnovno trebalo bi da znas da je ovo pitanje toliko kompleksno da nije moguce dati jednostavan odgovor na njega,kako sa moralne strane tako i po pitanju zakona.Samim tim reci "Zena se pita" ili "To je silovanje" je vise nego porazavajuci stav.Ja ne mogu da dam tako jednostavan odgovor kao ti i jos neki, smatram da nije moguce ovakvo jedno pitanje svesti na jednu prostu recenicu,iz tog razloga mi prvenstveno interesuje kako je neko izgradio misljenje pa da tako hrabro izjavi "to je silovanje" ili "zenina je poslednja".Ako je normalna pitanja dozivljavas kao istrazni postupak onda su ti stavovi na prilicno klimavim nogama cim nisi u stanju da obrazlozisti baš i nisi neki učesnik u diskusiji. Ponašaš se kao islednik zahtevajući od svakog učesnika da pojasni svoje stavove. Gde je tvoj stav (i ujedno da ga obrazložiš)?