Abdelrahman - rod "Poslanika" Muhameda - Hriscanin

MaranAta

Ističe se
Poruka
2.303
Abdelrahman, рођен као мухамеданац, по линији Ali Ibn Abu Talib-а, рођака Мухамедовог, и четвртог Калифа... Планирао да постане имам, као и његов деда, али !!! Божјим промислом, схвати у каквој је заблуди био и приклони се Богу Исусу Христу. Читајте овде:

http://www.answering-islam.org/Testimonies/athanasios.html :wink:

U ime Allaha , Milostivog, Samilosnog

Po cemu je to Muhammed sallallahu alejhi we seleme prevarant ?

U kojeg to zivog "boga" ti vjerujes?

Ne moze biti covjek bog, zasto se ne urazumite, gdje moze covjek biti bog i da ga razapnu, da li covjekov razum to moze da prihvati?

Onaj ko je otpadnik od Islama, znaci koje prihvatio drugu vjeru a ostavio islam, da vidimo sta to on radi u drugoj vjeri ...

Ne desava se kao sto se desava sa krscanima koji predju na islam, da se potpuno posvete islamu i izucavanju islama, vise nego muslimani koji su rodjeni u porodicama, famelijama muslimanskim i odhranjeni u muslimanskom, islamskom ambijentu.

Iskreno te pozivam, da ne vrijedjas BOzijeg Poslanika Muhammeda saws, jer ako nastavis tako da vrijedjas, onda pokazujes ono sto Isa a.s( Isus ) nije pripovjedao, a i sam Indzil tzv Biblija i Isa a.s ( isus ) je najavio dolazak Muhammeda sallallahu alejhi we selem, procitaj biblmalo bolje ...

Ne moze biti covjek bog

Потпуно тачно. Али !!! Бог може постати човек ако то жели, јер је Свемогући, утеловити се и сићи међу људе и бити међу њима ако то жели. :roll:

ПС0: Човек може постати бог само по Милости Свете Тројице, тиме што ће узети учешћа у нествореним божанским енергијама. :wink:

ПС1: Мухамед је најобичнији преварант који је своје епилептичне нападе продавао као "божје поруке". Да је тако, очигледно је што је ограничио број жена на 4, а за себе самог направио изузетак... 8)

U ime Boga Milostivog Samilosnog !

Javljam se evo na ovaj forum iz nekoliko razloga, a jedan od najvećih je taj što neki ljudi ovde pokušavaju da ocrne i oblate Islam kao poslednju Božiju objavu i poslednjeg Božijeg Poslanika Muhammeda neka je mir i spas Božija na njega. Želio bih da upozorim sve koji atakuju na Islam a posebno osobu pod nikom MaranAta da se pripaze i da ne napadaju na ličnost najboljeg čovjeka koji je hodio ovom zemljom Muhammeda sina Abdullahova riječima Uzvišenog Boga koje su objavljenje u poslednjoj Božijoj objavi koja je spuštena nama ljudima t.j. Kur’nu:

“ One koji Boga i Poslanika budu vrijedjali Bog će ih na ovom i na onom svijetu prokleti i sramnu im patnju pripremiti. A oni koji vjernike i vjernice vrijedjaju, a oni to ne zasužuju, tovare na sebe klevetu i veliki grijeh.”
( Kur’an Sura Al-Ahzab: 57,58 )

Ako Bog dozvoli, imama namjeru kao vjernik u Boga i sve Njegove Poslanike da se javljam i da prezentujem Islam u njegovom pravom sjaju povodeći se za riječima Uzvišenog Boga upućenim Njegovom Poslednjem Poslaniku Muhammedu i svima koji ga slijede, u Kur’anu:

“ Ti pozivaj svome Gospodaru jer ti si, uistinu, na pravom putu. “
( Kur’an Sura Al Hadzdz: 67)

Takodje želim da opovrgnem ove bljuvotine koje se sire na ovom forumu, a koje su uperene protiv Islama. Svako ima pravo da izbere vjeru koju hoće. Ali ako već u nesto nevjeruješ nemaš pravo da to blatiš.

Neka je mir i spas na sljedbenike istine.

MaranAta:
Да ли се ико спасао изван Нојеве барке ? :roll:

Jesu. Kenguri... :)
Aman covece, kakve sada to veze ima?
Ovde se radujes spasenju jedne duse, a tamo pricas kako se samo pravoslavni mogu spasiti. Ono sto je po tebi zajednicko i za muslimane i za ostale inoslavne hriscane je da su sklopili kompromis sa satanom.
Pa gde je tu onda spas ako je iz jedne satanske veroispovesti presao u drugu?

Musliman:
U ime Boga Milostivog Samilosnog !

Javljam se evo na ovaj forum iz nekoliko razloga, a jedan od najvećih je taj što neki ljudi ovde pokušavaju da ocrne i oblate Islam kao poslednju Božiju objavu i poslednjeg Božijeg Poslanika Muhammeda neka je mir i spas Božija na njega. Želio bih da upozorim sve koji atakuju na Islam a posebno osobu pod nikom MaranAta da se pripaze i da ne napadaju na ličnost najboljeg čovjeka koji je hodio ovom zemljom Muhammeda sina Abdullahova riječima Uzvišenog Boga koje su objavljenje u poslednjoj Božijoj objavi koja je spuštena nama ljudima t.j. Kur’nu:

“ One koji Boga i Poslanika budu vrijedjali Bog će ih na ovom i na onom svijetu prokleti i sramnu im patnju pripremiti. A oni koji vjernike i vjernice vrijedjaju, a oni to ne zasužuju, tovare na sebe klevetu i veliki grijeh.”
( Kur’an Sura Al-Ahzab: 57,58 )

Ako Bog dozvoli, imama namjeru kao vjernik u Boga i sve Njegove Poslanike da se javljam i da prezentujem Islam u njegovom pravom sjaju povodeći se za riječima Uzvišenog Boga upućenim Njegovom Poslednjem Poslaniku Muhammedu i svima koji ga slijede, u Kur’anu:

“ Ti pozivaj svome Gospodaru jer ti si, uistinu, na pravom putu. “
( Kur’an Sura Al Hadzdz: 67)

Takodje želim da opovrgnem ove bljuvotine koje se sire na ovom forumu, a koje su uperene protiv Islama. Svako ima pravo da izbere vjeru koju hoće. Ali ako već u nesto nevjeruješ nemaš pravo da to blatiš.

Neka je mir i spas na sljedbenike istine.

De sad dajte mi dokaz, mislim na krscane, gdje je to Isa ( Isus ) sin Merjemin ( Marijin ) izjavio da je Bog ?

rdeki:
MaranAta:
Да ли се ико спасао изван Нојеве барке ? :roll:

Jesu. Kenguri... :)
Aman covece, kakve sada to veze ima?
Ovde se radujes spasenju jedne duse, a tamo pricas kako se samo pravoslavni mogu spasiti. Ono sto je po tebi zajednicko i za muslimane i za ostale inoslavne hriscane je da su sklopili kompromis sa satanom.
Pa gde je tu onda spas ako je iz jedne satanske veroispovesti presao u drugu?

Где сам ја то рекао да се "само Православни могу спасити" ? :roll:

Није рекао ? Читај мало:

(Јован 5)
30. Ја не могу ништа чинити сам од себе; Како чујем онако судим, и суд је мој праведан; јер не тражим вољу своју но вољу Оца који ме је послао.
31. Ако ја свједочим сам за себе, свједочанство моје није истинито.
32. Други је који свједочи за мене; и знам да је истинито свједочанство којим свједочи за мене.
33. Ви сте послали к Јовану, и он је посвједочио за истину.
34. А ја не примам свједочанство од човјека, него ово говорим да се ви спасете.
35. Он бјеше свјетиљка која гораше и свијетљаше; а ви хтједосте мало времена да се радујете свјетлости његовој.
36. Али ја имам свједочанство веће од Јованова; јер дјела која ми даде Отац да их свршим, ова дјела која ја чиним свједоче за мене да ме је Отац послао.
37. И Отац који ме посла он је и посвједочио за мене. Нити сте глас његов икада чули, ни лице његово видјели.
38. И ријеч његову немате да обитава у вама; зато што ви не вјерујете Ономе кога Он посла.

(Јован 8 )
19. Тада му говораху: Гдје је Отац твој? Исус одговори: Не знате ни мене ни Оца мојега; кад бисте знали мене, знали бисте и Оца мојега.
20. Ове ријечи каза Исус код ризнице кад учаше у храму; и нико га не ухвати, јер још не бјеше дошао час његов.
21. А Исус им поново рече: Ја идем, и тражићете ме; и помријећете у гријеху своме; куд ја идем ви не можете доћи.
22. Тада рекоше Јудејци: Да се неће сам убити, јер говори: куд ја идем ви не можете доћи?
23. И рече им: Ви сте одоздо, ја сам одозго; ви сте од овога свијета, ја нисам од овога свијета.
24. Зато вам и рекох да ћете помријети у гријесима својим; јер ако не повјерујете да Ја јесам, помријећете у гријесима својим.
25. Тада му говораху: Ко си ти? И рече им Исус: Почетак, што вам и кажем.
26. Много имам о вама говорити и судити; али Онај који ме посла истинит је, и ја говорим у свијету оно што чух од њега.
27. И не разумјеше да им говори за Оца.
28. А Исус им рече: Кад подигнете Сина Човјечијега, онда ћете дознати да Ја јесам, и да ништа сам од себе не чиним; него како ме научи Отац мој онако говорим.
29. И Онај који ме посла са мном је. Не остави Отац мене сама; јер ја свагда чиним што је њему угодно.
30. Кад он ово говораше, многи повјероваше у њега.

Обрати пажњу на црвени текст а посебно на повећана слова... Да ли треба да ти спомињем где је у Библији Бог рекао: "Ја сам онај КОЈИ ЈЕСТЕ" ? Или.. где је рекао: "Ја сам Алфа и Омега - Први и Пошљедњи"... или где је рекао: "Памтите што је било од старине; јер сам ја Бог, и нема другога Бога, и нико није као ја, који од почетка јављам крај и издалека што још није било; који кажем: намјера моја стоји и учинићу све што ми је воља." :roll:

Abdurrahman:
Zasto Isa Bozji mir i spas neka je na njemu, nije jasno rekao da je Bog ?

Gdje pise i gdje su dokazi da je Isa ( Isus ) bog ?

Jasno je receno da gospod Isus Hrist JESTE BOG. Rekao je to i ON SAM. To sto ti to ne znas, ne menja nista na stvari. Evo izvornog citata iz Biblije:

SVETO JEVANDJELJE PO JOVANU

GLAVA 1. 1-10.

1." U pocetku bjese rijec, i rijec bjese u Boga, i Bog bjese rijec."

Uporedi ovo sa Jevandjeljem po Jovanu gl.17.5, gde sam Hrist kaze:

"I sad proslavi ti mene, oce, u tebe samoga slavom koju imadoh u tebe prije nego svijet postade."

Dakle, Hrist je rec kroz koju svet bi stvoren, a koja je i sama Bog.

Zatim, Jevandjelje po Jovanu glava 1,2-8:

2. "Ona bjese u pocetku u Boga.

3. Sve je kroz nju postalo, i bez nje nista nije postalo sto je postalo."

Dakle, sve je postalo kroz rijec, tj Hrista, a i sama rijec je Bog. Uostalom, iz cega bi Bog stvarao, ako ne iz sebe i kroz sebe, u samom pocetku?

4." U njoj bjese zivot, i zivot bjese vidjelo ljudima.

Logicno, ako je Bog zivot, onda je i sam zivot stvaranja morao doci kroz njega kao rec, kao vidjelo.

5. I vidjelo se svijetli u tami, i tama ga ne obuze.

6. Posla Bog covjeka po imenu Jovana.

7. Ovaj dodje za svjedocanstvo da svjedoci za vidjelo (tj. Isusa Hrista, sad je jasno: Hrist je vidjelo, kroz koje je teklo i bozansko stvaranje)da svi vjeruju kroza nj.

8. On ne bjese vidjelo, nego da svedoci za vidjelo.

9. Bjese vidjelo istinito koje obasjava
svakoga covjeka koji dolazi na svijet.

10. Na svijetu bjese, i svijet kroza nj posta i svijet ga ne pozna."

Kako se dalje nalazi u Jevandjelju po Jovanu gl. 1. 14,15:

14."I rijec (cf. Jovan 1.1, vidi gore)postade tijelo i useli se u nas puno blagodati i istine; i vidjesmo slavu njegovu, slavu kao jedinorodnoga kod oca.

15.Jovan svjedoci za njega i vice govoreci: ovaj bjese za koga rekoh: koji za mnom ide preda mnom (cf. Jovan 1.1-1.3)postade, jer prije mene bjese."

koristio sam prijevod Novog zaveta Vuka Stefanovica Karadzica, izd. Britansko i inostrano biblijsko drustvo, Beograd, 1987. Nazalost, novi prevod mi nije pri ruci, jer sam ga pozajmio prijatelju, no nista ne menja na stvari.

Abdurrrahmane, znam da ti kao sledbeniku knjige zvane Kuran, koja je pre svega zakonik i mitologizovana istorija, a ne misticko, teolosko i eticko delo, kao Novi zavet Biblije, ovakvo razmisljanje mora biti strano. No, posto si postavio pitanje, dat ti je i jasan odgovor. Ako imas jos nekih pitanja, rado cu odgovoriti na njih.

Srdacno te pozdravljam, i neka te gospod Isus Hrist prosvetli jevandjeljskim naukom i podari tvojoj dusi spas! :)

U ime Boga, Milostivog, Samilosnog

Ovako komsije, vi krscani bogolikost Isaa ( Isusa ) neka je sa njim Boziji mir i spas, dokazujete nekim predajama iz Evandjelja, od kojih je vecina u Ivanovom Evandjelju.

U narednim redovima navodim vase dokaze i nivelisem vas pokusaj da ga tim dokazima dokazete:

Kao prvo, vi "oslavoljavate Isaa a.s ( Isusa )izrazom "Sin Boziji"."

Ovaj dokaz je nevazeci iz dva razloga.

Prvi razlog:

Koristenje izraza "sin Boziji" za Isaa a.s je oprecan izrazu "Sin Covjeciji", kao i izraz "Sin Davida" kojim se oslovljava Isa a.s

Pogledajte izraz "Sin covjeciji" kojim se on oslovljava u Matejevom Evandjelju: ( 8:20 ; 9:6 ; 16:13,27 ; 17:9,22 ; 18:11 ; 19:28 ; 20:18,28 ; 24:27 ; 26:24,45,64 ) : zatim izraz "Sin Davida" takodje u Matejevom Evandjelju: ( 9:27 ; 12:23; 15:22; 20:30,31; 21:9,15; 22:42 ), kao i u Evandjelju po Marku: ( 10:47,48 ), i Evandjelju po Luki: ( 18:38,39 ).

Isto tako Isaov a.s geneologija ( rodoslovlje ) koja se veze za Davuda, a zatim za Ja'kuba ibn Ishaka ibn Ibrahima a.s , a koja se navodi u Matejevom ( 1:1-17 ), i Lukinom Evandjelju ( 3:23-34 ), jasno govori da Isa a.s ( isus ) vodi porijeklo od pomenutih vjerovjesnika koji su potomci covjeka ( Adema-Adama, mir neka je sa njim i Boziji spas ), kao i to da je on sin covjeka, a jasno je da sin covjeka moze biti samo covjek, a nikako Sin Boga niti Bog.

У томе и јесте читава суштина хришћанства да је Бог ушао у тело, и родио се као човек. Самим тим што је зачет без греха, од Светог Духа, што и куран признаје, Он је Син Божји.

А тиме што је рођен од жене, тиме је Он и Син Човечји.

Дакле, имамо утеловљеног Бога - Христа, који је имао дуални природу, како божанску, тако и човечију, и као такав, једини је био без греха. А само онај ко је без греха. могао је да искупи човечанство од греха... :roll:

Pa sta je sad ovo ?

NESLAGANJE U PORIJEKLU ISA A.S

Isaova a.s loza u Evandjelju po Mateju ( 1:1-17 ), I Evandjelju po Luki ( 3:23-38 ).

Onaj ko napravi pored ove dvije loze naci ce sest velikih proturjecnosti:

A - u Evandjelju po Mateju ( 1:16 ), se kaze da je muz Isaove a.s make bio Josip sin Jakova , a u Evandjelju po Luki ( 3:23 ), se kaze da je to bio Josip sin Helijev.

B - u Evandjelju po Mateju ( 1:6 ) se kaze da Isa a.s vodi porijeklo od Davudovog a.s sina Sulejmana a.s , a u Evandjelju po Luki ( 3:31 ) da on vodi porijeklo od Davudovog a.s sina Natina.

C - iz Evandjelja po Mateju ( 1:6-11 ) se saznaje da su svi preci Isaa a.s, od Davuda a.s do zatocenistva u Babilonu, bili poznati kraljevii, a iz Evandjelja po Luki ( 3:27-31 )saznajemo da oni nisu bili niti relieve niti poznati, izuzev Davuda a.s I njegovog sina Natana.

D - prema Matejevom Evandjelju ( 1:12 ) Salatijel je sin Jehoniev, a prema Lukinom Evandljeju ( 3:27 )Salatijel je sin Nerijeva.

E - prema Evandjelju po Mateju ( 1:13 )Zorobadelovom sinu je ime Abijuda, a prema Lukinom ( 3:27 )Rezin. A cudno je I to da medju imenima Zorobadelovih sinova pomenutim u Prvoj Knjizi Ljetopisa (3:19 , nema imena Abijud I Rezin.

F - iz Evandjelja po Mateju ( 1:6-17 ) se saznaje da u lozi izmedju Davuda a.s I iSaa a.s postoji dvadeset I sest generacija, a iz Evandjelja po Luki ( 3:23-31 ) da u toj lozi, izmedju njih, postoji cetrdeset I jedna generacija.

Stari krscanski istrazivaci I ucenjaci su jod od treceg stoljeca nove ere, kada su ova dva Evandjelja postala poznata, naprosto ostali nemogucni pred ovim proturjecjima I nisu ih mogli izbrisati. Zudili su da ove proturjecnosti isceznu tokom vremena, alisu noisome nade propale.

Ove proturjecnosti u lozi su danas prisutne te I danasnjim ucenjacima predstavljaju kamen spoticanja.

A ko to kaze da Biblija je Bozjija rijec ?

Pa kako znam, Bog NIKAD ne grijesi !

greyjaguar:
Abdurrahman:
Zasto Isa Bozji mir i spas neka je na njemu, nije jasno rekao da je Bog ?

Gdje pise i gdje su dokazi da je Isa ( Isus ) bog ?

Jasno je receno da gospod Isus Hrist JESTE BOG. Rekao je to i ON SAM. To sto ti to ne znas, ne menja nista na stvari. Evo izvornog citata iz Biblije:

SVETO JEVANDJELJE PO JOVANU

GLAVA 1. 1-10.

1." U pocetku bjese rijec, i rijec bjese u Boga, i Bog bjese rijec."

Uporedi ovo sa Jevandjeljem po Jovanu gl.17.5, gde sam Hrist kaze:

"I sad proslavi ti mene, oce, u tebe samoga slavom koju imadoh u tebe prije nego svijet postade."

Dakle, Hrist je rec kroz koju svet bi stvoren, a koja je i sama Bog.

Zatim, Jevandjelje po Jovanu glava 1,2-8:

2. "Ona bjese u pocetku u Boga.

3. Sve je kroz nju postalo, i bez nje nista nije postalo sto je postalo."

Dakle, sve je postalo kroz rijec, tj Hrista, a i sama rijec je Bog. Uostalom, iz cega bi Bog stvarao, ako ne iz sebe i kroz sebe, u samom pocetku?

4." U njoj bjese zivot, i zivot bjese vidjelo ljudima.

Logicno, ako je Bog zivot, onda je i sam zivot stvaranja morao doci kroz njega kao rec, kao vidjelo.

5. I vidjelo se svijetli u tami, i tama ga ne obuze.

6. Posla Bog covjeka po imenu Jovana.

7. Ovaj dodje za svjedocanstvo da svjedoci za vidjelo (tj. Isusa Hrista, sad je jasno: Hrist je vidjelo, kroz koje je teklo i bozansko stvaranje)da svi vjeruju kroza nj.

8. On ne bjese vidjelo, nego da svedoci za vidjelo.

9. Bjese vidjelo istinito koje obasjava
svakoga covjeka koji dolazi na svijet.

10. Na svijetu bjese, i svijet kroza nj posta i svijet ga ne pozna."

Kako se dalje nalazi u Jevandjelju po Jovanu gl. 1. 14,15:

14."I rijec (cf. Jovan 1.1, vidi gore)postade tijelo i useli se u nas puno blagodati i istine; i vidjesmo slavu njegovu, slavu kao jedinorodnoga kod oca.

15.Jovan svjedoci za njega i vice govoreci: ovaj bjese za koga rekoh: koji za mnom ide preda mnom (cf. Jovan 1.1-1.3)postade, jer prije mene bjese."

koristio sam prijevod Novog zaveta Vuka Stefanovica Karadzica, izd. Britansko i inostrano biblijsko drustvo, Beograd, 1987. Nazalost, novi prevod mi nije pri ruci, jer sam ga pozajmio prijatelju, no nista ne menja na stvari.

Abdurrrahmane, znam da ti kao sledbeniku knjige zvane Kuran, koja je pre svega zakonik i mitologizovana istorija, a ne misticko, teolosko i eticko delo, kao Novi zavet Biblije, ovakvo razmisljanje mora biti strano. No, posto si postavio pitanje, dat ti je i jasan odgovor. Ako imas jos nekih pitanja, rado cu odgovoriti na njih.

Srdacno te pozdravljam, i neka te gospod Isus Hrist prosvetli jevandjeljskim naukom i podari tvojoj dusi spas! :)

Abdurrrrrahmane, opet me teras da citiram sam sebe- ali nemam drugog izbora, jer ti jednostavno NE CITAS I IGNORISES sce ONO STO TI NE ODGOVARA. No, od nekog kome je i metodologija citiranja strana, drugo se i ne moze ocekivati.

JA ZNAM DA TI NE PRIPADAS EVROPSKOJ CIVILIZACIJI, ALI NE BI BILO LOSE DA PRIHVATIS NEKA NACELA NASTALA U NJOJ. JEDNO OD TAKVIH JE PRINCIP DIJALOGA- DAKLE RAZGOVORA SA NEISTOMISLJENICIMA U KOM VALJA ODGOVORITI NA OPONENTOVE ARGUMENTE, PRE NEGO SE ZAPOCNU NOVE TEME. POZVAO SI ME DA TI ODGOVORIM I KADA SAM TO UCINIO TI SE POVLACIS I OTPOCINJES DRUGU TEMU- HRISTOV RODOSLOV.
NEMAM NAMERU DA NA TO ODGOVORIM DOK NE DOBIJEM ZNAK DA SE S TOBOM KAO RAZUMNIM BICEM MOZE TOLERANTNO RAZGOVARATI. OCITO TI JE JASNO STA SVE NE ZNAS I DA NEMAS NIJEDAN ARGUMENT NA MOJE POSTOVE, JER BISMO ODGOVOR NA GORE CITIRAN POST VEC VIDELI, ALI U TOM SLUCAJU OTVARANJE NOVIH TEMA NEMA SMISLA. DAKLE, HAJDEMO NAIZMENCE, AKO UOPSTE IMAS STA DA KAZES.
DA CUJEMO PROTIVARGUMENTE NA GORNJI POST?
PA, IMA LI IH? :P :P :P

PS STA TI ZNACI ONA PRETNJA SAD IZRECENA NA JEDNOM DRUGOM TOPIC-U. JE LI TO STAV PRISTALICE DZIHAD-A, ILI JOS JEDAN DOKAZ DA SE U ISLAMU VERA NE RAZDVAJA OD POLITIKE? EVO, I U TOME SE RAZLIKUJEMO- HRISCANSTVO NIJE POLITICKA, NI POLITIKANTSKA VERA.

MaranAta:
Није рекао ? Читај мало:

(Јован 5)
30. Ја не могу ништа чинити сам од себе; Како чујем онако судим, и суд је мој праведан; јер не тражим вољу своју но вољу Оца који ме је послао.
31. Ако ја свједочим сам за себе, свједочанство моје није истинито.
32. Други је који свједочи за мене; и знам да је истинито свједочанство којим свједочи за мене.
33. Ви сте послали к Јовану, и он је посвједочио за истину.
34. А ја не примам свједочанство од човјека, него ово говорим да се ви спасете.
35. Он бјеше свјетиљка која гораше и свијетљаше; а ви хтједосте мало времена да се радујете свјетлости његовој.
36. Али ја имам свједочанство веће од Јованова; јер дјела која ми даде Отац да их свршим, ова дјела која ја чиним свједоче за мене да ме је Отац послао.
37. И Отац који ме посла он је и посвједочио за мене. Нити сте глас његов икада чули, ни лице његово видјели.
38. И ријеч његову немате да обитава у вама; зато што ви не вјерујете Ономе кога Он посла.

(Јован 8 )
19. Тада му говораху: Гдје је Отац твој? Исус одговори: Не знате ни мене ни Оца мојега; кад бисте знали мене, знали бисте и Оца мојега.
20. Ове ријечи каза Исус код ризнице кад учаше у храму; и нико га не ухвати, јер још не бјеше дошао час његов.
21. А Исус им поново рече: Ја идем, и тражићете ме; и помријећете у гријеху своме; куд ја идем ви не можете доћи.
22. Тада рекоше Јудејци: Да се неће сам убити, јер говори: куд ја идем ви не можете доћи?
23. И рече им: Ви сте одоздо, ја сам одозго; ви сте од овога свијета, ја нисам од овога свијета.
24. Зато вам и рекох да ћете помријети у гријесима својим; јер ако не повјерујете да Ја јесам, помријећете у гријесима својим.
25. Тада му говораху: Ко си ти? И рече им Исус: Почетак, што вам и кажем.
26. Много имам о вама говорити и судити; али Онај који ме посла истинит је, и ја говорим у свијету оно што чух од њега.
27. И не разумјеше да им говори за Оца.
28. А Исус им рече: Кад подигнете Сина Човјечијега, онда ћете дознати да Ја јесам, и да ништа сам од себе не чиним; него како ме научи Отац мој онако говорим.
29. И Онај који ме посла са мном је. Не остави Отац мене сама; јер ја свагда чиним што је њему угодно.
30. Кад он ово говораше, многи повјероваше у њега.

Обрати пажњу на црвени текст а посебно на повећана слова... Да ли треба да ти спомињем где је у Библији Бог рекао: "Ја сам онај КОЈИ ЈЕСТЕ" ? Или.. где је рекао: "Ја сам Алфа и Омега - Први и Пошљедњи"... или где је рекао: "Памтите што је било од старине; јер сам ја Бог, и нема другога Бога, и нико није као ја, који од почетка јављам крај и издалека што још није било; који кажем: намјера моја стоји и учинићу све што ми је воља." :roll:

Naravno da nije rekao. I naravno, znamo da je Biblija izmenjena, i njoj pise da jeste rekao, sto je netacno. I nije mogao da ozivi mrtve i leci bolesne.

MaranAta:
У томе и јесте читава суштина хришћанства да је Бог ушао у тело, и родио се као човек. Самим тим што је зачет без греха, од Светог Духа, што и куран признаје, Он је Син Божји.

А тиме што је рођен од жене, тиме је Он и Син Човечји.

Дакле, имамо утеловљеног Бога - Христа, који је имао дуални природу, како божанску, тако и човечију, и као такав, једини је био без греха. А само онај ко је без греха. могао је да искупи човечанство од греха... :roll:

MaranAta, to je APSURDNO! Kako mozes da verujes da bi Bog usao u telo coveka, da bi ljudima pokazao pravi put? Mnogo je laksih nacina za njega, da bi ljudima pokazao isto. Kao na primer, da je poslao Isu a.s. da nauci ljudi da ne veruju u idole, i da postoji samo jedan Bog.

Back