Quantcast

АБА ЛИГА, ДА ИЛИ НЕ?

Khal Drogo

Primećen član
Poruka
584
Ова тема је била на форуму, и “замрла“ је прије 8 година. У међувремену десиле су се битне промјене у свијету кошарке. Имамо тај сукоб који тиња између ФИБА и ЕКА (УЛЕБ), у том сукоби страда боранија.
Проходност екипа са ових простора у квалитетније европске купове, УЛЕБ ЕЛ и УЛЕБ ЕК је преко АБА лиге. Проходност у ФИБА ЛШ и ФИБА ЕК је преко националних шампионата. За ова задња два купа све мање постоји интересовање.
Зато када се начне ова тема, и то ваља имати на уму.

Е сад. Задњих недјеља у Хрватској је ова тема актуелизована, укључили су се медији, неки новинари и спортски стручњаци, а и на њиховом спортском форуму отворена је ова тема. Стручњаци су опрезни у изјавама, тренер Бразила Александар Петровић даје подршку АБА лиги, медији и форумаши (у већини) имају одбојност према овој лиги.
Из политичких разлога. Све што и “изокола“ подсјећа на бившу нам Југу, код њих ствара снажан отпор и одбојност.

У Србији постоји подршка АБА лиги од једног дијела јавности. Опет мотивисана политичким разлозима. То су људи који нису прихватили у својој глави да Југе више нема, стали на пола пута у једном процесу расрбљавања, и имају одбојност према свему што има префикс српски, укључујући и национални шампионат.
Истина, они су 15ак година понављали мантру како КЛС нема потребан квалитет, како Србија има тек неколико клубова који могу бити конкурентни, како се игра у школиским халама, и како због квалитета треба АБА. Пило је то воде, није да није.
Међутим, разоткрили су се поводом најава да би се Олимпијакос могао прикључити АБА. Од тих истих који су се позивали на квалитет имамо снажан отпор (а уласком Олимоијакоса би се добила и на квалитету и лига би била привлачнија за спонзоре), а по порталима све чешћи су коментари “стоп тимовима ван регије“.
Врло добро. И која је то регија? Мисле наравно на простор бивше нам Југе. Но онда реците то, и да су у питању не спортски него политички мотиви.

И у Хрватској слична ситуација. Наравно обрнута, али такође манипулације. Задња дешавања и немили догађаји у финалу АБА дошли су им као “зицер“ да крену са хајком, и порукама да напусте ту “балканску крчму“ како је АБА лигу назвао један бивши њихов функционер.
Ту су се у кампањи укључили новинари и форумаши, премудро поручују како треба напустити “овакву“ АБА гдје ће хрватске екипе бити привезак тим мрским “негативцима“ (знамо добро који су), и да треба да се врате националном шампионату.
У том мудровању, промашили су дјечаци цио фудбал. Они су се вратили националном шампионату прије 3 године, од сезоне 2016/17 све њихове екипе играју национално првенство од октобра.
Нико их не сили да играју и АБА. И ту екипе које играју АБА и национални шампионат могу то све упоредити, Сплит може у спортском смислу упоредити шта им доноси више користи, АБА 2 или првенство Хрватске.
Но то је већ њихов проблем, нека раде како им воља.

Сама АБА је кренула у сезони 2001/2. Без српских клубова. Из Србије и из Српске, јер тада тимови из Српске, Борац и Игокеа бејаху апсолутно доминантни, и мног бољи од клубова из фед.БиХ који су играли ту премијерну сезону АБА лиге.
Звезда се прикључила на своју руку АБА лиги у сезони 2002/3, а српске екипе се прикључују од сезоне 2003/4. Уз бројне полемике тада да ли се треба прикључити.
И тада сам сматрао, и данас сматрам, да то бјеше погрешна и штетна по српску кошарку одлука. Само неразуман човјек ће бити против регионалне лиге гдје ће се тимови огледати са тимовима из окружења, али ако ће та лига бити надградња националном шампионату који ће бити темељ. Попут европских купова или рецимо Балтичке лиге.
Но овдје је то замишљено да се одустане од темеља. То је имало за посљедицу да је национачни шампионат зарад АБА лиге урушаван, маргинализован, протјеран из медија, а временом и обесмишљен.
Ако сте протјерани из медија нећете наћи ни спонзора ни анимирати локалне заједнице од којих су овисни клубови. Зато све тимове мучи беспарица, једва преживљавају, неки кошаркашки центри су угашени, исплате играчима нередовне, они бољи имају “отворене“ уговоре, на сваку понуду одлазе у бијели свијет, а у бијели свијет нам одлазе премлади и бројни перспективни јуниори.

Међутим, ни АБА лигаши нису се усрећили, ако изузмемо Цедевиту, иза којег стоји богати власник и клуб са уређеном власничком структуром, те неке државне пројекте, сви остали муку муче како изгурати сезону.
Зато и сама АБА из године у годину слаби. Јуба (клубови из Србије + 2 из ЦГ) бјеше међу 5 у Европи. АБА у сезони 2017/18 бјеше рангирана као 9. По квалитету у Европи, ипак у завршеној сезони послије периода посртања имамо заокрет, и задња АБА сезона је нешто квалитетнија од претходне, а по Јурохупсу (https://www.eurohoops.net/en/trademarks/750782/domestic-leagues-rankings-turkish-and-german-downfall/) је рангирана као 8.лига у Европи. Има најава да би се позитиван тренд могао наставити, мада се те најаве, прије свега у виду повећања буџета тимова, на овим росторима не ријетко изјалове.

Шта даље? Да ли АБА лига има алтернативу?
Ако би се вратили национачном шампионату које би европске купове играли српски клубови?
У организацији ФИБА? Ту ћемо временом доћи у ситуацији да српски клубови играју са представником нарко творевине на југу Србије. Додуше, доћи ћемо и овако у ту ситуацију. Како се ту поставити? Играти или не? Да ли спортисти треба да плаћају због врљотина политичара?
Шта ако УЛЕБ раскине уговор са АБА о проходности једног тима у ЕЛ? Колико тада АБА има смисла?
Сваки одговор повлачи два нова питања.

Такође, и дешавања са задњег финала АБА лиге оставиће трага. Загађен је амбијент, имаће негативних рефлексија и наредне и наредних сезона. И кампања против АБА у Хрватској ће се наставити. Наравно мање мотивисана спортским, већ више политичким разлозима.

Будућност АБА није јасна, а било би добро да код важних одлука, водиља буде, не краткорочна корист једног или два клуба, већ дугорочна добробит српске кошарке.
 
Poslednja izmena:

Sherlock

Domaćin
Poruka
3.396
Posmatraću samo iz ugla Srbije, Hrvati neka vode svoje brige.

ABA Liga ima veći kvalitet nego što KLS može da dostigne. Ja ne znam ljudi da li vi gledate utakmice naše lige, ono je više amaterski nego profesionalni nivo. Jedan Kimani je žario i palio KLS terenima sa 40 godina i niko mu ništa nije mogao, a nije u pitanju neka klasa od igrača, naprotiv. Prosto nema para i timovi se sklapanju s štapa i kanapa. Iskreno ne vidim da će biti para u skorije vreme, mislim bukvalno svi klubovi moraju da se izdignu dva nivoa više da bismo imali iole gledljivo takmičenje. Da ne pričam o tome da je sama liga prožeta skandalima i nameštanjima, pa su tako jedne sezone igrači Jagodine igrali koševe na under protiv sebe... Dakle, bez Abe i u košarci bismo vrlo brzo imali takmičenje kao u fudbalu, koje je najgore na svetu bukvalno.

Što se tiče incidenata, dovoljno je skloniti Čovića iz košarke i to je to. Za njim neka krene Bokan i da vidite kako košarka može sasvim lepo da se igra.
 

Khal Drogo

Primećen član
Poruka
584
Ако у било чему тражимо рђаве и негативне примјере како би "болдовали" неки задати калуп поимања ствари, и наћи ћемо.
Кимани је у сезони 2015/16 био први стријелац КЛС, оног првог дијела, играјући у екипи Јагодине, екипи са скором 3-23 те сезоне, екипе и играчи у њима које тако отаљавају сезону нису добре за неко равнање.
Квалитет КЛС, посебно оног првог дијела који не играју АБА лигаши, је такав какав је. У ситуацији када клубови једва преживљавају, искуснији играчи имају отворне уговоре, свим тим играчима су румуњска, словачка и мађарска лига Елдорадо, и на сваку прилику отићи ће, када се све то своди на једно мрцварење, очекивати неки бољи квалитет није разумно.
Гледајући тренутну СЛ, 12 тимова који се такмиче, квалитет је бољи него ли је, имајући у виду беспарицу, било очекивати,.Наравно, АБА лигаши одскачу квалитетом, то су екипе које играју квалитетније такмичење, озбиљније раде и реалне покупе из тимова КЛС све оно боље. Овима осталима шта остане.

Равнање са фудбалом нема смисла, из једноставног разлога што се у кошарци, и поред кудикамо веће беспарице, и боље и озбиљније ради. Рад са млађим узрастима је и даље јако добар, на жалост, неки центри ван Београда (прије свих Вршац и Нови Сад) нису у могућности да задрже ниво рада са младима од прије 10ак година. Беспарица узима данак.
ABA Liga ima veći kvalitet nego što KLS može da dostigne.
Та мантра како је АБА квалитетнија од КЛС (па и логично је ако играју 4 најбоље српске екипе + још неки да ће биту квалитетнија од саме КЛС) се подмеће од уласка српских клубова у АБА 2003/4.
АБА није национална лига већ приватна и заједнички интерес 12 или колико већ тимова. Генерално, ако тимови виде интерес, играће АБА.
КСС и КЛС су ти који треба да виде колико се интерес тимова (АБА лигаша) у овом случају поклапа са интересом српске кошарке. Да ли фаворизовати неке "одабране" (што ће армија навијача поздравити, "дај нама паре, *ебо остале") или ићи у "ширину" и тежиште дати другим кошаркашким центрима? Да ли кренути у реафирмацију КЛС, где би приморали и АБА лигаше да играју од октобра КЛС?
Наравно, у овом моменту то није могуће јер Звезда са 34 кола у ЕЛ то не може испоштовати. А ако не може Звезда, не можете правити дискриминацију других АБА лигаша. И за сада ће овај систем остати.
Но шта сутра ако УЛЕБ раскине уговор са АБА о проходности у ЕЛ, и каже "остаје вам ЕК, играјте ако хоћете", а и ту ако смање број клубова на рецимо 2? Није нереално.
Да би се то избјегло, Звезда мора оставити бољи утосак наредне сезоне од Будућности. Императив резултата значи и више форсирања странаца и мање простора домаћим играчима.
Ту ако ће у свим српским АБА лигашима носиоци бити странци (срећом у ФМП-у за сада неће), слабе вајде за српску кошарку. Број странаца у АБА ограничити не можемо (могло би али би се морали усагласити са свим АБА тимовима, као и дефинисати ко су странци, а то је немогућа мисија) јер АБА како написах није национална лига.
Što se tiče incidenata, dovoljno je skloniti Čovića iz košarke i to je to. Za njim neka krene Bokan i da vidite kako košarka može sasvim lepo da se igra.
Јес'. Проблем је што неће да се склони, а да га неко склони, неће баш ићи.
А неће ни овај Бокан за којег мислим да није тај калибар и да је више извођац радова.
 

Keeper

Elita
Poruka
24.343
Sad domaca pasteta liga nije ni za onu stvar, a tim putem ide i ABA, sa sve vecom gomilom klubova koji ne mogu ama bas nista da urade. Lako je sad smejati se domacoj ligi, gde se bilo pre 15 godina? Trcalo se u ABA, jelda?

Samo pobrojati koliko je bilo ozbiljnijih klubova u Srbiji (i Crnoj Gori) pre 10, 15 ili 20 godina, odakle su sve dolazili igraci, i sta su sve oni postajali. A odakle danas. Jel moze danas neko iz Spartaka da bude prvi strelac u Srbiji? Iz Cacka, Kraljeva, itd? Jok, jer imamo sega-mege, fmp-ove i njihove podruznice, filijale, prijatelje, sponzore. Goga Bitadze, preprodaja, i tako to. A to ce se jos vise osetiti za narednih 10 godina.
 

kosta1703

Veoma poznat
Poruka
12.274
Da, samo što po običaju ti uvek promašiš poentu i pravi razlog.
Da li je to tendenciozno ili je pak pre izraz tvog nepoznavanja suštine ne znam, ja tipujem na ovo drugo.
Košarkaška liga bivše SFRJ je bila respektabilna ligakoja je donela na svetmnopgo vleikih asova.
Devedesetih kada je počeo rati krenule sankcije, nije svkao bio u mogućnosti da dobije grčki pasoš, te je kvalitet dobrim delom ostajao u zemlji, čekajući priliku da ode u inostranstvo,igrajući i razvijajući se u malim klubovima, koje su podržavale lokalne samouprave da bi se narodu dalo "hleba i igara"u vreme sankcija..
Već krajem devedesetih Partizan je bio prvi koji je te klubove gasio,monopolom i uzimanjem njihovih najboljih i najperspektivnijih igrača, a odmah za njim i Zvezda.Nije trebalo puno godina da menadžeri shvate da je bolje da imaju svoje klubove i uzimaju najveći deo kolača, nego da dele dobit sa alavim klubovima.
I ta globalizacija je dovela do propasti malih košarkaških sredina,ne smao kod nas nego i u svetu.
Kad pogledaš današnju juniorsku ekipu Reala recimo,vidiš daje to ekipa koja bi u bilo kom šamionatu bila u gornjem delu tabele....
Prosto ,kao i kapital(kod nas)i kvalitet se centralizuje.
Za desetak i godina najviše sama ABA liga će biti predmet sprdnje, jer će se vrhunski kvalitet centralizovati u ekipama koje igraju Evroligu,i koje će redom imati svoje razvojne klubove koji će igrati niže rangove.
Licence za igranje Evrolige će se kupovati,kao danas u NBA.
A to je pre neki dan nagovestio i sam Bartolomeu,kada je rekao da i pored toga što u statutu ULEB Evrolige stoji da učesnici moraju da igraju nacionalne šampionate, to se neće odnositi na Olimpijakos
 

Keeper

Elita
Poruka
24.343
Izvesni "Bartolomeu" ce za desetak godina kupovati licencu za Kinu, jer ce svojim vodjenjem Evrolige kosarkaska zemlja bez briga preteci njegovo "prestizno" takmicenje koje niti stvara kvalitet, niti ce imati para da ga kupi. :hahaha:

Ali to je druga tema. Sto se ove teme tice, niti su Partizan niti manje bitna Zvezda, ili jos manje bitna Buducnost, i slicni monopolisali i unistavali manje klubove, jer je tendencija prelaska u vece i bogatije sredine postojala oduvek. Nisu ni Jugoplastika ni Cibona unistavali klubove dovodeci igrace iz Sibenika, Zadra, manjih zagrebackih klubova, itd, niti su svi ti veci jugoslovenski i srpski klubovi unistavani time sto su bili samo usputne stanice do najjacih i najbogatijih klubova Evrope, kao sto ni najjaci klubovi Evrope nisu bili unistavani sto su usputne stanice do NBA.

Jedini koji su se bavili monopolom igraca su Covic sa izvornim FMP-om ranije, i Covic sa Zalizanim i tim frankestajn-roze-sega-mega klubovima, bas danas. I dok je izvorni FMP uspevao da izbaci igraca za Evropu, pa onda iz Evrope da ti igraci dodju na vrhunski nivo, danas cela ta mreza monopola i malverzacija po Srbiji za rezultat ima Jokica i Gudurica za 10 godina. Sto ce za jos 10 da ostavi katastrofalne posledice.

Naravno, tim mufljuzima je dozvoljeno da to rade, tako da, gde je KSS? Nema. Naravno, jedan od te dvojice je vise materijal za specijalno tuzilastvo a ne KSS, ali to je vec treca tema.

I jos jedan bitan faktor, ekonomija. Pre 20 godina je bila poplava manjih klubova, lokalnih biznismena i mocnika koji su iz nekih razloga ulagali u nekakav BFC, Ivu Borovicu, Cacak, Kragujevac, i kojesta, i ti lokalni giganti od fabrika koji su ulagali u gradske klubove. To su bili daleko, ali daleko ozbiljniji klubovi nego danas Zlatibori i Tamisi na poluprofesionalnom nivou. Mozda sistem sa lokalnim mocnicima koji ce ulagati nesto nije pravi sistem, ali gde je onda neka druga varijanta? Nema je, nestalo. Mozda je i do vlasti u prethodnih 10-20 godina, do "zutih" Djilasa, Vesica, i slicnih, do danasnjih brace Vucica i njihovog uplitanja u sport, u svoju mezimicu Zvezdu u pojavnom obliku FMP-a i tih nekoliko klubova, Partizan koji se odrzava pod strogom kontrolom stranackog kadra, i nista vise.

Zasto je Frikom presao iz Kragujevca da sponzorise FMP-Zvezda-Divu, to je i pitanje i samo po sebi odgovor.
 

No Respect

Domaćin
Poruka
3.771
Što se tiče incidenata, dovoljno je skloniti Čovića iz košarke i to je to. Za njim neka krene Bokan i da vidite kako košarka može sasvim lepo da se igra.
... da bi ste vi mogli da vladate kao onomad kada ste krali,otimali,pretili,gepokavali...
Čović je đubre,ali takav je potreban u košarci dokle god je vaš muljatorski kk na sceni zajedno sa onim mafijaškim šiptarčinama iz Podgorice.
 

kosta1703

Veoma poznat
Poruka
12.274
Jedini koji su se bavili monopolom igraca su Covic sa izvornim FMP-om ranije,
Ti baš misliš da su svi ovde mediopkriteti kao ti, sa pamćenjem amebe?
Prve otimačine u još bivšoj SFRJ započpeo je KK Partizan na čelu sa Kićanovićem(slučaj Danilović,pa slučaj Stojković),,,Posle su se bahatili kako stignu, jer igrač koji neće da predje u Partizan mogao je samo da ode vani(Gurović,Jarić).....
Onda je Zvezda videla da se konj potkiva, pa je i ona digla nogu.
Nažalost za njih, bez košarkaških radnika,a političkom vrhuškom epilog je bacanje miliona nigde i nizašta.
Što se FMP-a tiče, projekat je u početku, tačnije sve dok Čović nije preuzeo Zvezdu,bio nešto najbolje što se dogodilo našoj košarci.
Privatni klub koji je igrao bez velikog pritiska,sa ciljem afirmacije i prodaje svojih igrača, sa formulom koju je manje više u potpunosti preuzeo MegaBemax, a koju preuzima sve više klubova širom Evrope.
Uostalom jasno se vidi.........Dok je Partizan mogao da otima igrače, dotle je klub bio na stabilnim nogama, sa rezultatima koji su pratili kvlaitet igrača......Čim je to prestalo,da bi dolazilo do titula moralo se potezati pištoljima,štipati sudije i slično.
Da bi video koliko je istinito to o čemu pričam,dovoljno je videti spisak kvalitetnih igrača izašlih iz FMP-a i Partizana tih godina.
 

Keeper

Elita
Poruka
24.343
Pa iz FMP-a je malo ko izasao kao kvalitetan igrac koji je mogao da nosi bilo sta. A tek iz Mege, skoro niko... Sjajno, pribavis 100 klinaca pricama, ugovorima, nelegalno sagradjenim halama i internatom, vezes ih ko konje u ergelu robovlasnickim ugovorima koje roditelji prihvataju misleci da ce nesto dobiti na kraju, od 100 ti prodje 10, a od tih deset jedan ili dva postanu kao neki igraci. Stvarno genijalnost.

To je super stvar, ali za dzep Covica i Raznatovica, i na radost ljudi koji se loze na njihove ergele i misle da je to ozbiljan biznis, i sto je najgore, da donosi bilo kakvo opste dobro.

I to nije monopol, ali zato prelazak igraca iz manje u vecu sredinu, jednog, dva ili tri po sezoni, to je vec monopol. :mrgreen:
 

kosta1703

Veoma poznat
Poruka
12.274
Pa iz FMP-a je malo ko izasao kao kvalitetan igrac koji je mogao da nosi bilo sta. A tek iz Mege, skoro niko... Sjajno, pribavis 100 klinaca pricama, ugovorima, nelegalno sagradjenim halama i internatom, vezes ih ko konje u ergelu robovlasnickim ugovorima koje roditelji prihvataju misleci da ce nesto dobiti na kraju, od 100 ti prodje 10, a od tih deset jedan ili dva postanu kao neki igraci. Stvarno genijalnost.

To je super stvar, ali za dzep Covica i Raznatovica, i na radost ljudi koji se loze na njihove ergele i misle da je to ozbiljan biznis, i sto je najgore, da donosi bilo kakvo opste dobro.

I to nije monopol, ali zato prelazak igraca iz manje u vecu sredinu, jednog, dva ili tri po sezoni, to je vec monopol. :mrgreen:
Jesi ti prirodno toliko gl.up ili treniraš?
Kako se odnose prema juniuorima u Realu,Barseloni,Olimpijakosu,CSKA?
Svaki ugovor koji je protiv nekog zakona, je NIŠTAVAN, bez obzira što je potpisan.
To je osnovni pravni postulat,Suda za ljudska prava u Strazburu.
Oni koji nisu, a koji su potpisani...........Jel neko tera nekoga da ih potpiše?
Po tebi su robovlasnički..Ma nije valjda..A što ih potpisuju?
Zato što predstavljaju priliku da njihova deca postanu veliki igrači........Ne mogu svi to postati.
Kada za njih 100 platiš sve moguće režije,školovanje,smeštaj,ishranu,a od toga ti samo dvojica postanu igrači da na njima zaradiš, gde je tu ekstraprofit?
Samo u tvojoj praznoj glavi.

Prelazak izmanje u veću sredinu??????
Bašsi gl.up,uztoi bezobrazan.
Je.bo te tvoj idol,nadam se da si bio u redu da mu doniraš bubreg,jer on jadan nema para,pošto je radio za semenke u Partizanu.
 

Keeper

Elita
Poruka
24.343
Naravno, otprilike sve sto su tvoji biznis-idoli Coki i Zalizanko je nistavno, i fakticki vredi koliko i titula FMP-a pripisana Crvenoj zvezdi :mrgreen: , jer mnogo toga pociva na kradji, neregularnostima, krsenju pravila i zakona, ali je u Srbiji to uklesano u kamen, u zemlji u kojoj vladaju kriminalci, tajkuni, gde su ministri keramicari, vlasnici pecenjara, limari, sline i gmizavci. Samim tim su Coki i Zalizanko pravi primeri dobrog posla i biznisa, nista sporno.

I mozes ti da se divis tome, drago mi je da si nasao krug ljudi koji te inspirisu. :ok: Al' to mene ne interesuje osim kao predmet pljuvanja i kritike.
 

fobos11

Aktivan član
Poruka
1.963
Uvek ABA liga ispred domace lige. Pa u onoj domacoj divljackoj ligi legenda nase kosarke je mogao mirne duse da isprebija sudiju nezadovoljan sudjenjem i da za to ne dobije kaznu. Sudije su se povijale jednoj ekipi, jednoj organizaciji. Koliko je finalnih serija zavrseno incidentima, jer kada god se Partizan osetio ugrozenim sledili su incidenti na terenu ili tribinama i situacija se preokrene. Prema svemu tome ona sranja i u Titogradu i u Beogradu su smesna. Utakmice su se u Srbiji zavrsavale pocepanim glavama i slomljenim nosovima.

Secam se polufinalne serije kada smo imali izvanrednu ekipu protiv Hemofarma. Prvu utakmicu izgubimo u Beogradu. U Vrscu policija bez razloga upadne na tribinu i isprebija zestoko sve sto im se naslo pod pendrekom (dosta devojaka i starijih ljudi je tu izubijano, ne samo huligani). Miodrag Babic prvi covek Hemofarma sa velikim odusevljenjem docekuje ovaj poklon. Igraci ne zele da nastave utakmicu, Zvezda isada u polufinalu, Partizan lagano osvaja u finalu.

Isto finalna serija sa Partizanom, policija prebija Zvezdine navijace (koji padaju sa galerije kada je pukla ograda). Druga utakmica je bila u pitanju ako se ne varam gde je Partizan bio domacin. Stavise, grobari se zgroze reakcijom policije i krenu da se biju sa policijom. Nasi igraci ne nastave utakmicu, izgube drugi mec. Sledeca utakmica gde smo mi domacini igra se pred PRAZNIM tribinama. Naravno Partizan sampion.

Inace ne zaboravljamo ni trojku Drobnjaka iz auta u poslednjoj sekundi i mnogih drugih sra.nja koja su se desavala.

Pa kada je Hemofarm igrao finale plej ofa 2010. godine sa Partizanom ponovo tuca na parketu, ponovo krv, ponovo cirkus. Utakmica se igra 3 na 3, Partizan pobedi. Hemofarm popideo naravno nisu ni hteli da igraju trecu utakmicu koja je registrovana rezultatom 20:0 na Partizan.

Sezona gde smo u finalu poveli sa 1:0 u seriji protiv Partizana obilovala je ludilom. U trenutku kada smo imali desetak poena prednosti Milutinov izazove incident, opsta tuca, sudija poiskljucuje igrace. Odigramo taj cirkus do kraja 5 na 3, (Zvezda 5, Partizan 3 igraca). Naravno skandal i mracenje na sve strane, pritisci. Bogdanovic preti da vise nece igrati za reprezentaciju. Sta se desava, pa naravno ono sto je vidjeno toliko puta ranije. Sudjenje bolesno pristrasno. Lazic tada najbolji defanzivac lige u na sredini DRUGE cetvrtine biva iskljucen zbog 5 licnih. Cuvao je naravno belog medu Bogdanovica, kome se faul svirao ako ga neko popreko pogleda. Nisi smeo decku da pridjes na metar da ne bi sudili faul, a on nam zatrpavao kos.

Jedna od retkih tuca na samom parketu u ABA ligi, a da nisu incidenti na tribinama, bila je upravo tamo u prvim sezonama takmicenja kada su se ponovo tukli igraci Partizana i Hemofarma i to naravno nakon sto je Partizan gubio utakmicu.

Dakle prema svemu navedenom, ove prljavstine koje su radili Bokan i Covic u ovom plej ofu, a koje je zapoceo Repesa njegovim ludackim monologom u trenutku kada treba da propadne u zemlju jer je njegov tim ponizen na parketu, skoro su nista prema ludilu koje je vladalo u tom nasem domacem prvenstvu. Ovo sto sam nabrojao je delic svog ludila. Nego danas je svima u svezem secanju ova poslednja plej of serija pa se sada kao nesto zgrazavaju nad Covicem i Bokanom. Na sta je nasa domaca liga licila, ne ponovilo se. Neka ostane ovakva kakva jeste, revijalna i nebitna, jer je dokazano da i pored velikog kosarkaskog talenta i potencijala da bude ozbiljnije takmicenje, ona je bila i ostala amaterski organizovano takmicenje pod uticajem samo jednog kluba.
 

No Respect

Domaćin
Poruka
3.771
Nemoj tako prijatelju,to što si naveo u svakom od tih mafijaških obračuna na terenu ima udela i Čović.Kako inače opravdati ove baljezgarije koje su imali na terenu (i van njega)?!
Stoka se toliko izdigla iznad svoje Danilovićece aleksandrovačke realnosti da su 100% sigurni da će dobiti specijanu pozivnicu za EL.
Da je pravde oni bi bili ugašeni i klub procente prodati svojim utemeljivačima u Aleksandrovac i armiji njihovih navijača u hrvatsku i albaniju.
Danas saopštavaju da su "potpisali ugovor" (sns,ljubavi jedina) da mogu da razvlače slince po Štark Areni u narednih 5 godina.
Pa se još navodi kako je to dokaz da su finansijski stabilni i dalje da ne navodim jer je ono da se čoveku okrenu creva od muke.
No,košarkaški treš retardizam ove vesti sigurno je primio sa oduševljenjem.
 

Keeper

Elita
Poruka
24.343
Otprilike 80% svega navedenog je tesko lupetanje ili izvrtanje, a vrlo malo tacnih stvari. Nekoliko lazi, sve u stilu Covica, i opravdavanja tog ludila. Ispadose krivi Milutinov, Repesa i svi ostali, samo ne Coki i prethodna politicko-kriminalna garnitura (Vesic i kompanija). Jbt, Milutinov izazvao incident. :worth:

Najsmesnije je predstavljanje negdasnjih Delija, a danas Panterodelija, kao zrtava torture. Zakljucak je da su najvece zrtve narko-trafikanti i kriminalci, to moze uspeti samo u onakvom mozgu.

I nemojte ludeti zbog potencijalne WC za KKP, jer vidim sta vas svrbi. Vas nece sigurno ugroziti, vi ste vec nekoliko puta dobijali da igrate EL za "zelenim stolom", kada niste uspevali na posten nacin uci medju elitu (a tako zelite da je glumite), i na kraju krajeva, KKP kao najveca kosarkaska institucija ovde to i zasluzuje, za razliku od prigradskog kluba bez tradicije.
 
Top