Quantcast

aaaaaaaaa perut!!!

dr

Poznat
Poruka
9.755
Nista, nema razloga panici.
Od sredstava protiv iste u apotekama moze se naci neutrogena T gel, i proizvodi firme Rougj(italijanska kuca)...odlicne stvari imaju.I naravno nas domaci lek, sampon mycoseb ali bi bilo dobro da njega ordinira lekar dermatolog.
Ne zato sto sto je sad perut nesto mnogo strasno vec zato sto ne znamo da li je kod tebe samo perut u pitanju, da ne kazem da nisi procitao/la temu "pre postavljanja..." pa nemamo ni informaciju ni koliko imas godina.
Perut je inace posledica namnozavanja normalne gljivice koze glave,to moze biti uzrokovano raznim faktorima, hormonskim,stresom..vazno je istaci da se ne prenosi i ne moze se dobiti ni upotrebom tudjeg ceslja a ni kod frizera.
Ali osim ruznog estetskog utiska, pojava suve peruti posle izvesnog vremena vodi izuzetnom mascenju koze glave,pa ta perut se vise ne vidi ali se onda dobija masno teme sa zalepljenom peruti koja posle opet nekog vremenskog perioda vodi da opadanju kose...
Zacaran krug.Dakle lecis uzrok a ne posledicu.Od izmene rezima ishrane,nege koze glave(kazem koze ne kose) pa nadalje.
 

hana_vp

Početnik
Poruka
22
hvala na brzom i iscrpnom odgovoru :)
.. ono joj sam rekla panicno zato sto sam znala sta se desava u kasnijim fazama (upravo ono sto si ti navela)... ipak, nisam ni blizu toga, ovu svoju perut jos uvek samo ja vidim, pa cu se potruditi da sprecim dalji razvitak :)
najpre cu poceti pravino da se hranim i izbegavacu stres :)

ps:imam 23god (to valjda ne menja stvari)
 

Top