A zasto samo Srbi cute i trpe?

Idemo ovako.

Da vas NATO pakt planira da bombarduje,vasa vlast da to sazna,objavi narodu-sami bi ste preko noci dali istri nezavisnost i to jos sa laznim osmehom na licu slavili govreci u sebi(za dlaku se izvukosmo),to je istina.

Sto se tice nas,istina je daleko od toga da smo "lako" predali Kosmet,blize je istini da smo ispali moroni jer ga u ratu sa najjacom vojom silom nismo predali a godinu dana posle rata u miru ga predali,e to je jos gluplje nego da smo ga u ratu predali.

Da sto ne zameris.

Boldovan deo je istina; sve i da je vojska morala da se sukobi sa 50% Siptara na Kosovu, a toje skoro MILION ljudi, to bi ovako ili onako, uz opstu mobilizaciju, moglo da se vodi - ali da oni budu pesadija NATO-u dok nas oni gadjaju GBU-ima sa 15 kilometara, pa mnogo je, to mogu samo 2-3 zemlje danas samostalno da vode rat protiv Trule Koalicije.

Podvuceni deo je samo i jedino krivica onog pozarevackog pseta Milosevica sto je i sahranjen kao crknuta dzukela - u dvoristu. Jos je i dobro prosao, da sam ja vlast dekretom bi zabranio da se djubre sahrani, nego bi mu lesinu bacio na djubriste i ogradio bi da ne prilaze ljudi, da se ne inficiraju.

[Ne_Vazim_Se];16509149:
Ono u fazonu a ja da se cimam za ovo za ono itd a vi nishta da mi ne date da zivim ovde kao ker pun mi je ku*ac vishe i to?

Pa da, to je realno... dopizdelo ljudima.

Jer, sve je to lepo ta epska sr*nja and stuff al' je*eni zivot se svodi na to da l' cesh sutra imati za leba...

Sve je ovo tacno, preko ***** su mi svi i sve, ceo balkan bi digao u vazduh da imam malo crveno dugme ali za manje od toga necu da se cimam.

Podvuceni deo je samo i jdino krivica onog pozarevackog pseta Milosevica sto je i sahranjen kao crknuta dzukela - u dvoristu. To je jos i dobro, da sa vlast ja bi dekretom zabranio da se djubre sahrani, nego bi mu lesinu bacio na djubriste i ogradio bi da ne prilaze ljudi, da se ne inficiraju.

Sve je ovo tacno, preko ***** su mi svi i sve, ceo balkan bi digao u vazduh da imam malo crveno dugme ali za manje od toga necu da se cimam.

Sve oko Kosmeta je Miloseviceva krivica manja nego tvoja,on je zapravo jedini u istoriji Srbije posle 1389 koji je nesto uradio povodom toga.

A i najveci heroji su ostajali bez grobova,nije greh pokojnika u tome sto neko brani da se doticni sahrani na groblju vec onog ko brani.

[Ne_Vazim_Se];16509168:
Ma naravno to na stranu, mislim jasno je to da bi oni dali tu Istru sa sve osmesima uz komentare dobro je shto nas ovi nisu josh je*ali... mislim, to su uradili i pre 60 godina, tako bi bilo i danas. No, nebitni su oni, bitni smo mi... shto smo mi postali... kao oni?

Zato sto im ne mozete nista ... Realno ... Sta da se kurobecate sa Amerima i EU, koji bi Srbiju i ceo Balkan pojeli za dorucak ...

Zato sto im ne mozete nista ... Realno ... Sta da se kurobecate sa Amerima i EU, koji bi Srbiju i ceo Balkan pojeli za dorucak ...

Kako shto choveche oteli nam deo zemlje!?

OK, jeste da su jachi oni, ali pravda je na nashoj strani.

Mozda ista ne izgleda kao neko mocno oruzje kada su na drugoj strani tomahavci, supersonichni projektili, nuklearne bombe i slichna sr*nja, ali sta je tu je shta da se radi. z:mrgreen:

Poslednja izmena:
E ebt. pa odakle se prosra sad :mrgreen:

Pa jel nisu je pojeli 99-e :mrgreen:

Onako , sa manje od pola gasa ...

Kakav je to dorucak koji traje 70 i kusur dana da mi je znati?

Evo vec 5 minuta razmisljam kako da ti odgovorim,i razmisljao bih jos 5 sati pa ajd da presecem,malo je reci da smo mi njih pojeli ako racunas snage zaracenih,ako pak racunas cistu maematiku,doziveli su poraz,vi ljudi nesto uvrtite sebi u glavu i samo mantrate o tome ma sta videli svojim ocima,aj u ruke broj unistene tehnike na obe strane.

Sa manje ili ne,ne zanima me,izgubuli su a to im nije opravdanje.

Zato što smo glup narod i budale i zato što su nas Turci jahali 5 vekova pa su nam to usadili u mentalitet.

Nije 5 vekova vec oko 380 god. i nije niko nikog jahao vec je sve vreme bilo sranye i beda i ratovi i patnja... Sta mislis cemu ona onolika nabijanja na kolac, hajduci i seobe i vojne krajne i mrtvi hm ? Da su ih "jahali" to ne bi tako bilo, nije u redu da omalovazavas te ljude. Na Balkanu su veliku vecinu vladale poturice , a ne Turci. I dan danas ih imas milione iako je dosta prebeglo kasnije... Same dahije su bili svi poturceni... :)

Sto se tice samog naroda, sama okupacija od skoro 400 god se desila ponajvise krivicom vladara i tih knezova koji su se decenijama borili medju sobom i prkosili zapadu provocirali krstaske pohode i toliko syebali situaciju da je sve bilo pred totalni kolaps slicno kao i danas... Znaci sindrom izigravanja neke sile vecito i provociranje Rima i asocijalno politicko ponasanje je dovelo do toga da su svi syebani vekovima i u stalnom nekom cimanju i prezivljavanju ... Do dan danas ...

Tako da danas ljude ne zanima nista vise osim da prezive i budu normalni gradjani bilo koje zemlje ... Ima onih koji su posebno u qrcu pa se loze na neke ideale i pokrete i sta ti ja znam iz frustracije i posledica, ali one normalne bas zabole i za drzavu i politiku ... Moze drzava i da se zove i Middle Earth ko iz Gospodari prstenova i da ima zastavu kakvu god, yebe mi se, samo da se zivi ok ... Vise se narod ne zaludjuje glupostima, bar vecina i pun im je svega ...

Odlicna strategija razvijanja defetizma , koju sprovdi vlast , zajedno na sasim najcrnjim neprijateljima . zove se politika losih vesti , i spada u jedan vid specijalnog rata .
Posle duzeg vemena , izaziva totalnu obamrlost , kod boljih , a kog losijih ljudskih materijala , stvar mrzitelje sopstvenog naroda i drave , sa zeljom da se pobegne .
Nece socijala nista da uradi . Nema nista od bilo kakvog ozbiljnog bunta . Socijalna pitanja su uvek i samo pitanje momenta .
Ali svakodeneevna ponizenja kojim nas cascva nasa Vlada , drzavni orrgani.... uvrede . pa opet ponizenja , ito ne od veikih i mocnih , od kojih nam zivot zavisi , nego ih trpimo i od nekih gooomana , od kojih zaista ne bi morali .
E vidis , to bi moglo da pokrene stvar . Al ne mislim da bi to bilo dobro . Promene su uvek dobre , kad se fesavaju postepeno , bez trzavica . To je najjeftinije i ne stvara razdor, kome smo skloni . Ali avaj ... nismo tome skloni . Zato verujem da ima da bude sra...nja .
Mi uvek preskupo platimo pozitivme , a specijalno negativne promene koje prouzrokujemo u nasem drustvu .

Svedoci smo poslednjih meseci ogromnih nemira sirom sveta, u Grckoj, Italiji, Francuskoj radnici strajkuju zbog nezaposlenosti, novih zakona o penzijama itd, u Engleskoj studenti protestuju protiv povecanja skolarina, evo cak i u Tunisu ljudi protestuju zbog ogromnih cena i nezaposlenosti.

Ali u Srbiji svaki dan svi kukaju kako je lose, velika nezaposlenost, porezi cene skacu u nebo i opet nista?

Zasto svi protestuju a samo Srbi cute i trpe?

Zasto smo mi specificni? U cemu je fora???

Можда Харп одашиље ка Србији таласе песимизма? z:mrgreen:

И тако помаже оптимизму владе јој? z:D

А сад збиљно - сви се то питамо и, и даље, ћутимо... да нам (ипак!) не сипају нешто у воду? :think:

bez da ikog provociram , mene je iznenadilo što ste tako lako pustili Kosovo da ode. Nekim slučajem, bubnuti ću da Istra i oni Talijani kao počnu pričati o nekoj neivisnosti ja mislim da bi nestali preko noći. A vi ste to Kosovo samo tako lako pustili eto da ode, razbili svoj glavni grad ne vidim sa kojom svrhom, iskoristili priliku da kradete tenisice i repromaterijal. Nakon toga mi je postalo jasno da , teško da ćete se boriti sami za sebe.
Borna jesi nekad cuo za piranski za zaliv, za sanadera . da se nije podzap'o sa kosorkom i sad bi cutali ko zadnje jajare.da li ste zapretili slovencima ako taknete piran
da ce nestati preko noci?

Svedoci smo poslednjih meseci ogromnih nemira sirom sveta, u Grckoj, Italiji, Francuskoj radnici strajkuju zbog nezaposlenosti, novih zakona o penzijama itd, u Engleskoj studenti protestuju protiv povecanja skolarina, evo cak i u Tunisu ljudi protestuju zbog ogromnih cena i nezaposlenosti.

Ali u Srbiji svaki dan svi kukaju kako je lose, velika nezaposlenost, porezi cene skacu u nebo i opet nista?

Ja mislim da je odgovor vrlo jednostavan. Ljudi su se, posle svega, opametili. Nisu uopšte letargični, već realistični.
Naučili su, konačno, pravila igre u demokratiji.
Uz to, nisu budale. Nema šanse da računaju na razum ili pomoć ovih na vlasti, a u 'opoziciji' sede isti takvi kao ovi na vlasti. Nekoristni, neproduktivni, papagaji, oni što gledaju samo svoje debele guzice. Boli sve njih kolektivno za probleme građana i građanima je to jasno.
E, zato.

Zašto da se bilo ko mlatara po ulicama kada je jasno da nema neke stvarne snage da narod vadi iz govana?

Je l' tako?

Jer jedne, ipak, moraju da smene drugi. Ako ni drugi nemaju rešenje, ako će i sa njima sve biti isto - zašto da bilo ko izlazi na ulice?

Па зашто ниси написао разлоге због којих лично ти не протествујеш...z:lol:

Шалу на страну - али ево сада смо у прилици да недвосмислено схватимо какав смо ми то народ. Ово што нам се догађа је један од бројних доказа да Срби никада у својој историји НИСУ били за сукобе, увек су избегавали крајње мере до краја, Срби не воле да ратују јер врло добро знају шта "устанак" доноси. Деценијама нас оптужују за ратове, оружане сукобе, злочине, хегемонију, "агресију" и шта све не - а сада се сви одједном питају ЗАШТО СРБИ ЋУТЕ...хехехе, врло интересантно, зар не. И не само што се у чуду о томе питају странци - него и неки наши сународници, па и постављач теме.

Ако се неки западни малоумник нада да ћемо ми да излазимо на улице са "заставицама" и "транспарентима" - е тај се силно зајеб*о... од тога нема и неће бити ништа, јер ми никада НИСМО БИЛИ СТАДО ОВАЦА и нас никада неће моћи да "утерају" у своје дебилне начине демонстрирања незадовољства. А сви се варају да народ, чак и онај потпуно неписмен, не зна о чему се ради, једноставно Срби ништа неће предузети уколико претходно не буду испуњени неки услови(а о њима не бих на форуму).

Углавном треба знати да нам је свима пун куфер Запада и ЕУ и треба знати да смо ми НАРОД КРАЈНОСТИ, што значи да они који покушавају да овде спроводе своје имбецилне експерименте треба да обрате пажњу на "иницијалну капислу" и да имају спремне авиЈоне за бежанију.z:mrgreen:

Ja mislim da je odgovor vrlo jednostavan. Ljudi su se, posle svega, opametili. Nisu uopšte letargični, već realistični.
Uz to, nisu budale. Nema šanse da računaju na razum ili pomoć ovih na vlasti, a u 'opoziciji' sede isti takvi kao ovi na vlasti. Nekoristni, neproduktivni, papagaji, oni što gledaju samo svoje debele guzice. Boli sve njih kolektivno za probleme građana i građanima je to jasno.
E, zato.

Zašto da se bilo ko mlatara po ulicama kada je jasno da nema neke stvarne snage da narod vadi iz govana?

Je l' tako?

Jer jedne, ipak, moraju da smene drugi. Ako ni drugi nemaju rešenje, ako će i sa njima sve biti isto - zašto da bilo ko izlazi na ulice?
moj potpis na tvoje reci.

E, zato.

Je l' tako?

Ja mislim da je ovo sasvim tačno i da je glavni razlog za tišinu upravo nedostatak alternativne opcije.

Back