А шта с овим?

Izraz je nepravilno napisan.
Medjutim da ima zagrada, sto je pravilo, bilo bi 2 na 6.
Ево ти заграде кад си навалио... :D

z.jpg

Попричао сам са ChatGPT на ту тему, и ево шта он каже. Мислим, не тврдим да је у праву, али свако ће рећи: ”Тако је рекао ChatGPT”, и свака даља дискусија је узалудна :D

Redosled računanja eksponenta sledi pravilo desne asocijacije. To znači da se eksponenti izračunavaju s desna na levo. Na primer, izraz a^b^c se izračunava tako da prvo izračunate b^c, a zatim koristite taj rezultat kao eksponent za a.

Poslednja izmena:
Ne objašnjavaš mu nego znaš redosled i tako kucaš. A možeš i da otvoriš zagrade.

U stvari, to se učilo u OŠ. Stvarno se ne sećam ko je pisao knjigu. Ali evo sa Vikipedije, to mi je trenutno jedino dostupno (iako očekujem da se odmah pobunite - Vikipedija nije izvor, oĆemO iME :mrgreen:)
https://sh.m.wikipedia.org/wiki/Stepenovanje
Neću da se bunim. Samo mi treba da to negde piše.
Nisam našao ni na Wikipediji..
Mižete li vi naći ?

Dok se mi razglabamo ovim sranjima, i prepiremo sta je pravilno a sta ne, Vucic predaje Kosovo.
Напротив, на оваквим питањима се решава судбина света, а то шта ради Вучић је битно отприлике као што је битно које сам чарапе ја јутрос обуо.
И не, нисам ни најмање ироничан

Напротив, на оваквим питањима се решава судбина света, а то шта ради Вучић је битно отприлике као што је битно које сам чарапе ја јутрос обуо.
И не, нисам ни најмање ироничан
Жива истина. Срачуна ли АВ погрешно, оде нама и Војводина... :mrgreen:

Back