Пилипенда
Veoma poznat
- Poruka
- 13.892
Узми већи чекић.Kako to objasniti calculatoru ?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Узми већи чекић.Kako to objasniti calculatoru ?

Ima li toga u udžbenicima za matematiku ?Kad se napiše (2^3)^2 onda se eksponenti pomnože. Ovako napisano se računa odozgo, tj. prvo nastane 9 od 3 na kvadrat, od pa onda 2 na 9i.
Nema zato sto tako napisano nigdje ne postoji. Jer je nepravilno.Ima li toga u udžbenicima za matematiku ?
Izgubiću vreme, ako toga nema .
Ne objašnjavaš mu nego znaš redosled i tako kucaš. A možeš i da otvoriš zagrade.Kako to objasniti calculatoru ?
U stvari, to se učilo u OŠ. Stvarno se ne sećam ko je pisao knjigu. Ali evo sa Vikipedije, to mi je trenutno jedino dostupno (iako očekujem da se odmah pobunite - Vikipedija nije izvor, oĆemO iMEGde - iz čijih knjiga ?
Imamo biblioteku u školi.
)Ево ти заграде кад си навалио...Izraz je nepravilno napisan.
Medjutim da ima zagrada, sto je pravilo, bilo bi 2 na 6.
A ko daje tumačenja nepravilno napisanih matematičkih izraza ?Nema zato sto tako napisano nigdje ne postoji. Jer je nepravilno.
Dok se mi razglabamo ovim sranjima, i prepiremo sta je pravilno a sta ne, Vucic predaje Kosovo.
Pa jednostavno je tako po konvencijama.A ko daje tumačenja nepravilno napisanih matematičkih izraza ?
Redosled računanja eksponenta sledi pravilo desne asocijacije. To znači da se eksponenti izračunavaju s desna na levo. Na primer, izraz a^b^c se izračunava tako da prvo izračunate b^c, a zatim koristite taj rezultat kao eksponent za a.
Neću da se bunim. Samo mi treba da to negde piše.Ne objašnjavaš mu nego znaš redosled i tako kucaš. A možeš i da otvoriš zagrade.
U stvari, to se učilo u OŠ. Stvarno se ne sećam ko je pisao knjigu. Ali evo sa Vikipedije, to mi je trenutno jedino dostupno (iako očekujem da se odmah pobunite - Vikipedija nije izvor, oĆemO iME)
https://sh.m.wikipedia.org/wiki/Stepenovanje
Konvencije moraju da imaju na pameti mašinsko računanje .Pa jednostavno je tako po konvencijama.
Mozemo ja i ti da izmislimo neku novu konvenciju i da po njoj radimo.
Ali cemu to?
Напротив, на оваквим питањима се решава судбина света, а то шта ради Вучић је битно отприлике као што је битно које сам чарапе ја јутрос обуо.Dok se mi razglabamo ovim sranjima, i prepiremo sta je pravilno a sta ne, Vucic predaje Kosovo.
Već sam našla i biću ljubazna da vam pokažem kako: kad se otvori stranica Vikipedije kliknete na Osobine stepenovanja i u prvoj rečenici ćete videti to pravilo.Neću xa se bunim. Samo mi treba da to negde piše.
Nisam našao ni na Wikipediji..
Mižete li vi naći ?

Управо овде на цитираном чланку на Википедији пише;Neću da se bunim. Samo mi treba da to negde piše.
Nisam našao ni na Wikipediji..
Mižete li vi naći ?
Stepenovanje ima viši prioritet od množenja. abc znači a(bc), a ne (ab)c.
"Stepenovanje ima viši prioritet od množenjaVeć sam našla i biću ljubazna da vam pokažem kako: kad se otvori stranica Vikipedije kliknete na Osobine stepenovanja i u prvoj rečenici ćete videti to pravilo.![]()
Жива истина. Срачуна ли АВ погрешно, оде нама и Војводина...Напротив, на оваквим питањима се решава судбина света, а то шта ради Вучић је битно отприлике као што је битно које сам чарапе ја јутрос обуо.
И не, нисам ни најмање ироничан

Mislio je na množenje kad se zapiše (a^b)^c jer se tad b i c množe, a u prvom slučaju kad se zapiše bez zagrade je "samo stepenovanje"."Stepenovanje ima viši prioritet od množenja. abc znači a(bc), a ne (ab)c."
A gde dotični autor ovde vidi množenje ?
АВ-ов рачун нико не узима за озбиљно, али ћу ја сутра за сваки случај обути вунене чарапеЖива истина. Срачуна ли АВ погрешно, оде нама и Војводина...![]()

Mislio je na množenje kad se zapiše (a^b)^c jer se tad b i c množe, a u prvom slučaju kad se zapiše bez zagrade je "samo stepenovanje".

Zagrcnućeš se od toliko smeha![]()
![]()
Шоу!!!![]()
Већ сам. Једва претекох.Zagrcnućeš se od toliko smeha
Је л’ то значи да ћеш се ипак „отворити” и подићи понуду од само 64?Nije šou.
Ubediše me.
I na Vikipediji je to ažurirano pre dve godine.
Znači niko se posle nije bunio. A kalkulatori postaju glupi.