pa daj onda sokrata, pa cemo da vidimoni Sokrat nije imao stav....a temelji su mu bili izuzetno čvrsti...zato što je znao da ništa ne zna za razliku od vas koji mislite da sve znate samo zato što ste pročitali u 1 knjizi
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa daj onda sokrata, pa cemo da vidimoni Sokrat nije imao stav....a temelji su mu bili izuzetno čvrsti...zato što je znao da ništa ne zna za razliku od vas koji mislite da sve znate samo zato što ste pročitali u 1 knjizi
kako kome...Jedna ali vredna...
da bar nesto zidaju, nego samo prave sneska belica koji im se topiZnam...zidaju na pesku...
ova je tema baš sokratovska jer tera ljude da se zamisle da li stvarno znaju ono što misle da znajupa daj onda sokrata, pa cemo da vidimo
ja pravim smeškada bar nesto zidaju, nego samo prave sneska belica koji im se topi
A šta ako nije tako?Jedna ali vredna...
Samo modifikovana Biblija i ništa drugo...kako kome...
tako isto islamisti misle da je Kuran ta jedna ali vredna i džabe su sufisti pokušavali da ih obrazuju govoreći im da je ceo život jedan veliki Kuran...ništa fanatici nisu shvatili...
Odgovorio sam ti na to.A šta ako nije tako?
ja sam odbačeni kamen ovog forumaSamo modifikovana Biblija i ništa drugo...
Ali svakako imaju temelj i srcem ga slede...to je ponovo bolje nego ništa...kao ti recimo...
tvoje sve je prasina koju vetar raznosi, kakvo kamenjeja sam odbačeni kamen ovog foruma
a šta ako nije tako nego obrnuto?tvoje sve je prasina koju vetar raznosi, kakvo kamenje
Ništa ne razumem šta si rekao. Kakve vode, kakvo kopanje, kakve kuće...Odgovorio sam ti na to.
Svakako ću kopati dalje...vidum da vode nadiru sa svih strana, pa ću temelje ojačavati još više...Važno je da kuća stojo...
probao si ti sa nekim drugim, gnostickim jevandjeljem, pa sam ti pobijao stavku po stavku, te zato sada kazem prasinaa šta ako nije tako nego obrnuto?
Ja sam kuća, voda su neistine i laži...kopanje je traganje za Božijom mudrošću onako kako je dao...Ništa ne razumem šta si rekao. Kakve vode, kakvo kopanje, kakve kuće...
jel duša postoji, ako postoji šta je duša?ja adam prvi covek kopam zemlju ceo svoj vek, a ove pagane pusti, nemaju oni pojma, samo ce da upropaste ovaj forum, maki nam se izgubi... sve bih ja njih na teorije zavera oterao, samo izmisljaju, a nemaju nikakvu argumentaciju
pa kad si premudra, kako da razumeš, moraš biti debil.Ništa ne razumem šta si rekao. Kakve vode, kakvo kopanje, kakve kuće...
ja bi nju pod mač batoprobao si ti sa nekim drugim, gnostickim jevandjeljem, pa sam ti pobijao stavku po stavku, te zato sada kazem prasina
daj nesto novo, a pusti me toga sta bi bilo kada bi bilo, nesto vredno paznje, a da prasinaris prestani, samo cemo da se okrenemo od tebe, kao od jasne kojoj je marina uzor... ipak mi hriscani imamo neki nivo, necemo valjda da se na...vamo
dusa smo svi mi, ali je i bas zato sto se lako poistovecujemo prvo dusevno, potom duhovno, kao sto ponavljam n-puta apostol Pavle sta recejel duša postoji, ako postoji šta je duša?
telesna ili bestelesna?dusa smo svi mi, ali je i bas zato sto se lako poistovecujemo prvo dusevno, potom duhovno, kao sto ponavljam n-puta apostol Pavle sta rece
ja - dusa ziva, ili sto bi neki rekli ego u prevodu JA [IGO ZNACI JA], i sad je samo pitanje precenjiovanja ili pocenjivanja asebe samoga
mi znamo za telesnu, dusa, ja zivot moj, misli se svakako na telesnost, prvo dusevno,. a potom tek duhovno, kako rece apostol Pavle, a ne moze preko reda, kako bi vi htelitelesna ili bestelesna?
ako je duša telo, da li se ona pokreće iznutra ili spolja?mi znamo za telesnu, dusa, ja zivot moj, misli se svakako na telesnost, prvo dusevno,. a potom tek duhovno, kako rece apostol Pavle, a ne moze preko reda, kako bi vi hteli
ako ikada dodjemo do bestelesnih, onda pricamo o duhovnima, ali za sada ne, nije to za vas, pa shvatio vec jednom, ionako si dusevan, zar nisi? znas kada se kaze za nekoga dusevan covek?
a duhovan ne mozes da biudes jer si u corsokaku paganizma
nije dusa telo, vec zivot telesni, a moze kako izvolis, spolja i iznutra da se pokrene, ja adam sam spolja, a vi rodjeni ste iznutra pokrenuti, ako bas hoces taj izraz da koristimo... poenta je da ne mozete vi kao ja ADAM da budete pokrenuti SPOLJAako je duša telo, da li se ona pokreće iznutra ili spolja?
ako te ja guram onda se spolja krećeš kao auto, ali živo biće nije tako nešto ga pokreće iznutra. šta nas to pokreće iznutra?nije dusa telo, vec zivot telesni, a moze kako izvolis, spolja i iznutra da se pokrene, ja adam sam spolja, a vi rodjeni ste iznutra pokrenuti, ako bas hoces taj izraz da koristimo... poenta je da ne mozete vi kao ja ADAM da budete pokrenuti SPOLJA
Jel si vozac formule ili nisi.Dok je formule zdrava ma 300 na sat hahaako te ja guram onda se spolja krećeš kao auto, ali živo biće nije tako nešto ga pokreće iznutra. šta nas to pokreće iznutra?
Sledece pokretanje spolja je sveopste vaskrsenje, a do tada vazi ono sto rece apostol Pable, pa shvati:ako te ja guram onda se spolja krećeš kao auto, ali živo biće nije tako nešto ga pokreće iznutra. šta nas to pokreće iznutra?
Djela apostolska 20,9 | A sjeđaše na prozoru jedno momče, po imenu Evtih, nadvladano od tvrdoga sna, i kad Pavle govoraše mnogo, naže se u snu i pade dolje s trećega poda, i digoše ga mrtva. |
Djela apostolska 20,10 | A Pavle sišavši pade na nj, i zagrlivši ga reče: ne bunite se, jer je duša njegova u njemu. |