A shto se ne bi wratili u Paganizam?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Bratislav90

Poznat
Banovan
Poruka
8.889
1) Imash mnogoo wishe bogowa, a samim tim mozhesh za izaberesh bash onog koji se tebi swidja
2) Mozhesh da budesh paganski mag
3) PAgani su super ljudi
4) Paganska religija je i religija stare Grcke, a pogledajte kako su oni bili uspeshni
5) Hricanstwo ima wishe krwi na swojim rukama nego paganizam
6) Jedino nije bash tako sjajan onaj obred uzidawanja ukutjanina u zgrade, ili drugih ljudskih zrtawa, pa preporuchujem da se paganizam updejtuje u werziju 1.1 i da se izbace ljudske zrtwe, i uwedu neka demagoska sranja tipa liberalizam, demokratija ili tako neshto
Sta mislite?

perun-0.jpg

gledajte owog lika i retzite da nije motjan! :D

srbi nikad nisu ni izasli iz paganizma,ovo sto sada imamo je paganopravoslavlje:mrgreen:
Pa slazhem se, imamo i dalje paganske obichaje slawe. Slawimo idole. I swashta neshto :D.
Ali to je dobro mi smo dobar narod, i poshten, bash kao prawi hristjani mozhda i bolji od njih. Tako da bi trebalo da malo updejtujemo paganizam, i da budemo face kao owaj perun.
I narawno da imamo paganske magowe, koji jt ekontrolisati munje.

Pa slazhem se, imamo i dalje paganske obichaje slawe. Slawimo idole. I swashta neshto :D.
Ali to je dobro mi smo dobar narod, i poshten, bash kao prawi hristjani mozhda i bolji od njih. Tako da bi trebalo da malo updejtujemo paganizam, i da budemo face kao owaj perun.
I narawno da imamo paganske magowe, koji jt ekontrolisati munje.

ma dinkic je ukrotio prirodu,prdi gromove i ke nja munje:mrgreen: looodilo:hahaha:

Apsolutno se slazem :rtfm:

Perun,bog munja = danas se slavi kao sveti ilija gromovnik 2 avgusta
Svetovid = danas se slavi kao sveti vid( ??? ) , vidovdan 28 juna
...
Primera ima mali milion,mrzi me da nabrajam.A zasto temu nisi postavila na pdf religija,tamo bi bas lepo diskutovali? :)

Pa owo je wishe za politiku.
Jer je religija politicka stwar.
Takodje uwodjenje dualnog sistema magowa, koji bi dualno wladali, mislim da bi bilo super
Tako da bi npr magowi mogli da pozowu munje i direktno kontrolishu wlast

Apsolutno se slazem :rtfm:

Perun,bog munja = danas se slavi kao sveti ilija gromovnik 2 avgusta
Svetovid = danas se slavi kao sveti vid( ??? ) , vidovdan 28 juna
...
Primera ima mali milion,mrzi me da nabrajam.A zasto temu nisi postavila na pdf religija,tamo bi bas lepo diskutovali? :)

Perun je bog istocnoslovenskih naroda brate radovane.:mrgreen:
Za starim srbima ima toliko veze ko Allah

Vidovdan je dobijo ime po svetom Vuitusu, svetcu rimokatolicke crkve iz Sicilije.

Pagani su pukli. Hrscanstvo rules.

Perun je bog istocnoslovenskih naroda brate radovane.:mrgreen:
Za starim srbima ima toliko veze ko Allah

Vidovdan je dobijo ime po svetom Vuitusu, svetcu rimokatolicke crkve iz Sicilije.

Pagani su pukli. Hrscanstvo rules.

Vidim da si slabo informisan brate Miloje :mrgreen:

edit :

wiki

Перун је словенски бог неба и непогода (падавина, летњих олуја) односно бог громовник, нека врста словенског Зевса, коме су се стари Словени често обраћали током суше. Његов дан је био четвртак, а посвећени су му Храст и перуника (или богиша). Полуверни или сујеверни, који тек прилазе цркви, под утицајем хришћанства обраћају се за помоћ Светом Илији.

Световид је један од највећих словенских богова. Посебно је поштован у Аркони, на острву Рујну и код Срба на Балкану (Видовдан), али је немогуће изнети тезу о његовој улози или месту у словенском пантеону. Приписује му се и најпознатији словенски кумир тзв. Збручки стуб.

Сварог је словенски бог Васељене и Сунца које даје животну топлоту као и кућног огњишта (које је замена за Сунце). Сматра се да је он био творац света и богова, а има научника који у божићним обичајима код нас виде остатак обреда у част Сварога.

Poslednja izmena:
Само још када бих могао добити неко разумно објашњење ШТА ЋЕ ОВА ТЕМА НА ПДФ ПОЛИТИКА - КАДА ЈЕ ЊОЈ МЕСТО НА ПДФ РЕЛИГИЈА... алоооооооооооооооо............

Pa owo je wishe za politiku.
Jer je religija politicka stwar.
Takodje uwodjenje dualnog sistema magowa, koji bi dualno wladali, mislim da bi bilo super
Tako da bi npr magowi mogli da pozowu munje i direktno kontrolishu wlast

Ne bih rekao.Ovo je tema o religiji i kao takvoj joj je mesto na pdf religija.Mada mislim da tamo vec postoji...no,nema veze...meni ne smeta :)
Bas bih voleo da procitam misljenja i vas politicara :)

Vidim da si slabo informisan brate Miloje :mrgreen:

edit :

wiki

Перун је словенски бог неба и непогода (падавина, летњих олуја) односно бог громовник, нека врста словенског Зевса, коме су се стари Словени често обраћали током суше. Његов дан је био четвртак, а посвећени су му Храст и перуника (или богиша). Полуверни или сујеверни, који тек прилазе цркви, под утицајем хришћанства обраћају се за помоћ Светом Илији.

Световид је један од највећих словенских богова. Посебно је поштован у Аркони, на острву Рујну и код Срба на Балкану (Видовдан), али је немогуће изнети тезу о његовој улози или месту у словенском пантеону. Приписује му се и најпознатији словенски кумир тзв. Збручки стуб.

Сварог је словенски бог Васељене и Сунца које даје животну топлоту као и кућног огњишта (које је замена за Сунце). Сматра се да је он био творац света и богова, а има научника који у божићним обичајима код нас виде остатак обреда у част Сварога.

Kolko se vi trudili Perun nije srpski bog nego ajd da kazemo "ruski", "ukrajinksi".
Panteon istocnih i zapadnih slovena ja razlicit.

A Vidovdan je po Svetom Vitusu. jer otkud bog slovena i katolicki italjan se slave istog dana.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back