А ОД КУМЕ... :)

storm cloud

Poznat
Poruka
9.024
Овде се једе, пије и весели на мој рачун у наредних пар недеља. :p

КУМА ЧАСТИ!!!

Ако неко има неки добронамеран савет за будућу (венчану) куму, обичаји и тако то, овде је право место за то. :)

Живели!
abs-cheers.gif

web%20wedding%20%20flowers%20%20sign%20book.jpg

ziveli! momci nek zapucaju......................

iskustvo je cudo.....................................evo,savetujem ti da se setis da das kumu onaj buljuk sitnine koji si spremila za bacanje,da ne vuces posle ceo dan u torbici:roll:

Kuma kupuje mladi cipele, koliko ja znam.
Svi će te na svadbi pitati (smarati) : Jel kuma udata ' Nije ... a di je momak ???8-)
Najbolje da pokloniš umetničku sliku sa posvetom (trajna vrednost + ima posvetu što zanči ne mogu je kumovi forvardovati dalje na nekoj svadbi).:idea:
I da spremi se da te kum (ne) napije na svadbi... :-)

PS :arrow: konstatujem promenu avatara što zanči da se kuma od danas OTVARA ka svetu;-)

DOKONI UM:
Kuma kupuje mladi cipele, koliko ja znam.
Svi će te na svadbi pitati (smarati) : Jel kuma udata ' Nije ... a di je momak ???
Najbolje da pokloniš umetničku sliku sa posvetom (trajna vrednost + ima posvetu što zanči ne mogu je kumovi forvardovati dalje na nekoj svadbi).
I da spremi se d ate kum ne napije na svadbi... :-)
ne treba da kupi mladoj cipele,vec sebi..................i to jedno 5-6 parova :roll:

sliku nikako ne kupovati!trajnija je vrednost i vecna uspomena ako sama uzmes platno,boje i kist u ruke i na posao,mozda se rodi novi pravac................................kuMizam!

a napiti kumu moze biti izuzetno tezak posao,ali ako DU kaze..........................misli on na tebe.......................brine...................

Ајмо полако
* поклон смо пребринули...младенци су били врло практичних жеља
* нисам сигурна за те ципеле, то први пут чујем
* зар није кеса са новцима кумова брига?
* кум боље да ме се клони :roll:

storm cloud:
Ајмо полако
* поклон смо пребринули...младенци су били врло практичних жеља
* нисам сигурна за те ципеле, то први пут чујем
* зар није кеса са новцима кумова брига?
* кум боље да ме се клони :roll:

Bila kuma par puta.........ako si vec resila poklon, ostali obicaji zavise od mladenaca, to moras sa njima da se dogovoris. Najbitnije je da uvek budes pri ruci mladoj, ako joj nesto treba, ako je nesto zaboravila i td. i da naravno budes vesela:-))))))))
Moja drugarica npr. nije zelela da nosi torbicu, pogotov ne jednu od onih sto idu uz vencanice, znas one kao kesica, pa je sve najnuznije imala u mojoj tasnici....jedna druga drugarica je, kada je kumovala, brinula o tome da se latice bacaju u pravo vreme, da se spalir od ruza drzi kako treba, da sve izgleda romanticno jer je mlada tako zelela.........:-))

nesons:
O tome znam samo da ce muski deo populacije zeleti da k*resne kumu ( kao sto je to obicaj ).....a ostali pokloni i ceremonije nisu bitni !:lol: :lol: :lol:

to je ozbiljan obicaj, kazu da ako kuma nije kresnuta na svadbi, mladenci nemaju srece u braku a sto kuma vise puta bude kresnuta to su mladenci srecniji......pazi, storm, njihova sreca je u tvojim rukama ( tj medju tvojim nogama ).... :lol: :lol: :lol:

Back