A,kome trebaju ti maniri ...

da li to onda znaci da ti izlazis sa curkama? posto kazes da si skinuo xy puta nekom bilmezu curu? sta to o njoj govori kad je u startu vec bila sa bilmezom kako ti kazes?
ako je curkama privlacan bilmez..
malo zdravorazumske logike molim

pa dešavalo se, ne kažem da mi je pravilo da izlazim s takvim curama ... gabariti me privukli, eto :lol:
a to što je šutnula bilmeza i prišla meni, govori da je spremna da uči, iako je ćurkasta :lol:... i da joj je, makar i takvoj, ideal nešto drugo, a ne problematični lik koji će da je urniše :lol:

pa dešavalo se, ne kažem da mi je pravilo da izlazim s takvim curama ... gabariti me privukli, eto :lol:
a to što je šutnula bilmeza i prišla meni, govori da je spremna da uči, iako je ćurkasta :lol:... i da joj je, makar i takvoj, ideal nešto drugo, a ne problematični lik koji će da je urniše :lol:
da je bila i da je spremna da uci svedocilo bi izbegavanje bilmeza u sirokom luku..jerbo ima dovoljno iskustava drugih zena da bi se doneo zakljucak
uostalom to je i jedno od merila pameti..rekog posle boja svi generali su pametni..malo je onih koji su pametni..PRE boja pa na vreme donesu prave odluke
u svakom slucaju ucenje na sopstvenom iskustvu nije bas pametno iz sasvim drugacijih razloga..uticaja iskustva na razmisljanje predstave o sebi i svetu oko sebe..kao i na oformljavanje emocija u coveku..
odnosno..sto vise znas..kako ne treba ne cini te ni za korak blie onome kako treba..ali te obogacuje losim iskustvom i zapravo cini taj "tako treba" element sve manje i manje dostiznim

e vidis ja mislim da je velika greska roditelja da ista deci namecu..vec trebaju da podsticu interesovanja..a kad dete nesto interesuje ono ce samo da se potrudi i da nauci i da ovlada..ako dete nesto ne interesuje. onda ce pruzati..otpor i sasvim sigurno ..nece nauciti..vec odbaciti

Da, zvucalo je tako....naravno da sam protiv svih vrsta nameta, grozim se istih a imala sam prilike da ih se nagledam u zivotu. Od takve dece nista nije kasnije ispalo, to su mucene duse. Elem ja sam mislila na posmatranje i osluskivanje deteta. Svako dete ima svoju licnost, da li ga interesuje karate ili slikarstvo je sekundarna stvar koja je manje vazna, nabitnije je da ima interesovanja a na roditelju je da ih odrzava i pruza mogucnosti izbora. Ne moze on sam pozeleti da ode u prirodnjacki muzej kada ne zna ni sta je to ali ako ga mama i tata odvedu pa mu objasne i priblize vrlo verovatno ce i samo dete osetiti neku vrstu zanimanja za ono sto vidi a da li ce ga vise opciniti muzej lepih umetnosti ili muzej vozova ili botanicka basta nije ni najmanje vazno...najvrednije je vreme provedeno sa detetom i slusanje malise jer su deca vrhunski bistra i u stanju su sve da vide i osete, zato je bitno pruziti mu razlicite vrste podrske od emotivne do materijalne preko svih ostalih

Slazem se sa vama, cini mi se da svo troje mislimo u osnovi isto. Moja razlika je u tome sto smatram da su muskarci najodgovorniji svojim ukusom koji namecu zenama kao i roditelji koji svoju decu ne paze i ne usmeravaju fino dok o profesorima necu prosto trositi reci. Nista ne pada sa neba nekom u krilo, iz tog razloga krivim roditelje, ukoliko zaboravis dete ispred zgrade ili mu pustis "domac pop" dok ti ispijas kafu sa komsinicom i tracaris ne mozes od tog istog deteta ocekivati da uzme u ruke Froma ili da otkrije Morisona...navikne se na sasvim druge kriterijume i standarde ponasanja. Roditelji moraju da uloze trud i ucestvuju od Andersena i Kroz pustinju i prasumu pa do Karamazovih. Niko se nije naucen rodio na svetu...

ok, ali ti, po meni, previše stavljaš akcenat na vaspitavanje i obrazovanje čoveka ... pa dokle je čovek dete, odnosno kad preuzima odgovornost sam za sebe, ne tražeći alibi u tome kako je vaspitavan i obrazovan?...

pa po onome sto je i zaista zadatak roditelja..a to je da sto pre osposobe potomstvo da se samo o sebi stara..ogromna vecina roditelja je itekako zakazala..
decu je od malena potrebno uciti da donose odluke i da snose posledice svojih odluka..kako pozitivne tako i negativne,.,meni smeta sto se u sirokim narodnim masama positovecuje pojam odgovornost sa pojmom krivica..
odgovornost proizilazi iz sposobnosti da se sagleda situacija na pravi nacin i donesu odluke u skladu sa situacijiom..a za to treba i sirine i dubine..

da je bila i da je spremna da uci svedocilo bi izbegavanje bilmeza u sirokom luku..jerbo ima dovoljno iskustava drugih zena da bi se doneo zakljucak
uostalom to je i jedno od merila pameti..rekog posle boja svi generali su pametni..malo je onih koji su pametni..PRE boja pa na vreme donesu prave odluke
u svakom slucaju ucenje na sopstvenom iskustvu nije bas pametno iz sasvim drugacijih razloga..uticaja iskustva na razmisljanje predstave o sebi i svetu oko sebe..kao i na oformljavanje emocija u coveku..
odnosno..sto vise znas..kako ne treba ne cini te ni za korak blie onome kako treba..ali te obogacuje losim iskustvom i zapravo cini taj "tako treba" element sve manje i manje dostiznim

sve se slažem .... ali nije pametna/pametan (da ne ispadne sad da generalizujem po polu) ... i nije sposobna da uči na iskustvima drugih, nego na svojim ... al' bolje i tako, nego nikako :lol:

ok, ali ti, po meni, previše stavljaš akcenat na vaspitavanje i obrazovanje čoveka ... pa dokle je čovek dete, odnosno kad preuzima odgovornost sam za sebe, ne tražeći alibi u tome kako je vaspitavan i obrazovan?...

Iskreno mislim da se pravilne osnove postavljaju negde do 10 godine, kasnije je sve nadogradnja same osobe uz paznju roditelja sa strane dok je od 18 - 19 potpuno spremno da ide samo na fakultet ili sta vec odabere, do tada je uradjeno sta je uradjeno...ali znaci puno taj pocetni vetar u ledja

pa kako mozes bilo sta razumeti ako ga izvuces iz konteksta?
nesto sto je izvuceno iz konteksta tome se moze dati bukvalno proizvoljno znacenje i proizvoljan smisao..a tek kuda vodi..to je tema za posebnu diskusiju
do bilo kakvog konkretnog znanja/razumevanja moze se doci samo sagledavanjem dela u okviru svoje prirodne celine..to je neophodnost izmestanja sebe ..iznad..i gledanja na stvari sa big picture stanovista..otle se doduse ne vide detalji ..al se moze ipsravno postaviti problem pa se detaljima pozabavis iz prve ruke al imas jasnu predtsavu o tome sta radis i sta se tu tacno desava

Iskreno mislim da se pravilne osnove postavljaju negde do 10 godine, kasnije je sve nadogradnja same osobe uz paznju roditelja sa strane dok je od 18 - 19 potpuno spremno da ide samo na fakultet ili sta vec odabere, do tada je uradjeno sta je uradjeno...ali znaci puno taj pocetni vetar u ledja

slažem se da znači ... al' šta ako ga nema ... nisi valjda osuđen na tavorenje u prosečnosti ili ispodprosečnosti :)

Citajuci i pisuci na ovom pdf-u,prosto me je zaprepastilo,koliko se vulgarnosti napise raspravljajuci o raznim temama...Neverovatno kako je ponestalo lepih reci i manira,sve same vulgarnosti...Ne mogu da verujem da na takav nacin komunicira danasnja omladina,tinejdzeri,muskarci,a pogotovo zene..Da li ti ljudi na takav nacin komuniciraju i u realnom zivotu,psuju,govore proste reci i sl.?Tema je zato na ovom pdf-u,jer osim na pdf-u politika,meni se cini,da i ovaj pdf "trpi" najvise nepristojnosti i neprikladnih reci,tokom komentarisanja nekih tema...
Sta Vi mislite o tome?

nemam pojma o cemu pricas ,svi su ovde fini i vaspitani :rumenko:

slažem se da znači ... al' šta ako ga nema ... nisi valjda osuđen na tavorenje u prosečnosti ili ispodprosečnosti :)

Naravno da ne znaci, samo je put trnovitiji i tezi. Postoje ljudi koji su proputovali citav svet a ostali uski i nedodirnuti tim putovanjima dok sam upoznala u zivotu par starijih ljudi koji nisu presli granicu u zivotu a daleko su otvoreniji i lakse prihvataju razlike od ovih najpre pomenutih. Nista nije zacementirano u zivotu i skoro svaka situacija se da izmeniti. Ja prosecnost i vidim upravo u sadasnjoj nadprosecnosti...ne mogu se oteti utisku da su nasi roditelji bili daleko edukovaniji od nas generalno posmatrano...

Ja bih da ovde izbegnemo da zene optuzimo da ih privlaci ono sto ne bi trebalo da ih privlaci.
Zene oduvek privlace odlucni, karakterni, duhoviti, simpaticno arogantni i u svakom smislu jaki muskarci.
Svakako da ih ne privlace stidljivi treptachi, oni kojima se jezik zaveze u prisustvu zena, oni koji ne umeju da pokazu sta hoce a posle se ljute kad ne dobiju to sto hoce, veciti gubitnici i oni kojima su svi drugi krivi za sve.
U tom smislu, zenski kriterijumi su odlicni, uvek su bili takvi i uvek ce i biti.
Problem je sto su devedesete i divlji kapitalizam posle njih doneli personifikaciju moci,odlucnost i sve ono sto zene od pamtiveka traze u muskarcima, kroz potpuno pogresne modele.

Zajedno sa tim modelima izgubilo se i bon ton, izgubili su se i maniri (ili se oni glume, da bi se tren kasnije na neku provokaciju ispoljilo divljacko ponasanje) pa se tako snaga pokazuje nasiljem, odlucnost bezdusnoscu, iskrenost prostotom, duhovitost ponizavanjem slabijih, a ambicija pohlepom.

I u tome je ceo problem. Ne u onome sto zene traze kod muskaraca i tome sta ih uzbudjuje.

Poslednja izmena:
Ja se slazem sa tobom iako sam zensko:heart:...pristojne devojke vole odmalena fine momke tako da je situacija uzrocno - posledicno postavljena i moze se slobodno reci da muskarci ne simpatisu pristojne devojke...:confused:

I ja se slazem sa tobom.

Secam se da su se roditelji, kada sam bila mladja, brinuli da ne naletim na nekog problematicnog tipa sa kojim cu imati probleme, koji ce me povrediti na bilo koji nacin.
Ja sam im onda jednom skrenula paznju na to da se to meni tesko moze desiti, jer se ja ne svidjam problematicnim momcima, niti oni meni.

Jednom sam na nekoj zurci upoznala jednog tipa, malo smo pricali, ispostavilo se da smo isli u istu skolu; ja sam ga se onda setila da je jos tada bio tip za izbegavanje, iz mog ugla gledano- naravno. No, razgovor je nekako tekao. Hteo je da se vidimo koji dan kasnije, pa je trazio moj broj. Objasnila sam mu da mi mozemo da odemo na pice, ali da ne ocekuje da bude nesto vise od drugarskog odnosa, jer nisam zainteresovana. On je pristao, kao, ok mu je samo drugarski.
Izasli smo na to pice i malo se bolje upoznali.
No, posle toga, niti sam se ja njemu javljala, niti je on mene zvao da se opet vidimo. Prosto je i njemu postalo jasno da nismo podudarni svetovi.

A dok smo razgovarali na tom izlasku i dok je on pricao neke stvari o sebi, ja sam osecala takvu nelagodu, da mi je skroz bilo zagonetno kako neka devojka moze da se oseca prijatno u njegovom drustvu.

pa zar nisam reako da je u pitanju forma..
na mojoj temi sam postavljao nekoliko pitanja tipa razlike izmedju samopouzdanja i agresivnosti npr..

e a sta je to ..odlucnost? da li je to sposbnost donosenja odluka u trenutku ili sposobnost donosenja pravih odluka..
zenam nece biti zanimljiv muskarca koji zastane i razmisli o odluci koju treba da donese vec onaj koji donese odluku pa kud puklo..a pukne..inace veoma brzo..
pa tako danas imamao da se snaga tumaci kroz agresivnost a odlucnost kojom brzinom se donese odluka da se nekom ebe mater i tako ostale te ..nebuloze..

Back