A ko to nije na dve stolice?

Обилић

Veoma poznat
Poruka
14.718
Stvarno me više nervira taj strah nesigurnih u sebe, stalno jadni misle da treba da uđu u neki klan, koji je ne znam kako jak.

To bre ne postoji !
Eno cela EU sankcionisala Rusiju, pa Mađarska nije.
Pa eno cela EU priznala Kosovo, ali 4,5 država nije to uradilo !

Francuska pripada Zapadu u svakom smislu, pa jel neko misli da bi oni sutra dali sebe da spasu Ameriku ?

Sviđa mi se kako je Milanović objasnio budalama:
"Da pljujem po Rusiji ? Pa nisam lud da se zameram nuklearnoj sili sveta !"

Tacno je, da u svemu ima uticaj kakav si kao licnost...a ne kako ti drugi kazu da piskis...
Ja jos nijednu oblast nisam video gde ne znaci licni pecat...
Cak i kad sam sa naludjim krimosima, i oni znaju koga treba da uvaze, a koga mogu ludacki da blefiraju....

Stvarno nisam sreo osobu koja je toliko blentava da je toliko povodljiva a da vrlo brzo ne zavrsi na asfaltu kao krpa ili u kontejneru kao ...znate sta vec..

Ali tu moras biti jasan tacno koja ti je tacka cak i kad nisi direktan...to je naravno moguce, kad objasnis svima sta jeste ali nisi direktno rekao , tacno sta je jer zelis da se to ne cementira, hoces da evoluira....i to ce ljudi , narocito diplomate i jaci drzavnici itekako pozdraviti, oni vole kad si jak , a snalazljiv da pronalazis zajednicke kompromise, onda znaju da izadju u susret....ili da zahtev dodje u onome sto si spreman da platis....npr neces da das bezbednosno vaznu parcelu , SSNO a das neku drugu parcelu...

Stvarno me više nervira taj strah nesigurnih u sebe, stalno jadni misle da treba da uđu u neki klan, koji je ne znam kako jak.

To bre ne postoji !

Francuska pripada Zapadu u svakom smislu, pa jel neko misli da bi oni sutra dali sebe da spasu Ameriku ?

А колико ти имаш годиница? Мало си превише млад за овај подфорум. Ово твоје трућкање је као да си рекао "Ко каже да сма ја са њима? Са њима само једем, радим, спавам у истој соби, идем на одморе, а када они ухвате некога да бију из супарничке групе, ја му само лупом шамар. Очигледно сам у оба тима."

А колико ти имаш годиница? Мало си превише млад за овај подфорум. Ово твоје трућкање је као да си рекао "Ко каже да сма ја са њима? Са њима само једем, радим, спавам у истој соби, идем на одморе, а када они ухвате некога да бију из супарничке групе, ја му само лупом шамар. Очигледно сам у оба тима."

Ma ja se svađam sa novinarskom ložnjavom da moramo da se odlučimo jesmo li za Zapad ili Istok. Sinoć i Tadića maltretira ona Novosađanka "Šta biste vi uradili, na koju biste stranu, svi kažu da više ne može na dve stolice ..."

On pokušava jadnik da objasni ...

Ma ja se svađam sa novinarskom ložnjavom da moramo da se odlučimo jesmo li za Zapad ili Istok. Sinoć i Tadića maltretira ona Novosađanka "Šta biste vi uradili, na koju biste stranu, svi kažu da više ne može na dve stolice ..."

"podrška sa svih strana sveta" je idiotska zabluda u kojoj je živeo boki tadić dok su nam oduzimali kosovo. dobro.
kada nećeš da stupiš u klan, ostaješ sam. a vuk samotnjak srbija nije, već je okruženo jagnje.

To bre ne postoji !

to znaci da europa stvarno pociva na demokratiji i pravu kad jedna clanica moze da zastupa i sprovodi svoje misljenje i stavove makar bile u suprotnosti sa svim ostalima
zamisli da neka clanica ruske federacije tako nesto ucini putinu?
prvo bi premijer te drzave popio caj sa putinom nakon cega bi preminuo pa bi da clanica odmah bila okupirana da bi se zastitili prava ruske manjine tamo i postavljena nova vlast

dakle da vuku damo vrat.

Јагње је умиљато, то је први знак његове социјалне интелигенције.
Јагње није ратоборно, има способност да предвиди невоље,
и самим тим их успешно избегне.

Често гледам бокс,
углавном побеђују добри ескиватори,
много чешће него добри ударачи.

To bre ne postoji !

Što je neko jači, to je slobodniji. Pa ako imaš neke jake države bloka, oni će imati i više prostora za "vrdanje" od slabijih. Tako da nisu ista pravila za sve. Za nas nikako nije pametno da sedimo na dve stolice jer se tada interesi velikih sila lome preko naših leđa. I to smo videli kroz istoriju. Nekada nismo imali izbora jer se zapad i istok delio preko našeg regiona (gvozdena zavesa). Međutim, ta granica je pomerena u desno, mi smo ostali na teritoriji zapada, što nam ide u prilog, ali i pored toga, mazohistički se držimo dve stolice i tako sebi nanosimo štetu. A šteta se ogleda u tome što ne možemo da napredujemo. Balansiranje izvlači sve resurse. Pa tako Srbija koja je mogla da bude naslednik SFRJ i srednje razvijena država EU, je postala izolovana siromašna korumpirana rudarska kolonija. Zašto? Zato što sedimo na dve stolice. Dakle, ne isplati se. Bar ne građanima. Režimu se isplati.

Мађарска је у ЕУ и НАТО. Значи доношење одлука им је ограничено. Сутра да неко каже нема више, и а да играш тачно како ми свирамо, морали би да послушају или шут карта. Не може и јаре и паре. Ако хоћеш да будеш независтан ниси у ни једном клубу, али ти и то доноси ограничења и ризике. На пример, одмах губиш способност да претиш ратом, јер би те обе стране згазиле а ни једна од њих нема обавезу да ти помогне. Ако ти једна страна уведе ембарго, друга такође може да ти не помогне. И то не само то, него може и она да ти уведе ембарго.
Дакле мора да се одлучи ка којој страни идеш, ако хоћеш да имаш већу сигурност. ЕУ или БРИКС+. Иначе на крају нећемо ући ни у БРИКС+.

И опет, и поново,
Морамо да се одлучимо, па морамо да се одлучимо !

Одлучили смо се, еееј !
Шта смо се одлучили ?

Одлучили смо да
- кад нам треба електроника идемо у Јапан,
- кад нам треба ауто идемо у Немачку,
- кад нам треба гардероба идемо у Италију
- кад нам треба море идемо у Грчку
- кад нам треба лед за виски идемо на Гренланд

Који део није јасан, ко то има боље предлоге ?
Знамо за све алтернативе, итекако ћемо их употребити !

- Уместо у Јапан можемо отићи по електронику у Јужну Кореју, Тајван или Кину
- уместо у Немачку по ауто можемо отићи у Америку, Француску или Чешку
- уместо у Италију по гардеробу можда можемо у Турску
- уместо на грчко море можемо у Тунис, Египат или Бугарску
- уместо вискија можемо пити и домаћу ракију - не треба лед !

Многи не виде наш национални интерес, па и то да објасним о истом трошку:
Наш национални интерес је мир, запосленост и чврст динар.

Back