А ко је па тај Макензи?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Што се данашњих радикала тиче, проблем је пре свега у томе што су лупили да је Макензи био некакав "енглески генерал" чиме се имплицира да зато што смо данас у бољим односима са Русијом, да је срамота да због тога енглески а не руски генерал има улицу у Београду.

Истина је, да Макензи није био војник уопште, да је био изузетно заслужан за Србију и да се улица звала по њему ПРЕ него што је названа по Толбухину. По Толбухину свакако треба назвати улицу, али не мора се то учинити тако што ће се улица одузети Макензију.

Pa sta je tebi . Znam ja ko je Makenzi .
Moja primedba je zap[ravo u tvom nacinu i interpretaciji , a ne u velicini Makenzena , kao i u velicini Tolbuhina .
To nije predmet razgovora , nego tvoja konsataatacija , da je Rusima stalo da ode sire Rusfilstvo, sto je ordinarna neistina , a za to i nema nikakvih osnove , pogotovo kad se njihovo trenutno ponasanje upredi sa ponasanjem sa druge strane .
daklem , nema veze sa Makenzijem , pa ni sa Tolbuhinom , nego sa tvojim stavom .
 
Poslednja izmena:
Ej paceru.Nisu Sovjeti dosli 1945e da oslobadjaju Srbiju,nego da ucvrste komunizam na stetu Srbije.Bolje bi nam bilo da nisu NIKADA ni dosli.Zato sta mislim o ulicama koje nose nazive po dogadjajima i ljudima iz Rusije,kasnije SSSR-a posle 1917e ne pitaj.Koliko je Rusa poginulo u oslobadjanju Srbije jos manje me interesuje.Nisu ginuli za Srbiju ,nego za Staljinove magalomanske ideje.Postovanje Ruskom narodu, ali Ruskom ne Gruzijskom,ako shvatas
Drugo, moj komentar na tvoje gluposti Skoti ,skotofilstvo,******,placenici agim Ceku,...je sasvim na mestu.
Tebi druze treba strucna pomoc

Pa slusaj paceru , SSSR je anti-ruska tvorevina , isto onako kko je titova Jugoslavija bila anti-srpska .

Staljin je rusozder na kvadrat . Al ne zaaoravi da su u tom ratu izginuli Rusi , koji su pobijeni od strane evropskih nacija , koje su pod nemacki m rukovodstvom napale SSSR . daklem ,
ne razumem , da li mmisis da bi bilo bolje da nisu kroz Srbiju prolazili , ili mislis da bi svet bio lepsi da su izgubili i nestali skroz. Bilo kako bilo , oni su kroz Srbiju prosli , i otisli , a za vreme rata ni jedan Srbin nije isao za Rusiju , dok je stvar sa svim nasim komsijama bila drugacija .

Da ne zaboravim , Sovjetska okupacija svih naroda oko nas je bila , po meni krajnje opravdana , sem u slucaju Cehoslovacke .

Daklem , masimo i temu i poentu . radi se o jednoj recenici , gde postavljac teme implicira da je dansanjim Rusima stalo da ovde u Srbiji sire rusofilstvo , a da su za tto angazovali radikale ili neke slicne , sto ,ni jedno ni drugo nije tacno .
I ni o cemu drugom se ne radi . Samo o tome .
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top