А када падне ноћ, ја зовем упомоћ....

Fiamma

Iskusan
Poruka
6.964
Песма ме инспирисала за тему...

Зашто нам се најцрње мисли јављају пре спавања? z:(
Зашто је скоро увек јутро паметније од вечери? z:(
Зашто смо увек изјутра полетнији, а навече се нада губи? z:(
Има ли психологија неко конкретно објашњење за ово?
Да ли то важи за све људе или има и изузетака?

:?:

Ja sam navece kao pticica poletna, a ujutro ujedam...tako da ne vazi pravilo generalno. :mrgren:
Shalu na stranu, Sunceva svjetlost je neophodna, pa uslijed neostatka iste, javlja se bezvoljnost i pada imuni sistem. (+vitamin D i tako to ;) )
Najcrnje misli muce kad je na snazi nesanica+iscrpljenost. Nebitno dan/noc. Samo danju se cesce necim bavimo fizicki, pa smo fokusirani na to, a nocu, u fazi "mirovanja", kad nece san na oci, roje se slutnje, pitanja...
Jutro je pametnije od veceri, isto koliko i reagovanje po sistemu-"brojanje do 10"... uopste dati sebi vremena da se neki utisci slegnu...da razbistrimo misli i glavu, pa se pomenuta moze upotrijebiti na savim drugi nacin...okrenu se misli za neki stepen, u "pozitivnu zonu"...

A pjesma je sjajna...kao i vecina Corbinih tekstova...no, sto rece Dr za R`n`R "to sto meni treba, to nema u knjizi (pjesmi) jer zivot se ne uci...jer zivot se zivi"... ;)

Pa spavamo u mraku, a u mraku je sve crno pa i misli.

meni se ovo isto dogada ali znam zasto.Pre nekog vremena sam se budio nocu i doslo mi lose na zivce, tako da na nekom podsvesnom nivou sad se plasim da mi se to opet ne dogodi
a kod generalne populacije, mislim da kad legnes spavati moras se donekle opustiti da bi zaspao, a ako ti je bio naporan dan, onda uvece kad legnes u glavi ti se motaju svi nereseni problemi i moras ih prvo nekako utisati da bi se opustio i zaspao
ali uglavnom svako ima svojih problema, tako da mogucnosti za takvu situaciju su beskrajni

Jutro je pametnije od večeri!
Razlog je što mi kao duhovno biće, Duša, imamo pristup sveznanju tako da noću dok naše telo spava možemo na višim realnostima (svetovima) sagledati prava ili ispravnija rešenja našim problemima, odlukama, istraživanjima. kreativjnim aktivnostima...
Iz nedovoljnog razumevanja ovoga ljudi su načinili praznovericu da u večernjim satima nije dobro (loše je) nešto pozajmljivati drugima...
Nedostatak svetlosti zna nekim ljudima donositi veću depresiju a sa time i mračnije misli... Sa porastom (ekspanzijom) naše svesti ova pojava se lagano menja u našu korist. Raste optimizam, istrajnost, izdrživost, pozitivizam i moć za preživljavanjem u težim uslovima i okolnostima.
Ujutru smo poletniji iz više razloga. Neki od njih su što noću svom telu prosledimo vioše energije revitalizacije (mi kao Duša) preko tzv. svilene vrpce. našim nižim pa i fizičkom telu. Ukoliko iz nekih razloga ne uspemo proslediti dovoljno ove energije revitalizacije tada se ujutru budimo umornijim nego što smo bili uveče pre spavanja. Bez ove energije, makar da ništa ne radimo danju, ne bismo opstali.

Dužina spavanja zavisi od doba starosti osobe, od pola ali i od stanja svesti (duhovne razvijenosti) pojedinca tj. od faktora preživljavanja. Kod susreta sa većim dnevnim preprekama pojedinac zna bežati u produženo spavanje.

Зашто нам се најцрње мисли јављају пре спавања?
Sta ako umrem?
Зашто је скоро увек јутро паметније од вечери?
Zato sto ima veci iq? Bolje se vidi...
Зашто смо увек изјутра полетнији, а навече се нада губи?
Kod mene je obrnuto.
Ne.

Često kažemo kako je jutro pametnije od noći..kako neke misli treba prespavati da bi se jutrom razbistrile kad se naš organizam nahrani snom i kad smo manje skloni dramatizacijama i velikim pitanjima..
"jutro će promijeniti sve".."misliću o tome sutra".."sutra je novi dan.."......sve su to nekako rečenične iskonstruisane utjehe(jer čovjeku utjeha uvijek treba,ma kakva da jeste)..
..meni to ne pomaže,jer kad sam ja dobra sa sobom..svejedno mi je da li je noć ili dan.......da li je kiša ili sunce sija..vremenom sam prestala da mjerim sebe po dijelovima dana,po godišnjim dobima..i počela da mjerim sebe isključivo po Sebi...

Nemam ja crne misli pred spavanje. Mislim da imam samo neke trenutke, kada se osetim obeshrabreno, ali crne milsi, kao baš ono crne i negativne skroz na skroz, ja milsim da nemam. Jutro je svakako uvek pametnije od veceri, jer kada covek prespava malkice, tada drugacije sklapamo kockice koje su se rojile u glavi, jer kada je covek umoran naveče, tada je i mozak zamoren, organizam se priprema za odmor i ne moze mozda najrealnije, u smislu naobjektivnije da sagleda sve parametre i conoce i sve informacije kojima smo bili "bombardovani" tokom dana. zato je jutro uvek bolje, kaad se covek naspava i domori, sve milsi i problemi dobiju potpuno drugaciju konotaciju i dimenziju. Ne gubim navece nadu, kod mene doba dana ne igra ulogu primarno. Znaci ako se osecam obeshrabreno i nevrednovano i sve tako kako ne treba da se oseca mlada osoba pred kojom je zivot jel doba dana primarno? Ja milsim da nije. Ili barem ja nisam taj slučaj. Ja generalmno milsim da je samo tada covek umorniji i da tada generalno sumira dan, pa se nekada "provuce " i poneka bad misao i tako krene loš pravac i tok milsi, pa jos zimski dani, svi zatvoreni, ne krecu se, ishrana takodje utice, ne kretanje, pa gde nece da Vas spopadnu takve milsi? :mrgreen: Ne mora da vazi za sve ljude , kao sto ni potpuno isti lek na primer nema isto dejstvo niti iste kontraindikacije kod svih ljudi, pa tako ni ovo. Svi smo različiti i to je dobro. Pa zamilsite kada bi svi bili samo rasplozeni izjutra ili nadrndani samo navece, sta bi bilo od covecanstva? Nista. Sto, kazu, sve prolazi i sve se menja. Tako je i sa raspolozenjem. :kiss:

Back