Marlone, pocinjes da me zabrinjavas. taman pomislim da si ozbiljan covek a onda se ovako nalupas.
Ako znati nesto znaci informisati se preko "srpskog ogledala" i slicnih casopisa, onda si u pravu ne znam nista.
Ajde da pricamo ozbiljno.
Ti u ovome sto si napisao osim toga da si naveo da ja gresim nisi rekao ni gde gresim ni zasto gresim. oslanjas se na to da je tvoje misljenje vecinsko na ovom forumu i da ce uleteti par papagaja sa "bravo" i da je to onda jednako kao da si napisao nesto argumentovano.
Sto se Irske tice, naveo sam ti argumente. naravno da se radi o politickim igrama, ali to ne pobija ono sto sam napisao. Referenduma je bilo i vecina je bila za ostanak u UK.
Isto tako Quebec ce mozda za 5 godina izglasati nezavisnost i ne mislis valjda da ce canada vojno intervenisati cak i ako bude samo 1% razlike.
dakle NIJE TACNO da se nijedna drzava ne odrice svoje teritorije, a cak i da jeste mozda je konacno trenutak da i mi budemo prvi u necemu.
Pojam suvereniteta se menja. Nemacka se odrekla Marke i Srbija ce preziveti odlazak Kosova koji je neminovan.
Meni je zanimljivo da su ovde oni koji se pozivaju na dobrobit Srbije spremni da tu Srbiju osude na vise decenija muke i nesrece, terorizma i izgubljenih zivota zbog teritorije na kojoj zive ljudi koji 90% ne zele da budu deo Srbije. Jos gore je stoto dolazi od onih koji su p[odrzali nacionaliste dok je taj problem mogao da se resi mirnim putem. Takvi su upropastili ovu zemlju i sada jos traze od nas da zrtvujemo nase zivote slepo braneci njihove svinjarije.
Kosovo je OTISLO.
Interesuje vas da vidite kako izgleda kada je ono nezavisno?
Evo gledajte, ono je de facto nezavisno.
Sta se desava sa ljudskim pravima?
Desava se to da kada su 90e Slovenci trazilipostovanje ljudskih prava u Srbiji se na to gledalo sa podozrenjem.
Srbija ima buducnost jedino kao moderna, demokratska, evropska drzava u kojoj ce se postovati ljudskla prava. Alternativu smo videli 90ih.
Mozete da igrate cime hocete, ali sve dok ne budete igrali fudbal na fudbalskom terenu igracete pogresnu igru.
Marlone, mozda bi se ti konforno osecao da je XIX vek, ali nije, I i X su zamenili mesta.