A kad ce Taci??

Neverovatno, majke mi!

Ovom Čedici je stvarno stalo do dobrobiti Albanaca na KiM (još da je rekao "kosovskog naroda", ih! ), a tek priče "pa šta, svi ćemo jednog dana biti u EU, nisu bitne teritorije, to je izgubljeno - okrenimo se budućnosti, bla,bla,bla"...

Da je ta logika prisutna i u drugim državama, ne bi bilo ni tih država, a samim tim, ni EU.

Hipotetičko pitanje : Šta ćemo, ako jednom dođe do raspada EU? Hoće li se mirno razdružiti, pa svakom "svoje krpice" ili će se poklati? Biće ipak kulturno - SVAKOM SVOJE NATRAG.

E,pa brajko, čuvaj svoje krpice, zatrebaće ti jednog dana...

p.s. hebo te, ovo mi liči na one forume " poznanstva,veze,brak"

Sta je tu neverovatno?
To sto mi je stalo do dobrobiti kosova i ljudi koji zive na njemu bez obzira da li se nalazi u srbiji ili je nezavisno? :confused:

Ja tu ne vidim nista neverovatno. Meni je to normalno.
ja sam bio ubedjen da mi pokusavamo da argumentima izlozimo sve cinjenice i dodjemo do resenja koje je najbolje za sve uz prihvatanje svih faktora.

Teritorije zaista nisu bitne. Predocio sam ti kako bi kanada pustila deo svoje zemlje da je referendum uspeo. kako Irci u severnoj Irskoj glasaju za Veliku Britaniju itd. Dokle cemo da zapisavamo teritoriju verujuci da je nas jedini cilj da se rasirimo na sto vecem terenu.
To su neka prosla vremena, sada se koplja lome na pitanju tehnologije, razvoja, ekonomije, ljudskih prava.

Vi pokusavate da igrate pogresnu igru. istrcali ste na fudbalski teren u gacama i kapicama i hocete da igrate vaterpolo.

nije bitno da li ce Kosovo biti deo Srbije ili ne bitno je da se srbima garantuju prava i da ostvare uslove za srecan zivot.Bitno je da Srbija ne provede kao talac Kosova sledecih 20 godina i dfa mi dete jednog dana kaze "E bre cale bili ste nevidjeni govnojedi sada ja treba da ispravljam vase greske". Jos jedna izgubljena generacija bi bila tragedija za Srbiju.

Sto se EU tice, ne znam, ali blisko razumu je da ce biti miran razlaz.

Ovolici na sve i svasta. ;)

Hayek:
Sta je tu neverovatno?
To sto mi je stalo do dobrobiti kosova i ljudi koji zive na njemu bez obzira da li se nalazi u srbiji ili je nezavisno? :confused:

Teritorije zaista nisu bitne.

Da, zaista neverovatno...A, krpice? Kome idu krpice? Verovatno si tako "vatreno" :wink: branio i prava Srba u Hrvatskoj, BiH...Mislim, LJUDSKA prava...Ili im nisu bila ni ugrožena?

Nadam se da "teritorija" na kojoj si trenutno nema tih problema...Ili...

Hayek:
Sta je tu neverovatno?

Ja tu ne vidim nista neverovatno. Meni je to normalno.
ja sam bio ubedjen da mi pokusavamo da argumentima izlozimo sve cinjenice i dodjemo do resenja koje je najbolje za sve uz prihvatanje svih faktora.

Teritorije zaista nisu bitne. Predocio sam ti kako bi kanada pustila deo svoje zemlje da je referendum uspeo. kako Irci u severnoj Irskoj glasaju za Veliku Britaniju itd. Dokle cemo da zapisavamo teritoriju verujuci da je nas jedini cilj da se rasirimo na sto vecem terenu.
To su neka prosla vremena, sada se koplja lome na pitanju tehnologije, razvoja, ekonomije, ljudskih prava.

Vi pokusavate da igrate pogresnu igru. istrcali ste na fudbalski teren u gacama i kapicama i hocete da igrate vaterpolo.

nije bitno da li ce Kosovo biti deo Srbije ili ne bitno je da se srbima garantuju prava i da ostvare uslove za srecan zivot.Bitno je da Srbija ne provede kao talac Kosova sledecih 20 godina i dfa mi dete jednog dana kaze "E bre cale bili ste nevidjeni govnojedi sada ja treba da ispravljam vase greske". Jos jedna izgubljena generacija bi bila tragedija za Srbiju.

Ovolici na sve i svasta. ;)
Ne mogu mirno da odem da spavam dok ti ne odgovorim koliko si ... full of shit, kao sto vi to volite u vasem novgovoru. :D

Prvo lupas nebuloze o Severnoj Irskoj. Nemas pojma sta se tamo desava.Ne znas ni koliko su btritanski politicari umesani u to sta je tamo. Ne znas ni da je IRA finansirana i kontrolisana iz USA tom kojom se dicis i da radi kako joj se kaze. O Kataloniji necu ni da pricam s tobom, za to cu sa nekim ozbiljnijim.

Samo jedno. Nebuloze tipa teritorija nije bitna, pricaj tvojoj babi ako je imas. Pa ce ti i ona reci ....sinko ne valja ti to... Koja zemlja na svetu se odrice dela svoje teritorije? Pa tacno da samo govna tamo rastu na drvecu. NIJEDNA. To sto vas taj mandov pali pricama da ce da nam svane kad se oslobodimo siposa, dovoljno govori koju inteligenciju ima oko sebe.

Sada je vreme ljudskih prava.... Papagaj. Jel ti upalis TV neki put i vidis sta se desava u belom svetu sa tim ljudskim pravima? Jok, zato sto papagajises. Ti si izasao na stadion al' ne da igras, vec da skupljas lopte i to jos treba da zasluzis izamolis. A mi moz' da igramo i sa bezbol palicama ili kapicama, cime god ti drago. :D

Већ кад смо код права, а где је свим тим Арнаутима станарско прави и пријава стана?
Срби су своје право изгубили на познат начин једино ми је непознаница као су га Арнаути добили.

PAC-PAC:
Већ кад смо код права, а где је свим тим Арнаутима станарско прави и пријава стана?
Срби су своје право изгубили на познат начин једино ми је непознаница као су га Арнаути добили.
Ma nisu ni imali ni licna dokumenta ono kad je Broz otvorio granicu i naselio ih. Sad ih stampaju u Prishtini. Radi im stamparija 24 sata.

А нису их имали ни'99-е, уосталом ко да наштампа толика документа која су уз то и непотребна, мислим, одкад племена имају администрацију и извршну власт?

Marlone, pocinjes da me zabrinjavas. taman pomislim da si ozbiljan covek a onda se ovako nalupas.

Ako znati nesto znaci informisati se preko "srpskog ogledala" i slicnih casopisa, onda si u pravu ne znam nista.
Ajde da pricamo ozbiljno.

Ti u ovome sto si napisao osim toga da si naveo da ja gresim nisi rekao ni gde gresim ni zasto gresim. oslanjas se na to da je tvoje misljenje vecinsko na ovom forumu i da ce uleteti par papagaja sa "bravo" i da je to onda jednako kao da si napisao nesto argumentovano.

Sto se Irske tice, naveo sam ti argumente. naravno da se radi o politickim igrama, ali to ne pobija ono sto sam napisao. Referenduma je bilo i vecina je bila za ostanak u UK.
Isto tako Quebec ce mozda za 5 godina izglasati nezavisnost i ne mislis valjda da ce canada vojno intervenisati cak i ako bude samo 1% razlike.
dakle NIJE TACNO da se nijedna drzava ne odrice svoje teritorije, a cak i da jeste mozda je konacno trenutak da i mi budemo prvi u necemu.

Pojam suvereniteta se menja. Nemacka se odrekla Marke i Srbija ce preziveti odlazak Kosova koji je neminovan.

Meni je zanimljivo da su ovde oni koji se pozivaju na dobrobit Srbije spremni da tu Srbiju osude na vise decenija muke i nesrece, terorizma i izgubljenih zivota zbog teritorije na kojoj zive ljudi koji 90% ne zele da budu deo Srbije. Jos gore je stoto dolazi od onih koji su p[odrzali nacionaliste dok je taj problem mogao da se resi mirnim putem. Takvi su upropastili ovu zemlju i sada jos traze od nas da zrtvujemo nase zivote slepo braneci njihove svinjarije.

Kosovo je OTISLO.
Interesuje vas da vidite kako izgleda kada je ono nezavisno?
Evo gledajte, ono je de facto nezavisno.

Sta se desava sa ljudskim pravima?
Desava se to da kada su 90e Slovenci trazilipostovanje ljudskih prava u Srbiji se na to gledalo sa podozrenjem.

Srbija ima buducnost jedino kao moderna, demokratska, evropska drzava u kojoj ce se postovati ljudskla prava. Alternativu smo videli 90ih.

Mozete da igrate cime hocete, ali sve dok ne budete igrali fudbal na fudbalskom terenu igracete pogresnu igru. ;)

Marlone, mozda bi se ti konforno osecao da je XIX vek, ali nije, I i X su zamenili mesta.

Хајек, па има ли већих људина од нас који ти дајемо сва твоја људска права?
Дали смо ти потпуну слободу па чак и право да погрешиш, ти то своје право максимално експлоатишеш и опет кукаш.
Обашка што нас вређаш и називаш папагајима кад је опште позната чињеница да смо ми, као што доликује правим Србима, двоглави папагаји.
У сваком случају- само ти настави да експлоатишеш своје право јер форум трпи све, нешто нисам сигуран да би могао да у том контексту тумачиш појам територије на местима где та застава из твог аватара има само једно значење- обележавање територије у поседу једне државе.

"Шта се оно на Динари граји
Ђујићеви двоглави
папагајиииииииии"

У име братства и људских права на овој теми, даћу за слободно да те примим у неформално друштво Двоглавих Папагаја, додуше, као почетник немаш право да носиш ову часну титулу тако да ћеш за почетак бити унапређен у чин Папига, молио бих све истакнуте двоглаве папагаје да те убудуће ословљавају у складу са твојом титулом, дакле:

Папига, честитам!

П.С. Ко су бре ти Малтешки Соколови?!

Ma,da...21.vek, vek za odricanje teritorija, vek prosperiteta, vek neizmerljive sreće, vek cveća, vek lako dostupnih droga, vek hipija&hipički...

"A Kosovo, kao najlepša devojka, lica ozarenog Suncem Slobode, korača gordo u bolje sutra, dok joj vetar mrsi kosu,a na horizontu plavetnilo vedrog neba zove je i kaže: ...priđi, curo lepa, svi su već ovde i čekaju još tebe, dosta su te mučili tamo, zlotvori tvoji će biti sprženi plamenom Ujedinjene Super Sile..."

Jaaaooo, mama, i ja bi tamo...

p.s. Doktore, ne znam šta da radim, dete mi totalno odlepilo za bajkama LDP-a

šifra : OČAJNA

Очајна, не знам шта да радим а доктор сам, мој Папига је скроз одлепио од оЛДПљујућих бајки ДЛП-а.
Шта да радим?
доктор Очајни

Hayek:
A sto ti je doslo da povratis?
Sta od toga nije istina?
Da dve ratne tvorevine nije trebalo da postoje?
Da kosovu jeste mesto u Srbiji?

Nemoj sada da koristis taktiku "Prdnem i pobegnem".
Е мој сорошевац ви сте и психички одлепили.
Р.С и РСК су слободарске творевине Србског народа западне Србије која никада није ослобођена.

БЛ, мала исправка, Срби имају као народ са онтолошким утемељењем право на ту земљу а и грунтовнице то потврђују.
Хрвати су читаву своју причу успоставили на основу фамозног "државотворног права" а не на основу државног континуитета, што и није чудо за народ који нема у свом језику реч Отаџбина што је и логично пошто им очеви нису ништа ни оставили сем станарског права у туђим државама.

Уосталом, Хрвати ни не спадају у категорију етничких народа већ у категорију техничких народа пошто нису настали природним путем него чистим насиљем и асимилацијама.
Реално гледано 90% популације има техничко порекло, мало мало па чујемо како је неки истакнути појединац међу њима у ствари бивши Србин.

PAC-PAC:
Уосталом, Хрвати ни не спадају у категорију етничких народа већ у категорију техничких народа пошто нису настали природним путем него чистим насиљем и асимилацијама.
Реално гледано 90% популације има техничко порекло, мало мало па чујемо како је неки истакнути појединац међу њима у ствари бивши Србин.
Слажем се:idea: НПР. Сарајево где сам рођен, читава територија града Сарајева Припада по грунтовном листу:
Србима 70%, Власима и Јеврејима око 30%
Муслимани су до тита живили по забитима и било их је око 20-30% становништва и изјашњавали су се као латини(Хрвати) или Срби.
А хрвата је било 2% , а после усташког покоља по Србској БиХ су се попели на 15%.
Све у свемо БиХ је Србска територија, као и већи део Приморја све до Задра а од Задра Италијански.

Back