@ Hayek&co.
Kanada-Kvebek, kakav sulud primer...Da pričaš o Srbiji i CG, to bi razumeo.Prouči malo to...
Naš interes SIGURNO nije da se Srbija odrekne dela SVOJE teritorije...
Po tvojoj logici, mi treba da ŠTO PRE prihvatimo nezavisnost Kosova, da nam oni ne bi pravili probleme u budućnosti...Znači, ko god napravi neku pobunu u Srbiji, mi ćemo se odmah složiti da ne bismo imali "probleme". I TO JE REŠENJE !!!
BRAVO, GENIJE...To si sam smislio, ili su ti Čedica, Svileni &co. pomagali ????
p.s. bolji bi ti bio primer S.Irske, lako štivo pred spavanje...Kipar bi bio pretežak za varenje...
Arandjele,interes zadrzavanje teritorija po svaku cenu i da postoje zemlje koje bi najnormalnije prihvatile nezavisnost dela svoje teritorije.
Irska je kao i Quebec svoj referendum imala 1973. kada je 99% od 58% izaslih glasalo za ostanak u sklopu Velike Britanije. To dodje na 57% od ukupnog glasackog tela. Irske partije su bojkotovale jer su znale da ce izgubiti.
Odakle takva fascinacija teritorijom kod nas?
Izgleda da nam je to ostalo od Turaka kada smop svaki pedalj pokusavali da oslobodimo.
Nisi me shvatio. Srbija treba sto pre da prihvati nezavisnost Kosova jer je dogurala do tacke kada je to ostala jedina realna opcija. Onda iz te perspektive ajde da izvucemo najvise za nas i pomognemo Srbima na kosovu tako sto cemo uciniti sve da neprijateljstvo Albanaca bude sto manje.
I cemu to plasenje time kako ce neko da rasparca Srbiju?
Srbiju nisu unistili ni Hrvati, ni Albanci, ni masopni, ni Homoseksualci vec srpski nacionalisti kojima su usta puna Srbije a koji su sve uradili da njoj bude sto gore i da sve izgubi.
Mi danas Albancima nudimo ono sto je trebalo da im nudimo pre 20 godina.
Oni to sve danas imaju. Oni imaju autonomiju vecu od bilo koje koju mozemo da im ponudimo. Oni imaju svoje organe, svoje sudove, svoje skole... Onda kada je trebalo to da im nudimo po Srbiji se klicalo ukidanju "autonomije".
Sada placamo cenu svojih pogresnih odluka, ali izgleda nikako da se opametimo i shvatimo da smo tu gde jesmo zahvaljujuci nama.
kosovo je izgubljeno kao deo srbije, ajde da se potrudimo da svima koji zive na njemu bude najbolje. za deset godina cemo i mi i oni biti u EU i moracemo da saradjujemo.
Zanimljivo je da to ne važi za rs,a nije važilo ni za počivšu rsk...baš bih voleo da čujem argumentovano objašnjenje zašto je tako.
Elvine, priznaj da nisi nista procitao sto sam napisao.
RS i RSK su bile smesne tvorevine koje nikada nije trebalo da postoje.
Najbolje resenje za kosovo bi bilo da ostane u Srbiji, integrisano u srpske institucije.
Cepanje zemalja je najgora opcija, ali mi smo stigli do tacke gde je to jedina moguca opcija.