Ovo mi se čini malo zastarelo. I možda jednostran pogled. Svi smo na tržištu, da, čak i kapitalisti. Osim ako nemaju monopol. Ako sve ide po zakonu, država radi ko violina. Odnosi su već davno uravnoteženi, radnici su zaštićeni, sirotinja ima pomoć, leni i nesposobni na socijali,...sve radi. Barem u Zapadnoj Evropi, a svi želimo da imamo takav sistem . I boljeg sistema nema . Ako si sposoban, izvoli , dokaži se, postani bogat.
Ali to je veoma teško , kao recimo pobediti u maratonu, a ako jednom pobediš, čeka te druga trka.
Nije ni takav problem zaslužiti veliku paru, problem je održati se na vrhu.
Verujem da su mnogi , čak i ovde, imali svojih 5 minuta, bili najbolji, bogati...
I onda dođe konkurencija i polako padaš , dolaziš na svoje ... To je život ljudi, nije bajka o zlom vuku i divnoj dobroj Crvenkapi i ostalim akterima.
ово је преметање сламе са места на место
у том животу људи, чињеница је да учитељица по одласку у пензију има толико малу пензију да ме је срамота висину те пензије и поменути!
иди распитај се!
нико не сматра да учитељице треба да буду пребгоате па ни богате, нико не сматра живот бајком мани нас флоскула које оправдавају бедне чињенице.
али да УЧИТЕЉИЦЕ имају тако бедну пензију е па то ћеш да извинеш!
Ја када мислим о њој и видим ту учитељицу која је од скора у пензији, мене је СРАМОТА ОВЕ ДРЖАВЕ!
и њих брате мили не разумем. те просветаре.
олако уђу у штрајк за плате а нико годинама и деценију да у у том штрајку постави услове тј висину ПЕНЗИЈЕ када за њу дође време!
нико од њих!
и онда имамо случајеве да јадни матори иду у школу да предају до 65 године макар и кљакави али ѕнајући да ће пенѕија бити дупло мања онда се гегају како умеју и занау до последњег дана да раде...
када бих ти саопштио колика је пенѕија једној учитељици, која има пун стаж за пензију згрозио би се.. НЕДОПУСТИВО!
КО ЋЕ НАС ОНДА ОБРАЗОВАТИ ако млади људи контају да од тог посла у старости неће имати да преживе како треба и да ће бити гладни?
мислим да би њихови синдикати и сви они просветари по томе морали да пораде и да то промене док су још у радном односу , штрајком за достојанствено сутра.
имаш примере где пензионер који је провео радни век у електро привреди као обичан радник са средњом школом, на месту електричара рецимо , на одржавању или у дежурној екипи има малтене дупло већу пензију од учитељице.
Е па ти види да ли би желео да ти се дете школује за учитеља... Па да у старости нема ни за хлебадок поплаћа комуналије , све рачуне... Да не помињемо ако не дај Боже нема свој станчић неки па је подстанар и живи сама...
Онда ћеш шетати градом у том случају и видети своју учитељицу изнемоглу и неухрањену, потпуно скрхану борбом да преживи.
Да ли ће ти бити свеједно ?!
Док неки функционерчић ебене општине ПАЛИЛУЛА има вилу од милиона евра, пар станова у луксузном длеу београда и бар 300 000 долара у кешу...
А ти учитељице крепај јер ниси умела да се ''снађеш''...
Е Србијо...