A bik-vodolija?

Najgore mesto za urana vladara vodolija pored lava (izgon) je i bik (debiltacija - pad). Susret nematerijalne, nestandardne, cesto neprihvacene ideje (vodolija) i materijalnosti, lezernosti, samozadovoljstva (bik) oba znaka su fiksna (nepromenijva, uporna, tvrdoglava). Ovako samo na osnovu znaka ne deluje dobro, suvise je hladno, razlicito i nepopustljivo ALI ko zna...
 
Cao,
u nameri da ti malo pomognem, malo sam se konsultovala sa nekom literaturom.. Nadam se da ce ti pomoci sledeci redovi, kako bi lakse shvatila odnos koji te interesuje…

“Za muskarca Vodoliju, malo ko moze da bude iznenadjenje, s obzirom na njegovu intuitivnu prirodu. Ipak, moze ga zateci nepripremljenog ono sto sledi posle poznanstva sa zenom Bikom. Devojka u znaku Bika rodjena je za ljubav i ona nije osoba koja ce se sporiti sa Majkom prirodom.” –kaze Linda Gudmen.
Mislim da je jedini problem sto Bikice vole telesni dodir, a vodolije su individualci. Odnosno, “Vodolije nemaju nista protiv samog dodirivanja, ali kad ono dovede do toga da dvoje postaje jedno, ili vec nesto “tako glupo”… mnogo je sigurnije da dvoje ostaju dvoje.” (L.G.)
Bikice su za brak, odnosno, prvenstveno ljubav. Ona je ubedjena da se voli samo jednom u zivotu (a mozda i redje). Zasto onda propustiti priliku koju joj nudi Vodolija? Vodolije su za prijateljstvo ili “karmicku ljubav”, i mnogi propuste pravu priliku, radi “sputavanja”. Vodolije su ekstrentricne, radoznale… ona je mozda samo “zamorce njegovom ljubopitljivom umu”. A ona bi bilo kakvu naklonost mogla da shvati kao ljubav.
Vodolije vole promene, za Bikice, svaka promena je uzasna.
“ Ona s eoseca sigurnom samo u zagrljaju svoga voljenog Vodolije, posto je prag intimnosti jednom zauvek prekoracen. Na njega je navikla bas kao nasvoju staru frizuru, izbledele farmerke, stare ploce, iznosene patike- naravno podrazumevajuci mnogo dublja osecanja. Cak i kada je zajednicki zivot pun netrpeljivosti, ona ce odlagati rastanak tvrdoglavo verujuci da jos ima nade. Njena postojanost je za divljenje. Ali onog trenutka kad ona odluci da ga napusti, ona to i uradi, i nema te sile koja ce je vratiti. To jest, ako je stvarno odlucila da ga napusti, i ako to nije samo poslednje, ocajnicko upozorenje.” (L. G.)
U seksualnom zivotu preti im nezadovoljstvo, ukoliko Bikica nije spremna da udovolji Vodolijinim potrebama za promenama i navikne se na njegova ludiranja. Vodoliji treba truda i vremena da shvati i oseti Bikovu duboku potrebu za ljubavlju, ali i za seksom.
“ Ovo dvoje su razliciti. Ona je zensko. On je musko. Ona bi da je on posmatra kao odraslu zenu, on bi da ga ona posmatra kao odraslog muskarca. Ona to zasluzuje. On- mozda ne. (Odrasli muskarci su tako teski. Zabavniji su dok su mladici.) ona voli debele tepihe, i glomazni plisani namestaj. On bi spavao i pod satorom.Ona voli dugo da se kupa u kadi, do vrha napunjenom vodom i mirisljavim slima. On vise voli na brzinu da se istusira. Ona voli mir i tisinu – on to naziva dosadom. On voli uzbudjenja i dogadjanja – za nju je to ludnica.”

Ipak, ljubav je chudo… njezina snaga je ogromna i bez obzira na sve razlike medju nama svima, ne samo ove kardinalne razlike izmedju Vodolija i Bikova, verujmo u ljubav… opustimo se.. I neka nas ljubav spaja!
 

Back
Top