9.kuća

Bebo, bebo, opasnice, ko o čemu, ti o.. kexu! ;) Mala šala! :-D

Mesec u Devici daje tačnost, naporan rad i praktičnu prirodu.Osoba je čista i uredna po pitanju lične higijene i domaćinstva, vodi računa o sebi, stalno drži neke dijete i brine o zdravlju.Dobro kuva ,ali je zdravlje važnije od ukusa.Osoba je stidljiva i povučena, voli da radi prikriveno, iza scene.Pridaje važnost sitnicama, često cepidlači, voli da bude na usluzi, ne postavlja lična pitanja, osim ako je to potrebno, radoznala je ,ali samo u odnosu na posao ili praktične stvari.Perfekcionizam u detaljima zaslepljuje joj krupne stvari.
Mesec u 8.kući često daje emotivne reakcije i psihičku osetljivost neviđene snage.Osoba obično ima veze sa osiguranjem, taksama i nasledstvima.Finansije se kroz brak ili partnerstvo poboljšavaju ili pogoršavaju.Mesec je ovde u slučajnom padu, i mesto mu nije u 8.kući.Osma kuća je kuća Škorpije i smrti, okultnog, ali i regeneracije, nasledstva...treba raditi na sebi, sputavati previše analiticnu ''gušilicu'' Devicu i emocije usmeravati više na zadovoljstva i bezbrižnost,nikako ne dopustiti da se ''potone''.
Toliko od mene, ima još mnogo o ovome da se kaže, ali to će neko drugi! :arrow:

jedem_skorpije_za_dorucak:
hahahhahaha
Bebo ti si haos
U seksu savrseno pedantna...sta li to znaci i kako izgleda?

Pa to znaci da, ako Mesec i Devici daje preveliku samokriticnost, to jeste ekstremnu pa se sve to nalazi u 8. kuci, kuci sexa,plus se radi o teatralnoj lavici...evo imam sliku:)
savrseno izdepilirana, isfenirana, iz-tenirana, s frizurom, punom sminkom, nakitom, parfemom u savrsenoj posteljini, s prigusenim svetlom da se slucajno ne vidi neki slucajni nedostatak, strogo precizno unapred utvrdjenim planom namestena na krevetu, pazeci da se slucajno ne pomeri pa da sve pokvari..:)

bebo, stvarno nisi normalna :) :) :) mesec u 8. kuci (osim gore navedenog, sto je napisala mady i ostali) daje i nasledstvo po zenskoj liniji, izrazenu sexualnost, sto je partner sexualno vestiji to je bolja veza, bezrazlozan strah o smrti, razmisljanja o smrti, labilnu psihu....a mesec u devici u toj kuci cini mi se da bi to bio neko ko je ipak malo stidljiv i povucen u ljubavi i sexu, sto je kontradiktorno sa ovim sto sam prethodno napisala, ali valjda su ljudi puni kontradiktornosti, jel?

Nisam nailazila na ljude kojima je Mesec u 8, zadavao strahove od smrti.Čak jedan normalan stav.."pa prirodno je umreti zar, ne".
Da, nasleđe stiže zenskom linijom, u ovom slučaju merkurijanski kroz papire, moguće kuca na selu-devica)
Ma u kom polju se našao Mesec u devici, daje veliku analiticnost.

ajde, samantha, nemoj da si na kraj srca :)
evo nesto za tebe:

kad je saturn u devetoj kuci,
nesto ce te domu tvome vuci,
srecom, ti se i mars tu stek'o
pa ces mozda ti otici preko.

eto ti! jesi zadovoljna :lol:

svetlanke:
bebo, stvarno nisi normalna :) :) :) mesec u 8. kuci (osim gore navedenog, sto je napisala mady i ostali) daje i nasledstvo po zenskoj liniji, izrazenu sexualnost, sto je partner sexualno vestiji to je bolja veza, bezrazlozan strah o smrti, razmisljanja o smrti, labilnu psihu....a mesec u devici u toj kuci cini mi se da bi to bio neko ko je ipak malo stidljiv i povucen u ljubavi i sexu, sto je kontradiktorno sa ovim sto sam prethodno napisala, ali valjda su ljudi puni kontradiktornosti, jel?

pa stidljivost i povucenost daje preveliku analiticnost i samokriticnost, sto moze da proizvede bas ovo sto sam napisala....
stidljivost je proizvod nesigurnosti u sebe, osecaja nize vrednosti i onda smo stalno na misiji da to "popravimo" odnosno zamaskiramo nekim perfekcionizmom:)))

Ako je neko raspoložen da se ovim pozabavi i mene uteši:Mesec mi je na 22.20 Lava, u konjukciji sa Plutonom na 20.51 Lava, i to u 4.kući. Sta mi donosi tranzitni Saturn? Majka mi je bolesna, i uveliko brinem šta će se dogoditi kada ovaj ''zlotvor'' dođe na moj Mesec! :sad:

Eklipse? Hajde, pojasni mi malo bolje! Nemam gde tražim ,molim te ,kako ti ove aspekte vidiš? Do sada, prelazak Saturna preko Meseca i Marsa doneo mi je gubitak dva voljena bića...ovo me zaista plaši!

Znam Sam da je ovo tvoja tema, ali ko velim da ne otvaram sad novu...i, ovo ima veze sa Saturnom!

Joj meni je tako tesko ovo tumacenje natalne karte,...Uh,..jako me zanima ali mi je uzasno tesko da analiziram,.....ja se ama bas ni u sta ne razumem :(:(:(:(:(
BUaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :cry: :cry:

Astrodita:
Eklipse? Hajde, pojasni mi malo bolje! Nemam gde tražim ,molim te ,kako ti ove aspekte vidiš? Do sada, prelazak Saturna preko Meseca i Marsa doneo mi je gubitak dva voljena bića...ovo me zaista plaši!

Znam Sam da je ovo tvoja tema, ali ko velim da ne otvaram sad novu...i, ovo ima veze sa Saturnom!

veruj mi rado bih ti pomogla ...ali ne znam...

Mesec i Pluton su u konjukciji u 4.kući u Lavu.Nema Marsa, njega sam pomenula u vezi tranzita Saturna...nema veze sa predstojećim prelaskom Saturna preko ovih pčaneta.
Sanja Colja me je sludila i bacila u brigu,a znam da sam ja pravi primer kako se zaista ostvaruju aspekti u mom natalu. :sad:

Back