86th Oscars Nominations Live stream

Ako smem da iskomentarisem ovako bih ja glasala:
MSN-Emoticon-oscar-172.gif

Najbolji film - American Hustle
Najbolja muska ul. - Kristijan Bejl
Najbolja zenska ul. - Kejt Blanset
Najbolja muska sporedna ul. - Dzered Leto
Najbolja zenska sporedna ul. - Lupita Nijongo (ili kako se vec cita)
Rezija - Stiv MekKuin
Najbolji animirani - The Croods
Najbolji strani film - Jagten (a moze i La grande bellezza, jos nisam sigurna koji je bolji)
Vizuelni efekti - The Hobbit: The Desolation of Smaug

To je to sto mislim da treba da pobedi. A vi?

Iako obozavam Bale-a i cini mi se da je Mathew sjajno odradio ulogu u Dallas-u,koliko sam uspela da vidim ( sad u subotu gledam kompletno film ),zelim da Leonardo konacno osvoji oskaraaaaaaaaa :) A Sandrina nominacija mi je skroz nezasluzena.Meni je ona ok,ali mi nikada nije bila dovoljno dobra da bude nominovana,a kamoli pobedi.

Meni je Sandra u Gravitaciji bila sasvim solidna, nekoliko svetlosnih godina bolja nego u The blind side, za koji je svojevremeno nezasluzeno osvojila Oskara.
No, i pored toga, smatram da, recimo, nije u klasi sa Kejt Blanset, koja je bila odlicna u Vudijevom filmu. Ipak mi smrdi da ce nagradjena biti Ejmi Adams (a zasto - ne znam)
Cenim da ce i di Kaprio napokon osvojiti "utesnog" i prvog Oskara. Dobar je glumac, ali me u Volfu nije odusevio. Zapravo nisam odusevljen ni filmom. U Djangu je bio mnogo bolji, a cak ni nominaciju nije zaradio.
Jos nisam overio sve naslove, iskreno tesko mi pada sva ta nabudzeno socijalna tematika kojom se, uglavnom, prepotentno bave "filmovi specijalno pravljeni sa Oskara".

I da... zao mi je sto "The Book Thief" nema nominacija. Odlicno odradjena knjiga i par dobrih uloga.
Emily Watson i Geoffrey Rush su trebali da budu nominovani za najbolje sporedne.

Poslednja izmena:
Meni je Sandra u Gravitaciji bila sasvim solidna, nekoliko svetlosnih godina bolja nego u The blind side, za koji je svojevremeno nezasluzeno osvojila Oskara.
No, i pored toga, smatram da, recimo, nije u klasi sa Kejt Blanset, koja je bila odlicna u Vudijevom filmu. Ipak mi smrdi da ce nagradjena biti Ejmi Adams (a zasto - ne znam)
Cenim da ce i di Kaprio napokon osvojiti "utesnog" i prvog Oskara. Dobar je glumac, ali me u Volfu nije odusevio. Zapravo nisam odusevljen ni filmom. U Djangu je bio mnogo bolji, a cak ni nominaciju nije zaradio.
Jos nisam overio sve naslove, iskreno tesko mi pada sva ta nabudzeno socijalna tematika kojom se, uglavnom, prepotentno bave "filmovi specijalno pravljeni sa Oskara".

I da... zao mi je sto "The Book Thief" nema nominacija. Odlicno odradjena knjiga i par dobrih uloga.
Emily Watson i Geoffrey Rush su trebali da budu nominovani za najbolje sporedne.
Pogledaj Her. Film ima osecaj kao da je pravljen u nezavisnoj produkciji. Ostali nominovani su stvarno oscar-bait naslovi..

ja da sam sandra bulok bio bi me blam pored koga sam nominovan
al očigledno se riba ufurala u taj red šatro ozbiljnih glumaca
koji su u suštini za B komedije

filmovi niko se ne izdavaja
par solidnih, ali niko mi ne liči da će biti dugo pamćen
u filmskoj istoriji

glumačke nominacije u sve 4 kategorije
su otprilike su barabar

Pogledaj Her. Film ima osecaj kao da je pravljen u nezavisnoj produkciji. Ostali nominovani su stvarno oscar-bait naslovi..

Odgledao. Odlican film. Od svih nominovanih koje sam do sada pogledao, definitivno najbolji. Jedino po scenariju Vudi Alen moze da mu pridje.
Ne znam samo po kom kriterijumu Phoenix nije zaradio nominaciju, a bogami bilo bi zanimljivo da je dobila i Scarlett. Samo njen glas u filmu je ostavio jaci utisak, nego, recimo uloga Dzulije Roberts (ipak bolja nego obicno) u filmu "Avgust u okrugu Osejdž".

Poslednja izmena:
Mislim da bi "Her" mogao da bude naj film. Sigurno nije prvi koji razmatra uticaj tehnologije, ali je jedan od retkih koje sam video, a da nije previse negativno nastrojen prema njoj. Jedan od retkih koji ipak jasno postavlja granicu do koje cemo pustiti vestacku inteligenciju da se mesa. Covek ostaje covek, IT ostaje alat. Nema apokalipse, terminatora, i gluposti. Najlakse je izmisljati toplu vodu, govoriti kako ce nam sve to doci glave, i slicno. Joaquin fenomenalan, kao i uvek. Tako da se, po mom misljenju, za nijansicu izdize iznad ostalih nominacija.

Gravity je interesantan, u smislu da natera na razmisljanje koliko smo sitni, ali mene licno nerviraju oni pateticni "you can do it!" momenti, i neke klise scenarijske popune kao sto je "izgubljeno dete", npr.

12 Years a Slave - nisam pametan. Opet klise, igranje na kartu empatije, ma tradicionalno...Mozda za reziju, nisam pametan, a mala Lupita za sporednu ulogu.

Dotle sam ja stigao, ali cujem da je McConaughey pocepao, i jedva cekam da pogledam taj film.

Odgledah pre neki dan.Ovo je jedna od boljih Leonardovih uloga, a film je takav da nisam ni shvatio da traje gotovo tri sata, toliko drži za stolicu.Mislim da si u pravu, najbolji muški glumac - di Kaprio, ali ne utešni Oskar, lik je dobro odradio posao.Izgleda da mu dobro leže ovakve uloge u biografskim filmovima o poznatim, ekscentričnim likovima - Avijatičar, Getsbi, sada i Wolf.

Poslednja izmena:

Back