Nemanja 90
Zainteresovan član
- Poruka
- 232
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Znam da bi stale, zato sam rekao: ..., ali da radi bez prestanka.DkJm:Pa, kad decko jos nije radio termodinamiku naravno da ne zna!
To o cemu ti pricas bio bi perpetum mobile, a tako nesto ne postoji, a objasnjenja mozes naci u knjizi za fiziku za drugu godinu!
Pa ako imas te kuglice ili tu pticicu zaklati ih i vidi da li ce posle malo duzeg vremena jos da "osciluju"!
Uzgred, da li neko zna gde mogu da se nadju te kuglice? Jako bih vole da ih kupim, ali ih ne vidjam po prodavnicama!!!!
Zar ti ne treba vise energije da razbijes jezgro, nego sto dobijes razbijanjem?Peruzzi:posto?
nuklearke rade tako sto se cepaju atomi, pa se onda oslobadja toplota, koja greje vodu, koja isparava i preko turbina pokrece generatore struje. tako nesto otprilike
Odakle si ti?Garwor:Imam ja te kuglice, kupio u knjizari u balkanskoj.
Ne treba,ali pri nuklearnoj reakciji se ne pojavljuje energija niotkuda,samo se OSLOBADJA energija koja već postoji vezana u atomskom jezgru...Nemanja 90:Zar ti ne treba vise energije da razbijes jezgro, nego sto dobijes razbijanjem?
srebro:Ne treba,ali pri nuklearnoj reakciji se ne pojavljuje energija niotkuda,samo se OSLOBADJA energija koja već postoji vezana u atomskom jezgru...
Nemanja 90:Znam , ali ti ipak treba vise da razbijes atom, nego sto se oslobodi razbijanjem(mislim).
Scientist92:To je nemoguce. Perpetuum mobile ne moze postojati. To je jedan od zakona termodinamike...
pinosavac:Naravno da ne moze postojati ali tokom razvoja fizike i tehnike konstruisani su uredjaji koji su naizgled perpetuum mobile.
Scientist92:Kako moze biti veca korisna energija od ulozene?
vujadin:Мислиш рећи да ни Бог не може направити толико велики камен да га ни он не може подигнути! А по чему је онда Свемогући? Ја сматрам да перпетума има небројено, али их наш мкозак не може још замислити.
Вујадин
Ovo je sasvim ispravan rezon. Ograditi se od nečega što ne poznajemo.Obersturmfuehrer:sto znaci da se kosi sa osnovnim zakonima fizike...
u nekom drugom univerzumu - mozda, ali u ovom u kom mi sad zivimo ne...
.