78 mrtvih, 104 spašeno nakon što se čamac sa migrantima prevrnuo u blizini Grčke

Sensei

Master
Moderator
Poruka
84.320
Spasilački napori su u toku u sredu nakon što se ribarski brod koji je prevozio migrante prevrnuo i potonuo u Sredozemnom moru, oko 54 milje od obale Pilosa u Grčkoj.

Najmanje 104 osobe su spasene, a 78 je poginulo, saopštila je grčka obalska straža. Po nepotvrđenim ranim procenama stotine migranata -- možda čak 650 -- ukrcale su se kada je čamac počeo da tone oko 2:30 po lokalnom vremenu.

https://www.msn.com/en-us/news/worl...n&cvid=cb77b406be3d4450824ce9526593c0c0&ei=13
1686767662520.png

Eee...
Kanada gori i više požara je van kontrole, kako nezvanično saznajem,
ljudi masovno stradaju na sve strane, ubijamo se, ginemo, davimo se, na sebe ruku dižemo...
Bogu dragom plakat' kakav je ovo svet postao tim pre što nema šta ne znamo više.
Davljenička smrt mi je među najstrašnijima. Ne znam ko beše ono pisao priču... kako je sa dobrim prijateljem ili bratom izašao na more da bi pecao ribu... a zahvatilo ih je nevreme, pa je naš pisac, tj. glavni lik priče imao jedno krajnje nesvakidašnje iskustvo upavši u nekakav vrtlog.
Au!
Ježim se. Ako se ko seti koja je to priča, bila bih zavhalna da mi naslov priče jave. Javi.
Saučestvujem i boli me gubitak tih života...
:rida:
Bog neka se smiluje njiovim dušama! Nisu pokušali migrirati od lepog života i iz prazne dokolice.

Spasilački napori su u toku u sredu nakon što se ribarski brod koji je prevozio migrante prevrnuo i potonuo u Sredozemnom moru, oko 54 milje od obale Pilosa u Grčkoj.

Najmanje 104 osobe su spasene, a 78 je poginulo, saopštila je grčka obalska straža. Po nepotvrđenim ranim procenama stotine migranata -- možda čak 650 -- ukrcale su se kada je čamac počeo da tone oko 2:30 po lokalnom vremenu.

https://www.msn.com/en-us/news/worl...n&cvid=cb77b406be3d4450824ce9526593c0c0&ei=13
Pogledajte prilog 1360220
Parafraziraću jednu levičarsku aktivistkinju:

"Sram da nas bude, naša je krivica, krivica svih Evropljana. Tim ljudima smo trebali obezbediti bezbedan prevoz do Evrope i garantovati azil."

🤮🤮🤮

Parafraziraću jednu levičarsku aktivistkinju:

"Sram da nas bude, naša je krivica, krivica svih Evropljana. Tim ljudima smo trebali obezbediti bezbedan prevoz do Evrope i garantovati azil."

🤮🤮🤮
moze svako da kaze sta hoce. ako je jedna "aktivistkinja" to rekla, ne znaci da je to stav cele EU i da ce tako zaista da bude.
mogu i ja tebi da citiram stav nekog ekstremnog desnicara koji kaze da sve Afrikance treba pobiti, pa to sigurno nije i zvanicni stav svih desnicara iz partije koju simpatises.

citao sam nedavno da ce se problem sa migrantima iz Afrike u narednim godinama resavati tako sto ce zemlje EU da u samoj Africi grade kampove za azil, gde ce ti ljudi biti bezbedni, sto je i poenta azila... jer se ne dobija azil kada neko ima los zivotni standard nego kada mu je ugrozena bezbednost zbog rase, veroispovesti, nacionalnosti, politickog misljenja, sexualnog opredeljenja ili sl.
to ce sigurno smanjiti priliv migranata u Evropu kao azilanata, jer ako neko rizikuje zivot da camcem prodje Sredozemno more i onda ga ovi iz Evrope ponovo deportuju u Afriku u kamp, to verujem da ce mnoge odbiti od ideje polaska ako unapred znaju sta ce se desiti ako prezive taj put.

mali offtopic... bio sam prole nedelje u Parizu. posto sam prvi put bio, ono sto sam tamo video me je iskreno iznanadilo da Marine Le Pen i njena politika jos nije preuzela vlast. zaista nemam nista protiv Afrikanaca, ljudi koji su na forumu diskutvali samno znaju da imam prilicno liberalne stavove, ali kada sam stigao u Pariz, u delu grada u kom smo imali smestaj se vise ima osecaj da si dosao u Senegal nego u Francusku, neka granica mislim da treba da postoji. ali ocigledno da su Francuzi vec naviknuti na takvu etnicku sliku, pa im to ne predstavlja takav šok, kao nekome ko prvi put dodje. jer sa druge strane, francusko bogatstvo i moc su kroz istoriju platili krvlju milioni Afrikanaca, pa mislim da i imaju pravo da tu budu, zive i budu sastavni deo Francuske. jednino sto ne znam koliki deo tih Afrikanaca su potomci ljudi iz tog perioda kolonijalizma, a koliko je ovih "svezih" koji prelaze brodovima Sredozemno more?!

Back