7530 година традиције Србијанства

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

комшија

Stara legenda
Poruka
76.883

1650401270414.png

Промоција књиге „Настанак европских језиика“ и нове теорије настанка европских језика

28.03.2022.

Пре неколико месеци објављено је капитално двотомно дело италијанског професора, Марија Алинеија, Настанак европских језика, у преводу доктора лингвистичких наука, Ивана Димитријевића.

О књизи ће говорити преводилац Иван Димитријевић и архитекта и археолог Жељко Утвар.

Марио Алинеи (1926, Торино), професор емеритус Универзитета у Утрехту, у својој дугогодишњој каријери објавио је преко 50 значајних радова на тему еволутивне лингвистике. Као дугогодишњи сарадник Српске академије наука био је и лични пријатељ академика Павла Ивића.

Како сам Алинеи каже, „крајем деведесетих година троје археолога и троје лингвиста, потпуно независно један од другог, поставили су нове теорије порекла индоевропских народа и језика које утврђују аутохтоност и непрекинут континуитет од палеолита“.

Ово капитално научно дело донело нам је логичне закључке који су „чудом“ измицали осталим лингвистима.

Галерија Прометеј налази се Улици Светозара Милетића 16.

link

Жеља за свеопштим негирањем преко 7500 година дугог континуитета Србијанства нарасла је до неслућених размера. Неуважавање научне чињенице да смо ми Србијанци своји на своме, да смо староседеоци на Балканском полуострву и генетски најстарији Европљани, постаде raison d'être за гомилу шарлатана који се издају за "историчаре"! Понављање мантре о некаквој нашој сеоби из недефинисаних предела из Карпата, сеобе које није било ни у траговима, постало је нека врста религије за "професоре" који пре пристају уз циркуску шатру него уз катедру за историју. Као што можете да наслутите из уводног (горњег) текста, овом темом доминираће озбиљни прилози уз поштовање елементарне научне методологије.
Poruka je automatski spojena:

 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.