70% pristalica DS-a ima negativno mišljenje o LDP-u

BG5

Veoma poznat
Poruka
11.580
Blokovska podela je vidljiva i u slučaju distanci prema strankama. Obim pozitivnog odnosa ukazuje i na negativno vrednovanje pojedinih stranaka. Tačnije, što je manja bliskost prema pojedinim stranakama, to je veća distanca prema njima. U DOS bloku centralna stranka je DS, a pozitivan odnos prema njoj ima 79% onih kojima je LDP blizak, 74% onih kojima je G17 Plus blizak, odnosno 42% onih kojima je DSS blizak. Sa druge strane ovu „ljubav” pristalice DS uzvraćaju, ali u manjoj meri, 35% prema G17 Plus, 31% prema LDP i 26% prema DSS-u. Drugi blok predstavlja dvojac SRS-SPS, gde 30% pristalica SRS-a pozitivno vide SPS, dok 70% SPS pristalica pokazuje bliskost ka SRS. Interesantno je da je pristalice DSS-a u duplo većoj meri vide bliske DS i G17 Plus nego što je to slučaj sa SRS-om i SPS-om. Međutim, između ove stranke i LDP postoji distanca koja je veća nego je to slučaj sa strankama iz suprotnog bloka. Ova činjenica govori i o heterogenosti DOS bloka, ali ne menja dvopolnu podelu koja je uspostavljena.
Link http://www.cesid.org/articles/download/files/Istrazivanje javnog mnenja, jun 2007.doc?id=54
 

BG5

Veoma poznat
Poruka
11.580
hahhaa verujem da je pitanje bilo:

Prema kome najvise osecate bliskost kao pristalica ds-a?
- LDP
- G17+
- DSS

zato i jesu takvi rezultati...sto znaci da ovo iz naslova odpada...
Na tvoju zalost - a na srecu onih koji hoce da zive u normalnoj zemlji - pitanje se je odnosilo pojedinacno za svaku stranku sto se moze videti iz tabele 1.Prema tome ovo iz naslova ne odpada.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.