7. јули - Дан када је Србин пуцао на Србе, треба ли то славити?

Треба ли славити 7. јул?

• Да

• Не

• Не знам

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U svakom slučaju dan kad je bitanga upucala državnog službenika ne može se slaviti kao dan ustanka protiv fašizma iz prostog razloga što je 13. 05. na Ravnoj Gori neko već počeo da se bori.

Pitanje je šta su crvendaći čekali od Maja do Jula.

Pa zar stvrno mislis da su komunisti trebali da proglase 13.05 za dan ustanka?
Navedi mi samo jednu vojsku na svetu koja slavi dan vezan za vbojsku koju je pobedila?

Онда ајмо полако из почетка... Фрагментално.

Јел` Ж.Ј. Шпанац био Србин?
Јел` убио Богдана Лончара?
Јел` Богдан Лончар био Србин?
Јел` званично устанак против Немаца, почео убиством два Србина, од стране двојице Срба?
Да ли се тиме требамо поносити, нарочито са ове историјске дистанце, и свега што се након тога збило?

jel karadjordja srbina ubio sekirom kum po nalogu milosa obrenovica SVA TROICA SRBI...zar je moguce istroiske dogadjaje banalizovati na ovakav nacin..?? ako hoces mozemo i dalje tako...ali to nas ne vodi nigde...

:ok::klap::hvala:

Al' džaba pričati Pajo , a ovamo se istresaju na tadiju & co. da su plaćenici omraženog nato pakta , brisela i vašingtona , a balavi kralj koji maznu sve državno zlato i zabegnu u london sa sve svitom im to nije bio, a odande im draža &co i primali naređenja :dash:

dvostruki standardi srbe i dele kroz vekove...

jel karadjordja srbina ubio sekirom kum po nalogu milosa obrenovica SVA TROICA SRBI...zar je moguce istroiske dogadjaje banalizovati na ovakav nacin..?? ako hoces mozemo i dalje tako...ali to nas ne vodi nigde...

У праву си... А како беше назив ОВЕ теме?

Онда ајмо полако из почетка... Фрагментално.

Јел` Ж.Ј. Шпанац био Србин?
Јел` убио Богдана Лончара?
Јел` Богдан Лончар био Србин?
Јел` званично устанак против Немаца, почео убиством два Србина, од стране двојице Срба?
Да ли се тиме требамо поносити, нарочито са ове историјске дистанце, и свега што се након тога збило?

Bogdan Loncar je Licanin i koliko vidim sada ti ne smetaju Licani?

Јесте, Пајо, АЛИ НИКО НЕ СЛАВИ У СРБИЈИ ДАН УБИСТВА КАРАЂОРЂА - и знамо како су УБИЦЕ ПРОШЛЕ... а ви хоћете ЗЛОЧИН ДА ПРОГЛАСИТЕ СЛАВЉЕМ... хајде бреееееее..........НЕМОЈТЕ НАМА УВОДИТИ УСТАШКИ НАЧИН СЛАВЉЕЊА И УСТАШКИ НАЧИН ПРАЗНОВАЊА.........:cool:

п.с. ЗАШТО БИ СРБИЈА СЛАВИЛА ПОЧЕТАК ГРАЂАНСКОГ РАТА УНУТАР СРБИЈЕ ИЗМЕЂУ КОМУНИСТА И МОНАРХИСТА.......

Poslednja izmena:
У праву си... А како беше назив ОВЕ теме?

da...to ti je bas dobar odgovor...
ali evo...da mi je rodjeni brat na strani neprijatelja moje zemlje i verno mu sluzi...pri tom je u stanju da izvrsi sve naloge okupatora---on je za mene neprijatelj...jel ti sad jasnije..??
ali ovo nije tako jednostavno kako to ti hoces da prestavis...ovde je sve vreme isprepletana politicka ideologija kroz sva vojna desavanja...ovde se govori o gradjanskom ratu...pricati o krivici komunista u srbiji je neozbiljno ako se ne uzmu u obzir cinjenice da je najveci broj srba bio u komunistima i pre i u toku i posle rata...nisu komunisti u srbiju pali sa neba...
na kraju krajeva zar je sada drugacije sto se tice ideologije..?? zar i sada ulazi u koalicije u srbiji ko sa kim stigne samo da se docepa vlasti...zar mislis da sad izbije gradjanski rat u srbiji da ne bi pucao srbin na srbina..?? zar mislis da ne bi saradjivali tajno i dogovarali se o svemu svi predsednici partija kako se inace i sad dogovaraju..??

Ко прича о краљу, шокице? И о ком то краљу?

Pa dražinom nadređenom...kako kom ili ti misliš da je on naređenja dobijao direktno od nacista i okupatora sa kojima je sarađivao ? :think:

p.s. Ja nisam šokica ali tebi one ni ne smetaju preterano, jel' beše i sam si oženio jednu i izrodio i male šokčiće - hrvatiće ?:sad2:

Složićete se da je sramota da nemamo nijedan anti-fa dan...

Слажем се - АЛИ ЕТО НЕКА КОМУНИСТИ ПРОНАЂУ ДАТУМ КАДА СУ ПРВИ ПУТ НАПАЛИ НЕМЦЕ КАО ОРГАНИЗОВАНА ВОЈСКА... већ сам неколико пута постављао питање тог датума - АЛИ ОНИ ВРДАЈУ... ИЛИ НИКАДА НИСУ НАПАЛИ НЕМЦЕ КОЈИ СУ НАС ОКУПИРАЛИ... не знам о чему се ту ради......

Јесте, Пајо, АЛИ НИКО НЕ СЛАВИ У СРБИЈИ ДАН УБИСТВА КАРАЂОРЂА - и знамо како су УБИЦЕ ПРОШЛЕ...
а ви хоћете ЗЛОЧИН ДА ПРОГЛАСИТЕ СЛАВЉЕМ... хајде бреееееее..........НЕМОЈТЕ НАМА УВОДИТИ УСТАШКИ НАЧИН СЛАВЉЕЊА И УСТАШКИ НАЧИН ПРАЗНОВАЊА.........:cool:

п.с. ЗАШТО БИ СРБИЈА СЛАВИЛА ПОЧЕТАК ГРАЂАНСКОГ РАТА УНУТАР СРБИЈЕ ИЗМЕЂУ КОМУНИСТА И МОНАРХИСТА.......

a gde si ti video da ja igde ista rekoh o 7 julu??? jesi li video da sam glasao u opste..??
I DOKLE BRE DA SEOVDE PROZIVA U MNOZINI.....KOJI TO MI..??? ZAR VIDIS KOD MENE PORED KOMJUTERA IKOG JOS..??

ali evo...da mi je rodjeni brat na strani neprijatelja moje zemlje i verno mu sluzi...pri tom je u stanju da izvrsi sve naloge okupatora---on je za mene neprijatelj...jel ti sad jasnije..??
ali ovo nije tako jednostavno kako to ti hoces da prestavis...ovde je sve vreme isprepletana politicka ideologija kroz sva vojna desavanja...ovde se govori o gradjanskom ratu...pricati o krivici komunista u srbiji je neozbiljno ako se ne uzmu u obzir cinjenice da je najveci broj srba bio u komunistima i pre i u toku i posle rata...nisu komunisti u srbiju pali sa neba...
na kraju krajeva zar je sada drugacije sto se tice ideologije..?? zar i sada ulazi u koalicije u srbiji ko sa kim stigne samo da se docepa vlasti...zar mislis da sad izbije gradjanski rat u srbiji da ne bi pucao srbin na srbina..?? zar mislis da ne bi saradjivali tajno i dogovarali se o svemu svi predsednici partija kako se inace i sad dogovaraju..??

:ok: Sve vreme im i ja pišem isto ali 'ajde , možda tebe uspeju i da razumeju .

Слажем се - АЛИ ЕТО НЕКА КОМУНИСТИ ПРОНАЂУ ДАТУМ КАДА СУ ПРВИ ПУТ НАПАЛИ НЕМЦЕ КАО ОРГАНИЗОВАНА ВОЈСКА... већ сам неколико пута постављао питање тог датума - АЛИ ОНИ ВРДАЈУ... ИЛИ НИКАДА НИСУ НАПАЛИ НЕМЦЕ КОЈИ СУ НАС ОКУПИРАЛИ... не знам о чему се ту ради......

Činjenica je da su Partizani bili anti-fa, sad, ne mora 7. ako već nekima smeta, al' morao bi da bude neki dan, čoveče, Hrvati postaše veći anti-fa od nas, a mi smo s obzirom na stanovništvo dali najveći broj žrtava u II svetskom ratu...

Убио би рођеног брата??? :pop::pop::pop: Пајо, такви људи пуне црне хронике...

Идеологија, Пајо, идеологија... Комунистичка идеологија је коштала живота много Срба. Почев од ове двојице у Белој Цркви... Грађански рат! То је прави термин!!!! А не антифашистичка борба! Увођење комунизма, а не ослобађање од окупатора...
И што Жикица, ако је већ решио да уђе у историју, не уби два Немца, него два Србина?

Зашто су комуњаре ћутале до 22. јуна 1941???

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back