W.A.S.P.
Poznat
- Poruka
- 9.005
sta mislite koji je kalibar bolji???
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
borisbg:5.56 je mnogo i jeftiniji i laksi metak, ovo za masu i nije bas zanemarljivo, na kolicinu od 150 metaka, plus tezi i veci okviri.
borisbg:To sam cuo za 5.56 da kad pogodi u list npr zrno ode u pm.
pavlea:Kalibar 5.56x45 je npr. od 7,62x39 bistveno precizniji. Njegova karakteristika leta je malo drugačija a i njegova kružna količina se više ohranja kroz let nego kod metka 7,62 što mu i daje veću preciznost.
Mana kalibra 5,56 je ta što prilikom nailazka čak i na manju prepreku može metak potpuno da promeni pravac leta, međutim što kot kalibra 7,62 nije baš tako. Zato i u NATU razmišljaju o zameni puščanog kalibra. Mada je to veoma skup i dugotrajan proces.
Testiranja su inače pokazala da bi idealan kalibar za standardnu jurišnu pušku bio između 6 i 7, tačnije najbolji rezultat je bio postignut sa kalibrom 6,8mm.
whitenicky:5.56 i pokazalo se vec u praksi , ali ne mogu bez naseg 7.62 to je kalibar koji mi je u krvi !!!!
W.A.S.P.:cini mi se da kinezi koriste taj kalibar od 6.8 za njihov QBZ
whitenicky:Da jel ti to nesto cudno , + barut + zrno + otkinuto meso !!!!
Volis da gledas filmove,vidi se bas si se primiowhitenicky:Da jel ti to nesto cudno , + barut + zrno + otkinuto meso !!!!
Nismo mi nikakve kolege,a to sto ti sad radis ja sam to probao jos dok si ti vukao serpice po pesku,i dok je ta vojska stvarno bila nesto:grin:whitenicky:TI KOLEGA KRECI U TAJ TVOJ REMONTNI ZAVOD DA TE MALO NASTELUJU !!!
Prvo smo culi,a sta je drugo?whitenicky:Prvo i osnovno , ti nisi mnogo stariji od mene tako da serpice si mogao ti da vuces 99 dok sam se ja igrao rata i sakrivao se po rupama sa tim cvikama na glavi !!!! ;-)
Pa kome su zanimljive slike podoficircica jedne propale vojskewhitenicky:Drugo , sve manje si zanimljiv !!!!
Da VP:-)whitenicky:V.P. 4795 - GARDA
11107 - NISANDZIJA , POSLUZILAC , VOJNI POLICAJAC
ZADOVOLJAN ??????
-Dosad jedini post ovde vredan citanja....The Edge:
Imajući u vidu da sve veći broj pripadnika oružanih snaga nosi SNAZNIJE pancire, probojnost streljačke municije vraća se u prvi plan (uz zadržavanje što veće preciznosti, kakvu je imao 5.56 kalibar)
BUFFALO:Ma nemate vi pojima o zivotu , 5X56 je oznaka za JELEN PIVO !!!