69 članica NATO

strawbbery_city

Iskusan
Poruka
6.580
U Beograd stižu generali iz 69 članica NATO


BEOGRAD - Najveći vojni samit u svetu biće održan u Beogradu sredinom juna ove godine. Na tom dvodnevnom skupu učestvovaće načelnici generalštabova i delegacije iz 69 zemalja sveta. Biće to skup pod maksimalnim režimom zaštite projektovanim na osnovu bezbednosne procene Vojnobezbednosne agencije i Bezbednosno-informativne agencije.
Sa jednog od prethodnih skupova najviših vojnih zvaničnika članica Alijanse
U obezbeđenje ovog skupa najviših vojnih vrhova stranih zemlja učestvovaće 250 pripadnika Vojne policije, a biće uključena i civilna policija, kao i medicinski timovi mobilni 24 časa. Obezbeđenje ovako značajnog skupa iziskuje najdetaljnije bezbednosne provere, a to podrazumeva poseban bezbednosni tretman gostiju, objekta, hrane i svih koji dolaze u kontakt sa gostima.
Ova vrsta strategijske vojne konferencije za vojne partnere održava se na osnovu zaključka NATO samita iz novembra 2006. godine održanog u Rigi. Cilj konferencije je razmena stavova i iskustva načelnika generalštabova o vojnim pitanjima od globalnog strategijskog značaja.
Na skupu će učestvovati načelnici generalštabova zemalja članica NATO, Partnerstva za mir, Mediteranskog dijaloga, Istanbulske inicijative i odabranih kontakt zemalja. Prva ovakva konferencija održana je 2006. godine u Makedoniji, potom u Norveškoj, Albaniji i zatim u Finskoj, gde je prisustvovalo 47 vojnih delegacija. To su ujedno bili najveći vojni samiti u svetu, a očekuje se da konferencija u Beogradu bude najposećenija.
Učesnici iz celog sveta
Među gostima će biti 28 delegacija iz zemalja članica NATO, iz 22 zemlje članice Partnerstva za mir, a očekuje se dolazak i članica Mediteranskog dijaloga, kao što su Alžir, Egipat. Izrael, Jordan, Maroko, Tunis, Mauritanija; Istanbulske inicijative - Katar, Kuvajt, Ujedinjeni Arapski Emirati, kao i kontak zemlje Argentina, Australija, Indija, Japan, Novi Zeland, Pakistan, Brazil, Južna Koreja...
Održavanje najvećeg vojnog samita u Srbiji važno je kako zbog promocije naše zemlje, tako i zbog promocije Vojske Srbije pred prijateljskim i partnerskim državama. Osim toga, ovo je prilika za predstavljanje kapaciteta Srbije za ovakve i slične aktivnosti, ali i za njenu promociju kao pouzdanog partnera.
Očekuje se da će u tih 65 delegacija, uz načelnike generalštabova, ukupno biti oko 250 ljudi. Svi oni biće smešteni u beogradskom hotelu “Hajat”, a troškove snosi NATO. Srbija će na ovaj način inkasirati 200.000 dolara.
Delegacija NATO, prema saznanju “Blica”, već je boravila u Srbiji, obišla je objekte u kojima će biti ovi najviši vojni zvaničnici. Potvrda dolaska delegacije NATO zemalja na ovaj skup, nakon te provere, signal je poverenja u našu zemlju i u njene bezbednosne strukture. Ali to je ujedno i javno priznanje da je Srbija sada za njih prijateljska zona, zemlja sposobna za organizaciju ovako zahtevnog skupa.
Domaćin konferencije biće general-potpukovnik Miloje Miletić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, a na konferenciji će govoriti Dragan Šutanovac, ministar odbrane.

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/234356/U-Beograd-stizu-generali-iz-69-clanica-NATO

od kad smo mi clanica nato pakta.........
 
Nismo članica NATO-OTAN ali smo članica one grupe zemalja čije rukovodstvo samo pertlama viri iz stražnjeg dela onima koji su nas koliko juče ubijali. Razumem potrebu za stvaranjem miroljubive koegzistencije sa svima. Razumem i to da smo okruženi sa zemljama članicama NATO. Ali nikako ne razumem toliku potrebu za servilnošću koju čak i ne očekuju od nas. Ipak je skupština izglasala vojnu neutralnost što smatram prihvatljivim stavom. Čemu ovo gošćenje dojučerašnjih egzekutora i čemu trošenje novca kojeg svakako nema i hronično nedostoje na kojekakve konferencije sa kojekim...:think:
 
„Srbe treba spokojno bombardovati, jer će sve brzo zaboraviti”.

Jamie Shea - NATO spokesman, Director of Policy Planning in the Private Office of the Secretary General at NATO Headquarters in Brussels

jamie_shea.jpg
 
Tad nam nisu bili saveznici, na žalost... Zahvaljujući glupoj spoljnoj politici Slobodana Miloševića... A i untrašnjoj...

Treba je odma da im ponudi bazu... Još posle jogurt revolucije... Sad bi bili kraljevi...

Ni Rumuni ni Bugari nam ne bi bili ravni .. a ni balticki tigrovi ...

A i otkako Hrvatska udje u NATO - tikve joj cvetaju ... kraljevi ...
 
Opet ovi rusofili kevcu na temama o NATO-u....

Ala ste bre dosadni. Imate 120485 teme 'Branim srpstvo tako sto se prijavljujem za gengbengovanje kod dzudo majstora', pa trtljajte tamo...
 
Ako modovim ne smeta lazan naslov , sto bi meni smetao ... :mrgreen:

Onanisite nad tih 69 clanica NATO :D .. i nad podatkom da pristup u NATO podrzava citavih 15 % gradjana Srbije ... :lol: .... a pristup u savez sa Rusijom ostalih 85 % .. :D
 
Ne znam da je Srbija clanica NATO, ali vidim da zlocinci (zahvaljujuci SuNATOvcu) - vracaju na mesto zlocina
images


Posto neki ne vole da se na ovoj temi "kevce" - nadam se da ce ove zlocince docekati sto manje onih koji podanickim lavezom i cviljenjem cekaju da ih gazda malo pomazi po glavi, mozda im dobaci i neku kost:confused:
 

Back
Top