Ok ne pitam sta imaju, pitam te sta su od ove silne nabrojane tehnologije izmislili .
Svestan sam njihovih tehnickih poduhvata i svaka im cast .pratim redovno do cega mogu da procitam.
Ali ti sve vreme pises oni proizvode ovo ili ono za sebe ili za nekoga, iscrpljujuci svoje resurse .
Radio sam nekad sa Huawei opremom dok nije banovana na zapadu, meni licno mnogo laksa za rad .
Не исцрпљују они само своје ресурсе, далеко је од тога.
Кинеска индустрија прераде руда је таква да већински прерађује многе ствари, у светским размерама.
Копање руда је у Чилеу, Африци... ко зна где све - шаље се у Кину на прераду.
Много тога користи кинеска индустрија.
Запад филозофира о екологији, а Кинези имају индустрију.
Оно што се сада дешава је да "остатак света", понегде назван "глобални југ", а понајбоље га је описати са "светска већина" снажно повећава сарадњу са Кином, на обострани интерес.
Кинеска размена са светском већином расте... у једном тренутку запад неће бити тако важно тржиште Кини, а Јужна Америка, Африка и Азија ће бити оријентисани на Кину и јуан (дигитални).
Доларске санкције и избацивање из СВИФТа ће постојати али на то се нико неће обазирати.
Не залажем се да запад обавезно мора да буде поражен и понижен, али време западног колонијалног односа према остатку света је завршено. Време вишеполарног света и једнакости је пред нама.