5G i zvanicno krece u Srbiji... P.S. pratite promene u okruzenju pocev od prirode, vremena, ljudi, zivotinja, insekata, biljaka itd.

Sve što cveta jednom i uvene.
Kina ima žestoke probleme.
Neki drugi upravo precvetavaju. Kakvih to “problema” ima Kina? Što ima ekonomski rast 5 x veći od Nemačke?

For your Information, Kina ima znatno veći GDP nego cela EU skupa.

Pogledaj ovo:

The economy of the European Union is the joint economy of the member states of the European Union (EU). It is the third largest economy in the world in nominal terms, after the United States and China, and the third one in purchasing power parity (PPP) terms, after China and the United States.

Neki drugi upravo precvetavaju. Kakvih to “problema” ima Kina? Što ima ekonomski rast 5 x veći od Nemačke?

For your Information, Kina ima znatno veći GDP nego cela EU skupa.

Pogledaj ovo:

The economy of the European Union is the joint economy of the member states of the European Union (EU). It is the third largest economy in the world in nominal terms, after the United States and China, and the third one in purchasing power parity (PPP) terms, after China and the United States.
🤣

Baš je to neki score , koliko Kina ima ljudi tj robova na stanju i gde je veći kvalitet života pojedinca?

🤣

Baš je to neki score , koliko Kina ima ljudi tj robova na stanju i gde je veći kvalitet života pojedinca?
Score je da je pre 30 godina Nemačka bila 6 puta ekonomski jača od Kine a sad je 5 puta slabija. Ostalo je tvoja konstrukcija zasnovana na gledanju isključivo kroz unutarsrpske političke borbe.

Score je da je pre 30 godina Nemačka bila 6 puta ekonomski jača od Kine a sad je 5 puta slabija. Ostalo je tvoja konstrukcija.
I Srbija je nekada bila lider regiona a sada se hvali jeftinom salamom.
Usponi i padovi a ti lepo trk u Kinu.

Daleko smo od “padova”, prvo će morati da vam padnu neki drugi, Kina raste neverovatno brzo a ja živim u Americi. Problem ste vi koji verujete u bajke o lepom životu tu iza ugla, čim se zaokruži, i lep život pobegne i ne dođe.

Šta misliš o rumunskom nacionalizmu?

Da li veruješ da su neki narodi pametniji od drugih? Možda prosto veruješ da su neki narodi nekako predodređeni da vladaju nad drugima? Kaži, baš me zanima odgovor.

Poslednja izmena od moderatora:
Molim te navedi mi sta su oni smislili , mislim na tehnologiju sta su oni izmislili?
Osim onog sistema za spijuniranje sopstvenih ljudi, a i to mislim da je ukradeno
Ти сад очекујеш да покажу припитомљене марсовце?

Кина је самостално, пошто им је ускраћено присуство, сарадња или су под санкцијама, направила сопствену свемирску станицу и послала ровер на Марс.
Сами су направили 7 нанометарску технологију за чипове (до 28nm су могли да купе).
Кина предњачи у развоју 6Г технологије, у томе ће бити први (у примени), у догледно време.
Кина је далеко испред свих у области електричних аутомобила (велики део батерија се производи тамо).
Велика већина соларних панела се исто производи тамо.
Већина прераде разних руда (на целом свету) се врши у Кини.
У Кини се налази више брзих пруга него у свим осталим земљама заједно.
До 2035. (па нека буде и мало касније, често то тако бива) ће направити базу на Месецу. План је да то буде заједно са Русима, видећемо.

Рећи ћеш да је списак чистих првих места танак, али подсетићу те на неке ствари.
Бежично управљање је постојало још крајем XIX века (хвала Тесли).
Интернет је измишљен 1969. године.
Човек је последњи пут био на Месецу пре пола века.
Прва орбитална станица, америчка, је направљена пре око пола века.
Кинези су пре неколико месеци донели узорке са Месеца (претходни пут је то учињено пре пола века).
Мобилни телефон постоји негде од 1990.

Све је постало шареније, али се основа није мењала већ јако дуго.
База на Месецу је, после дуго времена, јасан кандидат за новотарију.

И са многим другим стварима је тако... Дуго постоје, али нема темељне промене. Некада је промене доносио запад али то више није случај.

Iphone se seli iz Kine , Indija ce razbiti Kineze.
Хуавеј ће у међувремену разбити Епл... Можда неће Хуавеј имати моделе који су у свим особинама бољи од ајфона, али ће бити довољно добри и Кинези ће купити домаће.

Све западне компаније ће имати великих проблема да преживе без кинеског тржишта. Можда ће и да преживе смањење продаје, али ће трошкови знатно да порасту.

Сељење у Индију... Прво да се уверим да је то уопште успело.

Процес припреме новог америчког погона ТСМЦа наилази на велике проблеме. Од "падања у несвест" се дошло до озбиљних проблема у изградњи, најчешће узрокованих великом разликом између далекоисточне сурове дисциплине и просечне америчке полуписмености.

Barut. Papir. Svilu. Većina borilačkih veština su varijacije kineskog Wu Shua ili Kung Fua. Pravili su najkvalitetnije porcelanake stvari ikad. Veliki Kineski zid je jedna od najvećih i najimpozantnijih građevina svih Vremena. Wei Ki je misaona igra ekvivalent šahu ali savršenija i kompleksnija. Lao Ce je mudrac i filozof čije se ideje i danas izučavaju svuda..... Sun Cu i Umeće ratovanja je knjiga poznata i izučavana koliko i Biblija. Hoćeš dalje?
Kineski zid je veliki poduhvat koji je trajao dugo i kroz vise generacija, ali nisu oni izmislili zid .
Barut ,svila, koriscenje prirodnog gasa kao gorivo , papirni novac su mozda najpoznatiji .

daj dalje slobodno

Klasični srpsko razmišljanje, od uvođenja pruga do dana današnjeg.
Pa bas sam u tom poslu u mobilnoj telefoniji i Srbija bas je napravila raskorak tj tek sad dodaje 5g postojecim tehnologijama i otvara nove frekventne opsege .
Ok je malo prikociti bar u ovom , zdravlje je u pitanju

Uporedi neki Eriksonov mobilni sa Xiaomi. I nemoj da mešaš Švedsku sa “Zapadom”. Zapad je Amerika, Švedska samo u njenoj političkoj orbiti
Ericsson ne proizvodi vise mobilne telefone .
Ericsson samo proizvodi Radio opremu za mobilne mreze , za fixne ne znam .

svi interneti na kraju opet preko 100 baka, a ovo mislim 50 da placam, nisam probao da ga stavim sta znam u garazu, ili na tavan
imas na e-bay-u i polovne T-Mobile ARC KVD21 5G Home Internet WI-FI Gateway Black

ok to je klasicno resenje gde nema kablovske net preko Sim kartice ili ekvivalent americki mozda Wimax

Ти сад очекујеш да покажу припитомљене марсовце?

Кина је самостално, пошто им је ускраћено присуство, сарадња или су под санкцијама, направила сопствену свемирску станицу и послала ровер на Марс.
Сами су направили 7 нанометарску технологију за чипове (до 28nm су могли да купе).
Кина предњачи у развоју 6Г технологије, у томе ће бити први (у примени), у догледно време.
Кина је далеко испред свих у области електричних аутомобила (велики део батерија се производи тамо).
Велика већина соларних панела се исто производи тамо.
Већина прераде разних руда (на целом свету) се врши у Кини.
У Кини се налази више брзих пруга него у свим осталим земљама заједно.
До 2035. (па нека буде и мало касније, често то тако бива) ће направити базу на Месецу. План је да то буде заједно са Русима, видећемо.

Рећи ћеш да је списак чистих првих места танак, али подсетићу те на неке ствари.
Бежично управљање је постојало још крајем XIX века (хвала Тесли).
Интернет је измишљен 1969. године.
Човек је последњи пут био на Месецу пре пола века.
Прва орбитална станица, америчка, је направљена пре око пола века.
Кинези су пре неколико месеци донели узорке са Месеца (претходни пут је то учињено пре пола века).
Мобилни телефон постоји негде од 1990.

Све је постало шареније, али се основа није мењала већ јако дуго.
База на Месецу је, после дуго времена, јасан кандидат за новотарију.

И са многим другим стварима је тако... Дуго постоје, али нема темељне промене. Некада је промене доносио запад али то више није случај.

Ok ne pitam sta imaju, pitam te sta su od ove silne nabrojane tehnologije izmislili .
Svestan sam njihovih tehnickih poduhvata i svaka im cast .pratim redovno do cega mogu da procitam.

Ali ti sve vreme pises oni proizvode ovo ili ono za sebe ili za nekoga, iscrpljujuci svoje resurse .

Radio sam nekad sa Huawei opremom dok nije banovana na zapadu, meni licno mnogo laksa za rad .

Kineski zid je veliki poduhvat koji je trajao dugo i kroz vise generacija, ali nisu oni izmislili zid .
Barut ,svila, koriscenje prirodnog gasa kao gorivo , papirni novac su mozda najpoznatiji .

daj dalje slobodno
Sta ces dalje bogte....Pa malo li sam nabrojao? I taj Kineski zid ne mozes nazvati obicnim zidom - u pitanju je ogromna staza sa bedemima, kulama, utvrdjenjima, ogradom putem itd...

Kazem ti sacekajmo i videces...praticemo sve manifestacije...bilo u biljnom ili zivotinjskom svetu, medju ljudima, promene u vremenu, u stopi oboljenja ili pogorsanja odredjenih bolesti...itd

Recimo videli smo da je korona pokosila ljude sa karcinomom...što putem korone što putem fejkcinacije...a plus onda i na treci nacin indirektno posledicno usled nedostupnosti zdravstvenog sistema...koji je bio covid-zatvoren...ne slucajno...vec namerno.

Samo daj vremenu sansu i dace ti odgovore...

...
najvise ljudi je pokosila neadekvatna terapija po bolnicama.
copy-pasteovali se terapije iz dana u dan iako pacijenta nije ni doktor obisao.

Back