51. Zlatno pero Beograda 16. Međunarodni bijenale ilustracije

Nina

Srebrna tastatura
Supermoderator
Poruka
262.412
U organizaciji ULUPUDS-a, 51. Zlatno pero Beograda – 16. Međunarodni bijenale ilustracije otvoren je 23.novembra u Konaku kneginje Ljubice

Glavni program koji obuhvata radove domaćih i inostranih učesnika trajaće do 3. decembra 2021.
Ova manifestacija predstavlja jednu od najobimnijih i najstarijih izložbi Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) koja se od devedesetih godina organizuje na međunarodnom nivou. Po broju radova i koncepciji programa predstavlja jedinstvenu smotru stvaralaštva iz oblasti ilustracije u regionu i šire.
Bijenale je otvoreno za sve umetnike sveta. Izlažu se sve vrste ilustracija namenjene knjigama, časopisima, novinama, bibliofilskim izdanjima, autorskom stripu, crtanim i animiranim filmovima, elektronskim medijima, kao i ekslibrisi.
Program obuhvata radove 130 ilustratora iz Srbije i sveta. Među autorima iz inostranstva, brojnošću se ističu tradicionalni učesnici Zlatnog pera Beograda, ilustratori iz Irana.

Marija Stojisavljević – Zima
zlatno-pero-beograda-bijenale-ilustracije-marija-stojisavljevic-zima.jpg

Rad Lorenca Čekotija

zlatno-pero-beograda-bijenale-ilustracije-lrnz-lorenco-cekoti.jpg


Savet 51. Zlatnog pera Beograda 2021 čine: predsednik saveta David Vartabedijan (likovni umetnik, novinar), Slobodan Jovanović (Viši kustos MPU u Beogradu), Danijela Paracki (grafička dizajnerka), Vladimir Vesović (slikar, ilustrator), Dragana Palavestra (istoričarka umetnosti), Iva Ćirić (ilustratorka i rediteljka animiranih filmova) i Dražen Kovačević (strip autor i ilustrator).
Kustos izložbe je istoričarka umetnosti Vladana Kosić.

(danubeogradu)
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.