400 000 gladne dece u srbiji

..ne mogu da vjerujem..400 000..evo ja apeliram na sve Hrvatske forumase...da se ovdje napise ziro racun..ili bilo kakv racun(naravno ne privatni)..da mi dobri susjedi Hrvati pruzimo ruku pomoci nasim susjedima....molio bih da se ovo ne shvati kao provokacija...isto sam bio trazio i za izbjegle Srbe s KiM..nitko nista nije napisao..samo sam dobio jednu tugaljivu P.P....nadam se da ovo nece ostati bez odgovora..molio bih ozbiljnost...

Ja verujem da ovo nije provokacija, ali se bojim da takav račun ne postoji.

A ova priča će ubrzo, kao i mnoge, pasti u zaborav, a deca će i dalje biti gladna.

Država od 2004. planira, planira,planira, nadajmo se da su do sada makar isplanirali.:evil:

Evo, barem 100 000 od njih su romska deca, koja su u najgorem socijalnom položaju.
Žive u nehigijenskim naseljima, ne idu u školu, često poboljevaju i slabo se hrane.

Vi ste se o njih ogrešili u periodu drugog svetskog rata, a oni vam nikada nisu ništa
nažao učinili (za razliku od Srba:wink:).

Mogli bi da organizujete prihvatilišta za njih i da im omogućite srećniju budućnost.
Romi su jedna od najugroženijih populacija u Evropi i tako bi najbolje pokazali svoju
demokratsku,humanu, antirasističku i antifašističku orijentisanost.
To bi sugurno imalo veoma veliki odjek kako u EU tako i u čitavom svetu i Hrvatsku bi
prikazalo u najlepšem svetlu.

..polako "druze"...
Romi u CRO imaju sasvim solidno organiztiran zivot i razne benificije...(ovih recimo)100 000..malih roma..su Vasa briga ..mi o nasima vodimo brigu ..tako da grijesi bivse propale NDH-a recimo da bi trebali biti manji...Vi vodiite brigu o svojima a mi cemo o svojima....ja sam ovo gore napisao za svu djecu iz Srbije..nisam gledao na rasu vjeroispovijest ili nesto trece..za svu djecu... nemoj odma tako..djeca nikad nisu kriva...vec odgoj od kuce...

..polako "druze"...
Romi u CRO imaju sasvim solidno organiztiran zivot i razne benificije...(ovih recimo)100 000..malih roma..su Vasa briga ..mi o nasima vodimo brigu ..tako da grijesi bivse propale NDH-a recimo da bi trebali biti manji...Vi vodiite brigu o svojima a mi cemo o svojima....ja sam ovo gore napisao za svu djecu iz Srbije..nisam gledao na rasu vjeroispovijest ili nesto trece..za svu djecu... nemoj odma tako..djeca nikad nisu kriva...vec odgoj od kuce...

Ma ja rekoh, pošto su vam neki krajevi zemlje opusteli i fale im stanovnici, a gadljivi ste na Srbe
prihvatite Rome, kad ste već u mogućnosti. A i dobar je marketinški potez.
Mada ja ovim pričama o 400 000 gladne dece nešto ne verujem.
Računam u Srbiji nema više od milion dece, pa da je baš pola gladno neće biti iz mog iskustva
Jedni govore o stotinama hiljada gojazne dece, drugi o stotinama hiljada gladne tako da mu dođe
da se svi manje više dobro hranimo.
Ti jedeš kupus ''druže'' ja meso, a zajedno jedemo sarmu.

Ta su đeca Cigani.Cigani uče đecu da prose, lažu, da u školu ne idu. Da prose, kukaju traže ljeb bez motike. Puštaju ih na najfrefektnijim raskrsnicama kako bi onaj ciganin imao da kupi paklu cigara i "centralu" da svoje cigansko dupe zadovolji. A djeca, ko njima hebe majku cigansku. Tako zbore i tako misle.............

Ta su đeca Cigani.Cigani uče đecu da prose, lažu, da u školu ne idu. Da prose, kukaju traže ljeb bez motike. Puštaju ih na najfrefektnijim raskrsnicama kako bi onaj ciganin imao da kupi paklu cigara i "centralu" da svoje cigansko dupe zadovolji. A djeca, ko njima hebe majku cigansku. Tako zbore i tako misle.............

Rasizam na delu.:roll:

Nisam trebao da započinjem priču o Romima.
Kad bi oni uspeli da izađu i začaranog kruga siromaštva i bede itekako bi počeli da se školuju,
rade i postaju cenjeni građani u društvu.
To dokazuje i niz romskih porodica koje su uspele u tome.

..eeeeeee ovakav crnogorski dijalekt i naglasak dugo nisam cuo.....

ajde ..... ma shta napricha
btw bash rasnoj ? mislish na kroate irance i srve induse??

Uznemirujuce si glup... Bolje iskoristi taj internet skini neku enciklopediju, dobru knjigu, film, program .... Sto bezveze upadas u teme loopash gluposti cisto nekog da isprovocirash??? Za temu 400 000 gladne dece ti imash da kazesh : "Pazi da ti ne odsecu tu pruzenu ruku..." i jos niz slicnih gluposti na ostalim temama... ustvari nikad i ne pricas o temi tu si cisto da provociras ...

cini mi se Dikan-e..da si samo pokusao biti skretnicar...moja ponuda i dalje vazi...ja bih molio 4umase da ako je ikako moguce pomognu svojim malim sugradjanima.....

Naravno da sam bio skretničar, kad je čovek provalio u naslovu da ima 400 000 gladne dece.
Kad bi on imao predstave koliko dece u Srbiji uopšte ima ne bi lupao ovakve gluposti.
Ispade da u Srbiji nema site dece.
Velika većina u Srbiji se ipak prilično dobro hrani,

Nismo baš na tako lošim granama kako se piše po senzacionalističkoj štampi i neki forumaši lupetaju.
A ko želi da pomogne ugroženima (ima ih mnogo) vrlo lako može to da uradi u tišini. Do žiro-računa
lako će doći, puni su ih mediji i internet, a može i na neposredniji način.

..ne mogu da vjerujem..400 000..evo ja apeliram na sve Hrvatske forumase...da se ovdje napise ziro racun..ili bilo kakv racun(naravno ne privatni)..da mi dobri susjedi Hrvati pruzimo ruku pomoci nasim susjedima....molio bih da se ovo ne shvati kao provokacija...isto sam bio trazio i za izbjegle Srbe s KiM..nitko nista nije napisao..samo sam dobio jednu tugaljivu P.P....nadam se da ovo nece ostati bez odgovora..molio bih ozbiljnost...

Апелујем на хрватске форумаше, да нас поштеде "милостиње", већ да

Србима протераним из Хрватске, само врате оно што је њихово...

Значи, преко 50.000 станова, кућа, године стажа и пензије,... а Србима који су у

Хрватској имали викендице, односно куће за одмор (са комплетним покућством)

да све то лепо врате, или уколико је имовина спаљена, опљачкана итд. па се не

може у истој форми вратити, нека дају правичну материјалну надокнаду...

Такође, нека надокнаде штету за сву стоку, пољопривредна имања, тракторе,

аутомобиле и остало...

U ovoj zemlji se ništa ne menja po pitanju socijalne politike.Fondovi koji postoje za ove potrebe se i dalje koriste za to da bi korist izvukli prijatelji i rođaci političara koji su u datom momentu na vlasti.Deca bez roditelja koja uđu u bilo koji socijalni program,imaju šansu da postanu kriminalci kad odrastu...jednostavno,država ne vodi nikakvu brigu o njima.8-)

Апелујем на хрватске форумаше, да нас поштеде "милостиње", већ да

Србима протераним из Хрватске, само врате оно што је њихово...

Значи, преко 50.000 станова, кућа, године стажа и пензије,... а Србима који су у

Хрватској имали викендице, односно куће за одмор (са комплетним покућством)

да све то лепо врате, или уколико је имовина спаљена, опљачкана итд. па се не

може у истој форми вратити, нека дају правичну материјалну надокнаду...

Такође, нека надокнаде штету за сву стоку, пољопривредна имања, тракторе,

аутомобиле и остало...

..na koje to mislis da su protjerani...i na koje stanove mislis drustvene...(bilo je privatnih) a privatno vlasnistvo je neotudjivo....ne znam tko je moju vikendicu srusio u Aljmasu..a tamo nije bilo borbi..taj dio Hrvatskog teritorija je bio pod okupacijom...srpskih paravojnih formacija..
...o materijalnoj nadoknadi koju spominjes..pa Hrvatska svojim gradjanima pravoslavne vjeroispovijesti gradi nove kuce..i moras znati da su mnogi profitirali .imali su male potleušice a dobili nove kuce...koje prodaju i vracaju se u Srbiju..(poslovni ljudi )
spominjes naknadu za stoku..vidim vratili ste nase konje LIPICANCE i ostalu stoku sa okupiranih podrucja....eeeee moj druze ja tebi mislim dati koru kruha da ti djeca ne gladuju a ti lazes i pricas nebuloze...eeee....
spominjes traktore aute...pa stvarno si ..
kad su Srbi organizirano odlazili iz Hrvatske vidjelo se na slikama da su odlazili s traktorima,autima i svime sto je moglo upalti.... i vuci prikolicu..unaprijed odredjenim putevima..ili su Srbi najorganiziraniji i najposlusniji narod na ovoj zemaljskoj kugli... ili..kao casni ljudi nisu imali obraza docekati svoje susjede kojima su isti taj scenarij napakovali 91.....slusajuci BG sta im šapuce prosli su tako kako su prosli...neki se vracaju neki ne...tko zeli da se vrati i misli da nije zaprljao ruke nek se vrati ...a onaj tko je zaprljao..(kak Vi srbi kazete) ..daleko mu lepa kuca...( a mi Hrvati)i sretno mu bilo....

Ja bi sve protjerane vratio u Hrvatskoj, kad bi me zlatna ribica pitala za želje. Zatim bi sve protjerane iz Bosne vratio u Bosnu i na kraju sve bi proterane vratio na Kosmet.........

I šta sam uradio , tri želje iskoristio i na kraju opet sve isto ko i ranije........, ali zato burazeru niko ne može da plati tu zajebanciju !!!!!

Ja bi sve protjerane vratio u Hrvatskoj, kad bi me zlatna ribica pitala za želje. Zatim bi sve protjerane iz Bosne vratio u Bosnu i na kraju sve bi proterane vratio na Kosmet.........

I šta sam uradio , tri želje iskoristio i na kraju opet sve isto ko i ranije........, ali zato burazeru niko ne može da plati tu zajebanciju !!!!!

....slazem se mada ta rijec koju spominjes... nekad ima malo drugaciju puno ozbiljniju konotaciju..s nekm stvrima se ne šalim ni u za_ _ _ _ _ iji...previse je majki nosi crninu ...i tu i tamo...

У Србији се оснива савет за демографску политику који ће имати за циљ да предузме активности у циљу поправке катастрофалног демографског стања нације.

Back