40+... 10+... 10+... Životna škola

iz godine u godinu zivot mi je sve kvalitetniji na svim poljima.
Svaka sledeca godina mi je najbolja. Formula koju koristim je optimizam, koji me stiti od raznih bolesti a biti zdrav je najvaznija stvar na svetu. Operisan sam od materijalizma pa mi se cini da sam prebogat i kada malo imam. Sam bog me je nagradio za to pa mi daje i sakom i kapom ......bar tako kaze okolina u kojoj zivim.
Znam da nista nije vecno i da ce jednog dana doci kriticne godine al , kako kazem, o tome i ne razmisljam jer sam optimista...........i tako, opet u krug.
To se zove zivotna skola. Covek shvati da srecu cine male stvari, koje najcesce nemaju veze sa novcem. Treba vremena da bi se naucilo uzivati u zivotu, u okolini i jednostavno udisati zivot.
Verovatno ovo ima veze sa onom narodnom, sve u svoje vreme.

To se zove zivotna skola. Covek shvati da srecu cine male stvari, koje najcesce nemaju veze sa novcem. Treba vremena da bi se naucilo uzivati u zivotu, u okolini i jednostavno udisati zivot.
Verovatno ovo ima veze sa onom narodnom, sve u svoje vreme.
uporedi ove dve fotografije. One sve govore. Drugi svetovi koji su nespojivi.

6412d0d76326c40177eda374_withmeta.jpg

FB_IMG_1708804569495.jpg

Ne mogu biti laif kouč,da ne spelujem, ne mogu biti ni uzor ali ne žalim ni za jednim trenutkom,postupkom,odlukom,smerom mog života.
Živim još uvek,isto,možda deluje hvalisanje ali ko me poznaje razume me.Što se povećava broj godina ja povećavam aktivnosti od teretane,preko žena i kafana,poslovnih obaveza i nemam nikakvih problema.Nedam da me vreme gazi,gazim ja vreme,bolesti me neće,ni njima nisam interesantan ili me se plaše,družim se,nikada nisam sam,pijem i jedem šta poželim,još uvek imam dobru krvnu sliku.
Tajna....nema je...radite što volite,živite po svome,ne mešajte se nikome ali se nikome ne pravdajte,ne mrzite,volite svet oko sebe i živite uz osmeh i muziku...normalno i uz lepe žene i eto sreće i lepog i zdravog žuvota.

Dobro došao, @Veliki grešnik među nas, deklarisane 40+++... :)

Niko ovde nikome ne deli savete. Pričamo o čemu nam je volja, slušamo muziku, smejemo se, nekada požalimo na neku boljku. Kako ko... ;)

Evo, sada čekamo da nam @ZamaloNik objasni kako se vraća kilometraža. :lol:

A tebi svaka čast na životnom stilu i zdravlju, u paketu sa godinama. Ima tu i gena i mnogo toga još. Sve je to individualno.
Ali, sve čestitke na vitalnosti i duhu. :ok:

Niko ovde nikome ne deli savete. Pričamo o čemu nam je volja, slušamo muziku, smejemo se, nekada požalimo na neku boljku. Kako ko... ;)

Evo, sada čekamo da nam ZamaloNik objasni kako se vraća kilometraža. :lol:

A tebi svaka čast na životnom stilu i zdravlju, u paketu sa godinama. Ima tu i gena i mnogo toga još. Sve je to individualno.
Ellena..hvala.....🌹🌹🌹

Či

Čitao sam o bitnosti gena ali i krvne grupe po pitanju zdravlja,ja sam 0+,kažu vrlo jaka krvna grupa.

Opštepoznato je da je veoma bitno kakvim genima su nas roditelji podarili u trenutku začeća. A i to je bila čista lutrija, od slučaja do slučaja. Od istih roditelja, pa se deca u mnogome razlikuju, po svemu...

Ovo za vezu 0+ krvne grupe i boljeg zdravlja nisam čula, priznajem.
A i da sam čula, nemam ništa od toga, jer sam A+. ;)

Vi ste mladi, cemu ta zal za mladjim godinama? Ja sam u sedmoj deceniji, za dve nedelje imacu 64 godine. Jos uvek radim, mada mogu u penziju. Zdrava sam, a to je najvaznije. Ne pijem nikakve lekove. Pesacim. 10 km. u proseku svaki dan. Uzivam sa svojim unucima. Bezbrizna sam, pozitivna i nikada ne pozelim da se vratim mladja u ovo vreme. Mislim da bi me pregazili sa svojom bahatoscu i nevaspitanjem. Starost ima svoje prednosti, nikome ne polazes racune i zivis kako zelis.

@ruzica1203 , dobro došla na temu.

Ma, niko ovde ne žali za mlađim godinama, šalimo se samo. :)

Ja, konkretno, iako nisam imala tako "sladak" život, nemam ni savršeno zdravlje kao Vi, ne žalim se i ne bih se nijednu godinu unazad vratila.
Kakva god da je moja životna godina bila, od nulte, pa sve do ove 53-će, baš takva je trebala biti i ništa ne bih menjala.

Bas to 😉
Ja sam vec godinama u modu sa gornje slike i nikad lepse se nisam osecao
te dve slike su idealne za uporedbu. Na prvoj slici priroda, miris lavandi, svez vazduh provanse, sede na zemlji, zdrava hrana, "Adam i Eva" sretni, posveceni jedno drugom, jednostavna ali lepa garderoba, osmeh na njihovim licima..............RAJ ............................
Na drugoj slici MRAK PAKLA, dama u crnom, boja depresije, smrti......okruzena hladnim gvozdjem oblikovanom u autu, helikopteru...........pozadina apokalipticna, hladna KAO U GROBNICI, nema emocija, nema osmeha, USAMLJENA je i nema muskarca pored nje jer ne poznaje nikakve emocije, ozbiljno, hladno, strogo i poslovno lice................

Neka o ovom poredjenju razmisljaju oni kojima je druga slika uzor prema kojem orijentisu svoj zivot. Dal je sreca u Lambordziniju ili u alejama lavandi ?
Neka dobro razmisle pre nego sto odgovore.

Evo, sada čekamo da nam @ZamaloNik objasni kako se vraća kilometraža. :lol:

Odgovor je vec dat, donekle. Radi ono sta ti se dopada, uzivaj u ljubavi, okolini i ljubi bliznjeg svog kad god mozes :per:

Back