3d dizajn, animacija . . .

Hvala na lijepom komentaru .Sunce je otprilike na suprotnoj strani tv-a ,mogu se vidjeti sjene od prozora ,pa prema tome se otprilike moze odredti lokacija sunca .
Mozda jeste malo tamno ,ali nije to problem da se popravi .
A sto se tice stanovanja ,tu si potpuno upravu .
Najjaca stvar po meni za rad sa ovakvim programima je inspiracija ,jer kad nemam nje ,nece nista da mi podje od ruke .

loop:
Moze li mi neko reci kakav je program Carrara.
Ja sam skinuo demo verziju sa www.evoia.com i cini mi se da ovaj software ima najlepsi interfejs od svih slicnih programa i da je najlaksi za pocetnike.
Steta samo sto ne mogu da nadjem full verziju i kod jednog pirata :x

Ako si pocetnik ,Carrara je odlican program za tebe Ja sam licno poceo rad sa 3D programima na Carrara-i ,zatim presao na 3DS 3 ,a sada sam na 3DS 6 .
Ako ti je pretezak 3DStudio u pocetku ,pnda koristi Carrara-u da naucis osnovne pojmove 3D modelovanja ,pa se baci na 3DStudio

Maya nije besplatna, cak sta vise, nova verzija kosta oko 15000 USD, ali za te pare dobijas Fur(U max-u ti treba plugin), Hair(isto), Fluidi (da li ovo postoji u Maxu?), Live(sinhronizacija 2d-3d), to ima i Max, ali mi se ne dopada kako je odradjeno. Cloth i Dinamika (u Maxu koristite Havok, imao sam prilike da ga probam, mnogo je losiji). Da ne spominjem animaciju u Mayi, koja je mnogo lepse organizovana. U Maxu samo uzmes CS i ubacis clip i kao ja sam faca, napravio sam animaciju, cim treba raditi nesto svoje, tu je kraj.
Render je prilicno bolji u Mayi, mnogo je blizi MR nego Max-ov. A MR imaju oba to je OK.
A ko stoji iza Maye, pa recimo SGI, Pixar. Uostalom pogledajte LOTR i Matrix pa se uverite.
U svakom slucaju ja branim Mayu, ali to nije presudno, ako neko odluci da postane dobar umetnik, softver nije vazan, samo ako nije jako los. Sto se mene tice u obzir dolaze samo LW, Maya i Max ostalo je sve sklj

momci,
da se prikljucim i ja .
radim sedam godina u max- u i prezadovoljan sam .
probao sam i maya -u ali mi ne odgovara .
evo rezultata.
inace su mi interijeri specijalnost. pre 15 dana
sam poceo prvi auto. i evo ga .renderovan je u default scanline- u .zanima me sta mislite .

o.k.
izvinjavam URL=http://img42.imageshack.us/my.php?image=mc0060qp.jpg]
mc0060qp.th.jpg
[/URL]se.

dizajn1
član

Mesto: Pančevo
Sub, 13. avgust 2005 1:18 dizajner automobila Odgovorite sa citatom

--------------------------------------------------------------------------------

Poštovani Forumaši 3DStudia,Potrebna mi je Vaša Pomoć.
Još od dečačkih dana bavim se dizajniranjem automobila sa željom da jednog dana postanem profesionalni dizajner i ta moja želja,i nakon 30.god.,traje i danas.
Nisam imao tu sreću i mogućnost da se adekvatno školujem(elekro-mašinski sam tehničar) pa sam se na razne načine snalazio ne bi li došao do onih saznanja koji bi mi pomogli da ono što mi nedostaje obrazovanjm nadoknadim a sve u nameri da moji dizajnerski,ali amaterski,radovi budu kvalitetni.
Početkom 1992.g.,na osnovu mojih poslatih crteža,dobijam ponudu jednog od prestižnih koledža za dizajn automobila u Svetu,"Art Center of Design" iz Pasadene-USA sa njihovim centrom za Evropu u Švajcarskoj,da studiram na njihovom koledžu uz mogućnost,zahvaljujući svojim crtežima,da svoje studije na koledžu započnem od drugog ili,eventualno,trećeg semestra od ukupno osam,koliko se pohadja na ovom koledžu.Zbog velikog iznosa školarine na koledžu(1.semestar-približno 15.000Sfr) obraćao sam se znanim i ne znanim ličnostima,kompanijama itd. ne bi li,njihovom finansijskom pomoći,otpočeo svoje studije.Nisam uspeo.U medjuvremenu,dobijam ponudu i od dizajnerske škole u Austriji(Grac)da studiram kod njih ali,zbog ne mogućnosti plaćanja svog školovanja,odustajem i ovde.
U periodu od 1994.g. do 1996.g. radio sam kao dizajner u fabrici autobusa "Ikarbus" Zemun koju sam napustio kada sam došao do spoznaje da se moja saznanja u konstrukciji autobusa ne mogu više nadgraditi a moje ideje realizovati.
Tada odlučujem,i varam samog sebe,da definitivno odustanem od svoje velike želje i prestanem da se bavim,čak i amaterski,dizajnom automobila kao i svim onim što sam smatrao da mi je potrebno da u dizajnerskom zanatu budem kompletan(učenje jezika,marketing,priprema za TOEFL itd.).
Ali ljubav prema automobilima je,ipak,postala mnogo veći deo mene i mog života ne go što sam mislio.
Sada ponovo,nakon nekoliko godina "mirovanja" i sa svojih 41.g.starosti,želim da sve što je u mojoj moći pokušam da budem bliži svojoj ideji i mašti.
Tražeći sajtove na Internetu gde se prikazuju profesionaln modeli automobila(jedan od boljih:www.cardesignnews.com) primetio sam da su ti modeli,mahom,uradjeni u 3DStudiu(ljubitelji Maye neka mi oproste),programu u kojem sam apsolutni početnik i zbog čega želim Vašu pomoć.
Verujem da je svako od Vas,koji je prijavljen na ovaj Forum,potrošio mnogo svog vremena i truda ne bi li došao do svojih saznanja u radu sa 3DMaxom i da će moja Molba,pretpostavljam,da mi se pomogne u ostvarivanju svog sna kod nekih od Vas izazvati nepoverenje pa čak i podozrenje.Ali ja ne vidim način da ono malo vremena kojeg imam jer sam,trenutno,profesionalni vozač kamiona,iskoristim što bolje.Nadam se da medju Vama ima osoba koji će me razumeti i makar mi podrškom pomoći da mnogo toga što je u mojoj mašti ostvarim na pravi način.
Verujem da svako od Vas ima svoje snove,pa čak i oni zlonamerni,a ja sam već toliko toga ružnog doživeo od ljudi da sam gubio i posao,te da će te mi pomoći mada ni sam,u ovom trenutku,ne znam kao ću Vam izkazati moju zahvalnost.
I na kraju,Hvala Vam što ste Vaše vreme potrošili čitajući ovu "Molbu".
Dizajner

Zbog veličine fajla-crteža,iako mi je to i bila namera,forumu ne mogu da pošaljem bar jedan crtež ali ga zato šaljem na tvoju E-mail adresu(verujem da nema ljutnje što se obraćam sa "ti").A što se tiče rada,njega je mnogo više ne go što bi i pretpostavio.Bez obzira na sve,Hvala na komentar.Nadam se da ih,nakon prosledjene poruke,bi ti mnogo više.Pozdrav ljubitelju auto-dizajna.

o.k.

obavezno posalji nesto.
iznecu ti neke moje ideje.
inace moj prosek je 2-3 sata dnevno ,unazad 7 godina.
mada mislim da nemam ekvivalent u kvalitetu.
imam radionicu za interijer pa dosta radim 3d za potrebe konkretnog posla .
i ja sam 64 godiste . zavrsio sam industrijski dizajn .
inace automobile sam poceo da radim pre 2 meseca .
( vidi jpeg i na forumu " 3d dizajn i animacija ).
mucim se ali ide polako .
p.s.
poznajes li pecenovica iz panceva

Hvala na odgovoru.Pošalji mi E-mail na adresu dizajn1@panet.co.yu sa tvojom,kućnom adresom a ja ću ti,na CD,narezati crteže i dokumenta i poslati ih sa brojem mojeg telefona.Ukoliko budeš zadovoljan sa onim što sam ti poslao imaćeš broj telefona pa kontakt možemo da nastavimo i putem njega.Pećenovića ne znam ali,ako je i on jedan od onih koji se bavi dizajnom automobila ili slično rado bih ga kontaktiro kao,uostalom,i sve one čije je interesovanje slično mojem.Informacije radi,vezano za crteže,imaćeš 11.crteža modela Ferarija koje pokušavam da prosledim Pininfarini studiju ali ne znam ime osobe koja takvu vrstu ponude prima i značajna je u Pininfarini.Pozdrav iz Pančeva.

S obzirom da tražim pomoć,pokušaću i drugima da pomognem.
Posedujem preko 10.CD-a snimljenog materijala skinutog sa Interneta rada u Maji.Snimak nije najboljeg kvaliteta ali,za one koji rade u ovom programu,mogu da pomognu jer prikazuju postupke u radu.Takodje,imam i prevode jedne od ranije verzije Maje,Help-a:"Rad u Maji","Uvod u poligonalno modeliranje","Poligonalno modeliranje-vežbe","Stvaranje pod-divizionih površina" i "Uvod u NURBS".Ko smatra da ima potrebu za nečim što sam naveo neka pošalje poruku na Forum ili na:dizajn1@panet.co.yu i pronaćićemo način kako da se prosledi.Fedor.šaljem poštom sutra CD.Hvala na poverenju.Pozdrav.

Back