3 IP adrese jedan računar?!

*Maza*

Početnik
Poruka
32
Imam pitanja za sve vas.
Da li je moguće da sa jednog računara postoje 3 različite IP adrese.
U pitanju je adsl korisnik sezampro. U jednom slučaju IP adresa mu je bila 77.175. u drugom 79.175 a u trećem 109.121... (počinjem da mislim da ova IP adresa 109.121. je sa nekog drugog računara).:think: Sa adrese 109.121. se logovao 3 dana i nakon toga sa adrese 79.175. Da li je moguće da sa istog računara postoje 3 IP adrese. Pri tom znam da osoba nema pojma o tim IP adresama da svesno nešto menja po tom pitanju.:think:

p.s. da li može da se utvrdi adresa tj. ulica, broj odakle je ta IP adresa?

Hvala unapred na odgovorima!

Imam pitanja za sve vas.
Da li je moguće da sa jednog računara postoje 3 različite IP adrese.
U pitanju je adsl korisnik sezampro. U jednom slučaju IP adresa mu je bila 77.175. u drugom 79.175 a u trećem 109.121... (počinjem da mislim da ova IP adresa 109.121. je sa nekog drugog računara).:think: Sa adrese 109.121. se logovao 3 dana i nakon toga sa adrese 79.175. Da li je moguće da sa istog računara postoje 3 IP adrese. Pri tom znam da osoba nema pojma o tim IP adresama da svesno nešto menja po tom pitanju.:think:

p.s. da li može da se utvrdi adresa tj. ulica, broj odakle je ta IP adresa?

Hvala unapred na odgovorima!

Evo ovdje http://www.dnsstuff.com/tools/?error=redirectWEBDNS
upiši podatke koje imaš i izbaciće ti odakle je IP. A da će pokazati ko je vlasnik računara tome se nemoj nadati...

Ili upiši IP na ovu adresu
http://www.ipillion.com/ip

Poslednja izmena:
Sve je to super, ali meni uvek iste informacije izbacuje, ja bih nešto detaljnije od toga.

IP Address: 109.121.19.219
IP Address Country: Serbia (RS)
IP Address Region: 00
IP Address City: Belgrade
IP Postal Code
IP Address Area Code 0
IP Metro Code 0
IP Address Latitude: 44.8185997009
IP Address Longitude: 20.4680995941
IP Address ISP: Internet Komunikacioni Sistemi-INT CS DOO
Organisation: Internet Komunikacioni Sistemi-INT CS DOO
IP Address Proxy:
IP Address Host: 109-121-19-219.adsl-a-5.sezampro.rs

Mislim Beograd je toliko veliki, zar nema neki sajt gde može da se vidi odakle tačno osoba pristupa na net, recimo ulica?:D

A gde se ta osoba loguje, pa joj ti gledas ip adresu? Ti dobijas adresu provajdera, a ne korisnika, za podatke o korisniku, mora da bude neka druga situacija. Samim gasenjem rutera ili modema i ponovnim paljenjem dobija se nova ip adresa.

Znaš kako, imam šifru gmaila, i onda vidim u opcijama "pojedinosti" na dnu stranice sa koje IP adrese je poslednji put pristupio na gmailu. I 2 dana je IP 79.175..., pa onda 3 dana bio je 109.121..., da bi ponovo dva dana bila IP adresa 79.175... Prošle nedelje je IP adresa sa kućnog računara bila 79.175... ili 77.170... da bi onda 3 dana bila 109.121.(ne znam da li je sa kućnog računara ili je u pitanju neki drugi računar) i onda opet 79.175... da li je moguće da su sve te IP adrese sa jednog računara?!

to ti se zove dinamcika ip adresa (promenjljiva ) a tvoja na kablovskom je staticka (ne promenljiva). ona se ne menja iz dana u dan nego restovanjem rutera (gasenjem/paljenjem) a cak i ne mora ni to,imaju i programi koji je resetuju za minut bez gasenja.
Ova opcija se najcesce koristi kada se skida nesto sa file servera,npr. ogranicena si da skines 200mb sa rapida pa onda da cekas pola sata za sledeci part,kad promenis ip skidas bez cekanja ( pod predpostavkom da dodeljenu adresu nije neko koristo pre tebe isto za rapid :) ) . A ti ako ocekujes da ukucavanjem necijeg ip-a iskoci ime,prezime,ulica i br prevarila si se,ako je staticka , sa policijskim nalogom mozes otici kod provajdera i traziti info o korisniku tog ip-a ,al ako je staticka mislim da se tu u trag ulazi na drugaciji nacin

jeste, to je tačno, sezam i telekom i drugi provajderi
od pre nekog vremena , zauzeli su i te domene
koji počinju sa 109.nešto :super:
(pošto je raspodela tih adrsa na izmaku a broj korisnika se povećava ;) )

On u sat vremrna moze nekoliko puta da promeni ip adresu, resetom rutera, promenom uredjaja sa kog se konektuje,...
može da se desi da konekcija pukne i sama od sebe,to je češći scenario :rumenko:

to ti se zove dinamcika ip adresa (promenjljiva ) a tvoja na kablovskom je staticka (ne promenljiva)....
Не мора да значи да има статичку адресу ако користи кабловски интернет. Код кабловског интернета ресетовањем модема не добија се нова IP адреса иако је динамичка, као што је то случај код ADSL-a, тако да изгледа као да је "статичка" а у ствари није. Да би ти се на кабловском променила IP адреса, потребно је бар једно 7-10 дана најмање не користити нет (ово причам из личног искуства). ;)

Pa jeste provera...muža.:D;)

Ali definitivno se na ADSL sezampro menja IP adresa resetovanjem konekcije tj. kompjutera. Juče sam sve to isprobala. I jednog momenta je bila 77.170... , resetovala...posle par minuta 79.175... resetovala opet i 109.121... neverovatno. :D
Ali na SBB je uvek ista IP adresa bilo da resetujem komp, isključujem net...uvek je ista.;)

Hvala na odgovorima!

Не мора да значи да има статичку адресу ако користи кабловски интернет. Код кабловског интернета ресетовањем модема не добија се нова IP адреса иако је динамичка, као што је то случај код ADSL-a, тако да изгледа као да је "статичка" а у ствари није. Да би ти се на кабловском променила IP адреса, потребно је бар једно 7-10 дана најмање не користити нет (ово причам из личног искуства). ;)

da,znam za taj kablovski bag ,al ako je ne promeni odmah vec nakon 7 dana sta je ona onda = sporodinamicka :)

Back