26 ljudi bogatije od polovine sveta

...

Turcin ti uzimao desetinu a ti bi 60% ...

Golijska matematika je najzesca matemaika na ovom svetu ...

Uzima mi Beograd mnogo vise od Turaka. Mnogoooo viseee

Kad uzima meni ne znam zasto bi bili postedjeni Gejts, Bezos, Bafet, Kostic, Karic i njima slicni.

Ako je moja plata 60.000 dinara preko racuna, a porezi i doprinosi na tu platu 49.000 dinara izracunaj mi koliko mi otima drzava Beograd?

49.000 je 81% od 60.000 dinara

Znaci ja ako kazem , zelim da imam platu preko svoje firme 60.000 dinara, beogradska mafija kaze , ok moze , ali dodjes nam 49.000 dinara.

Onda ja primim 60.000 pa me dodatno oporezuju raznoraznim akcizama porezima registracijama u sustini uzmu mi preko 75% onoga sto ja prihodujem.

Ako mogu meni da otimaju zasto bi stitili najbogatije ljude sveta i Srbije.

Jel se ti lepo osecas da oni imaju dok mi grcamo?

Poslednja izmena:
Obrazlozenje je da se porez mora naplacivati procentualno u odnosu na prihode a ne u apsolutnim iznosima tako da sirotinji uzimas 80% onoga sto zaradi a ultra bogatima 0.8%

Kao sistem kaznjavanja za saobracajne prekrsaje u Svajcarskoj npr

Analiziraju ti imovinsko stanje pa ti odrezu kaznu

Nije ista kazna nekom ko radi za 3000 franaka i nekom ko prihoduje 300.000 mesecno

Ali bogati već plate porez na dobit, čuo si za to?

Ljudi gušteri ili Rotšildi?

Чекај ти заиста мислиш да си ти слободан? Да све што радиш није под нечијом присмотром уколико се покажеш интерсантним за неко друштво или организацију нарочито сада када мали Јанаћко може да види шта радиш по интернету? :hahaha:

ne ja bi da mu njegova drzava uzima toliko i time resi problem 100 miliona gladnih i nezaposlenih amerikanaca

Aли радника је 90% а њих је само 10% и онда они од 10% праве илузију да народ живи добро. И ти погледаш бројке BDP-a и мислиш да они живе у рају а они просе по улицама, живе у шаторима, повраћају и врше нужду у метроу! Суштина како те кроз бројке капиталисти од тебе праве будалу!

Aли радника је 90% а њих је само 10% и онда они од 10% праве илузију да народ живи добро. И ти погледаш бројке BDP-a и мислиш да они живе у рају а они просе по улицама! Суштина како те кроз бројке капиталисти од тебе праве будалу!
Ne, vidi se i po minimalnoj nadnici.

Znači 2 ruske prosečne plate se plaćaju nekom konobaru.

Pripadnost odredenom stalezu se stice rodenjem. Pojedinci promenom mesta prebivalista nikada nece pripasti drustvu kojem toliko teze, sto izaziva dodatne frustracije koje se pravdaju neprihvatanjem zbog Slovenskog porekla i slicnim primerima svoje pripadnosti. Ljudi koji su se ostvarili u zivotu, mozda malo uzdigli na drustvenoj lestvici to ne prezentuju na forumu, pogotovu ne na ovaj nacin.
Spominjanjem neoliberalnih mantri koje su za njih prihvacene kao trend poput komunizma i ateizma kod njihovih roditelja,nece se okoristiti kao od prethodnih one su namenjene da se opravda neosnovano bogacenje, citaj pljacka od strane bogatih i nametanje njihovog pravila ponasanja kako bi im se bogatstvo dodatno uvelicalo i osiguralo (ostvarivanje moci) na ustrb spomenutih.
Bogati, ako izostavimo pojam sta je bogatstvo, a prihvatimo trenutno materijalno u vidu novca mogu kupiti samo pripadnost u okviru svog miljea. Stalezima koji su se stvarali vekovima, koji ce opstati i posle njih nisu prihvatljivi.

Uzima mi Beograd mnogo vise od Turaka. Mnogoooo viseee

Kad uzima meni ne znam zasto bi bili postedjeni Gejts, Bezos, Bafet, Kostic, Karic i njima slicni.

Ako je moja plata 60.000 dinara preko racuna, a porezi i doprinosi na tu platu 49.000 dinara izracunaj mi koliko mi otima drzava Beograd?

49.000 je 81% od 60.000 dinara

Znaci ja ako kazem , zelim da imam platu preko svoje firme 60.000 dinara, beogradska mafija kaze , ok moze , ali dodjes nam 49.000 dinara.

Onda ja primim 60.000 pa me dodatno oporezuju raznoraznim akcizama porezima registracijama u sustini uzmu mi preko 75% onoga sto ja prihodujem.

Ako mogu meni da otimaju zasto bi stitili najbogatije ljude sveta i Srbije.

Jel se ti lepo osecas da oni imaju dok mi grcamo?
Da ali zamisli ti uspeš, i sad imaš 30,000,000 evra.

Onda neka budala kaže: "Dođeš 25,000,000 evra na ime poreza."

Zar onda ne bi prezirao te Doktore Džeksone koje ti ne daju dihat.

Pripadnost odredenom stalezu se stice rodenjem. Pojedinci promenom mesta prebivalista nikada nece pripasti drustvu kojem toliko teze, sto izaziva dodatne frustracije koje se pravdaju neprihvatanjem zbog Slovenskog porekla i slicnim primerima svoje pripadnosti. Ljudi koji su se ostvarili u zivotu, mozda malo uzdigli na drustvenoj lestvici to ne prezentuju na forumu, pogotovu ne na ovaj nacin.
Spominjanjem neoliberalnih mantri koje su za njih prihvacene kao trend poput komunizma i ateizma kod njihovih roditelja,nece se okoristiti kao od prethodnih one su namenjene da se opravda neosnovano bogacenje, citaj pljacka od strane bogatih i nametanje njihovog pravila ponasanja kako bi im se bogatstvo dodatno uvelicalo i osiguralo (ostvarivanje moci) na ustrb spomenutih.
Bogati, ako izostavimo pojam sta je bogatstvo, a prihvatimo trenutno materijalno u vidu novca mogu kupiti samo pripadnost u okviru svog miljea. Stalezima koji su se stvarali vekovima, koji ce opstati i posle njih nisu prihvatljivi.
Teši se.

Tebi niko nije branio da postaneš uspešan, ali ti si protraćio svoj život pišući eseje o tome kako libtrandi nisu kul.

Teši se.

Tebi niko nije branio da postaneš uspešan, ali ti si protraćio svoj život pišući eseje o tome kako libtrandi nisu kul.

Овде се не ради о УСПЕШЕНОСТИ овде се ради о НАМЕТАЊУ НЕМОРАЛНЕ МАЊИНЕ. Докле више да све гледа кроз новац. Чекај, па ви капиталисти другачије и не можете...

Јао Лењине кућо моја што се не устанеш из гроба.... :eek:

Zašto ste onda pominjali pare u uvodu, a ne moral.

Na vama je da postanete milijarderi, ali vi nikako da zgrabite tu šansu nego čitate Gadafijevu Zelenu Knjigu.

Ми овде говоримо о утицају богатих на друштво и то што се дешава по свету је због богатих

Не можемо јер имамо кичму. Не можемо јер они нам неће дозволити. Био и видео стање једног милионаре и могу ти рећи да се ради о чистом ПСИХОПАТИ. Милајрдер се не постаје личном заслугом већ како се уклапаш у сам систем. Ако се не уклапаш у сам систем проћи ћеш као Кенеди и Гадафи.

Ja se zalazem za pravednu poresku politiku

Da se svima uzima PROCENTUALNO ISTO

A ne da se sirotinji uzima 80% a ultrabogatima 0.8%

Nego svima procentualno isto shodno prihodima i bogatstvu.

Ne vidim sta tu ima lose , ovako nesto mogu da napadaju samo budale.
Pa dovodim u pitanje da su poreske stope takve kakve navodiš.

Po mojim informacijama, najveće poreze plaćaju uspešni, a najmanje neuspešni prolaznici.

Pa dovodim u pitanje da su poreske stope takve kakve navodiš.

Po mojim informacijama, najveće poreze plaćaju uspešni, a najmanje neuspešni prolaznici.

Procentualno uvek najvise placaju siromasni.

Uzmi racunaj procente pa ces videti da sam u pravu.

Zato su siromasni , siromasni, jer im se procentualno najvise otima.

I bogati bi bili sirotinja , u poredjenju sa onim sto su danas da im se otima procentualno onoliko koliko ljudima sa malim primanjima.

Bogati su zasticeni od strane politicara koji kroje poreske zakone jer trpaju njima licno pare u dzep da teret oporezivanja prebace na obicne ljude.

Back