25 naciovci : 1 profesora filozofije

Proto

Početnik
Poruka
25
E,dragi prijatelji filozofije,ovaj naslov nije nikakva srazmera ili nesto tome slicno,vec govori vise o jednom tuznom dogadjaju.
Naime,za one koji nisu culi 25 nacista(stado) u crnim spitfajerkama je uletelo na tribinu koju je organizovao sef katedre Filozofskog fakulteta u Novom Sadu,prekinulo tribinu i nazivalo ga ''ustaskom svinjom",preteci da ce mu pronaci sina.
Zar im ni porodica nije sveta!
Odmah me to podsetilo kako su nacisti proganjali Jevrejske filozofe pred II svetski rat iz Nemacke,kao i tuzne slike Srpske Atine(NS) u 21 veku,gde se zabranjuje da se slobodno misli,a zna se da je stara Atina bila poznata po demokratiji.
Setio sam se i jednog od osnivaca Frankfurtske skole Adorna koji je ceo taj nacisticki pokret prepoznao kao nastavak "masinske proizvodnje/tehnologije" 20 veka.
Ovaj tuzni dogadjaj ce samo produziti negativni imidz Srbije u svetu kao zemlje "Straha i drhtanja",gde izgleda da postoji jedan novi strah,strah od misljenja.Sta je sledece-paljenje knjiga po trgovima?
Ne znam i ne zanima me etnicko poreklo sefa katedre,ali nazivati na primer Srbina,profesora filozofije "ustaskom svinjom",
mogu samo oni koji imaju nesto masinsko u sebi,a sebe nazivaju ''nacionalnim stroj"(nicom)!

furtvengler

Obećava
Poruka
97
Postovani prijatelju,

Ako pazljivo pogledate sta se sve pise na ovom sajtu, to sto se dogodilo kolegi u Novom Sadu nije iznenadjujuce. Pokrenuo sam jednu temu, o ideji levice, i dobio nedvosmislene odgvore, od ljude koji su, verovatno, intelektualci, obrazovaniji od tih fasista.

Na Filozofskom fakultetu u Beogradu filozofija se proteruje sa studija mnogo suptilnijim sredstvima, samo sto se tamo profesori, i to od strane svojih koloega, nazvaju "levim smetalima".

U svakom slucaju, mozemo da ocekujemo sve otovorenije progone filozofa, ne zato sto oni predstavljaju opasnost za bilo koga, vec iz ciste zabave. Ja sa sobom uvek nosim svoju kukutu. za svaki slucaj.

Misanthropos

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.051
Ako postoje problemi u - kako neko rece - srpskoj Atini, a na "blind" se kuka i u vezi sa filozofijom na univerzitetu u srpskom Nju Jorku, ja cu onda kazati da filozofija dise na skrge u srpskom Mancesteru, a tek se rodila. To je neko sasvim deformisano cedo, degenerik od deteta.

darby 8

Početnik
Poruka
34
Nemoguce je koliko je u celoj"akciji"zatajilo obezbedjenje,i ocevidan strah na licima prisutnih...Ljudi,gde ste?Povod da se vise nikada i nigde ne ponovi Noc dugih nozeva...Pitanje je da li su ti ljudi uopste svesni istorijskog konteksta?! ..Srpska Atina"drhti"pred naletom domacih varvara-neonacista........no comment