23. godišnjica zločinačke agresije USA i NATO pakta na Jugoslaviju.

vasi?--ko je to...a ko su to nasi ili vasi?
sto mene pitas? ti si na suprotnim stavovima od nas....tebi su srbi krivi sto su napadnuti zbog toga sto su branili srbe na kosovu....tebi su ubice srbi, a siptari zrtve...tebi su englezi izabrani narod koji moze da sudi svim ostalim narodima....tebi je kultura i civilizacija preko drine....a narocito krke....
 
sto mene pitas? ti si na suprotnim stavovima od nas....tebi su srbi krivi sto su napadnuti zbog toga sto su branili srbe na kosovu....tebi su ubice srbi, a siptari zrtve...tebi su englezi izabrani narod koji moze da sudi svim ostalim narodima....
koji to vas?...ko ste to vi?...Zlatko je bio pripadnik krusevacke brigade i odazvao se pozivu na mobilizaciju, sa svojima sam prebacen na Kosmet i tu smo bili stacionirani do kraja rata...ocekivao se kopneni napad NATO pakta i mi smo tu bili spremni za tako nesto...brat mi je bio takodje na Kosmetu...kakve sam ja to materijalne koristi imao u tom vremenu?...hm, hm, A GDE JE BIO ALEKSANDAR VUCIC, DA LI SE ON NESTO OKORISTIO MATERIJALNO 1999...KAKO SE TO NAZIVA U NORMALNIM DRZAVAMA?
 
Zlatku je Bajden mladi vodja civilizacije, a baba elizabeta duhovni vodja....
nije mene tapsao po ramenu Bil Klinton...nije Zlatko uplatio 2 000 000 dolara za kampanju Hilari Klinton...nije Zlatko otisao u Potocare da se klanja sehidima...nije meni bio savetnik Toni Bler, ratni zlocinac...nije meni Gerhard Sreder bio na predizbornom mitingu 2017...
 
Normalno da nije, zlatku se udeljuje kikiriki da pise protiv srba....a pravi neprijatelji se primaju u svoj kabinet....ylatko je boranija koja se odbaci kada kola podju nizbrdo...
smesan si, nemas odgovora...vokabular ti je oskudan, bez ikakvih ideja...ja tebi necu reci, da si napredan bot, jeftina potrosna roba....ajd odmaraj malo
 
Ни у најлуђим сновима или ноћним морама нисам сањао да ћу рећи било шта у корист Собе, али за све постоји први пут.
Слободан Милошевић није крив за бомбардоање нити је одговоран.

То је јасно показао начин ангажовања САД и НАТО и њихових европских сателита. Ништа није у њиховом деловању показивало да је то изнуђени потез , него на против да је то дуго припреман и увежбан потез.Али за то би би требало да се бавимо једном много опширнијом анализом што нема никаквог смисла ни почињати на овој теми.
Довољно је рећи само то да су све српске власти после скидања Милошевића биле отворене и више него кооперативне према западној алијанси и НАТО -у , а то до данашњег дана није дало никакав резултат.Нама је још увек део територије под НАТО окупацијом и дат на управу Шиптарима.
Е Вучји, стиже и ти дотле. ;)
Колико, беше, година пре распада Југославије је на Западу прављен план за растурање исте? 20, 30?
Кроз украјинску кризу, а очима објективног посматрача, свако ко је истинољубив може јасно да види шта и колико дуго Запад планира, и како делује.
Слоба је један трагичан лик модерне српске историје.
Наравно, имао је он своје грешке, а како и не би у оном галиматијасу деведесетих?, али је те грешке прескупо платио главом - прогнан, издат и понижен.
А свако ко тврди да је Србија бомбардована због Милошевића, не размишља својом главом.
 
Ускоро нападају и Русију , али то ће им бити крај.

злочиници и злотовори ће одговарати за злочине које су починили .
Rusiju neće sigurno da napadnu. Suviše je ona jaka za njih.
Poturaju glupave Ukrajince, a oni govore kako oni nisu u ratu.
 
Србима се у ове 23 године провлачи и настоји усадити кривица за ту злочиначку агресију, гдје се највећа одговорност, самим тим и кривица настоји приписати Милошевићу и тадашњем политичком врху Србије и СРЈ. Прије отприлике 10ак дана ту (кретенску) мантру је поновио неки Милан Протић, ночесто је чујемо од аутошовинистичке дружине.

Елем, Милошевићу и тадашњем политичком врху Србије и СРЈ можемо приписати и замјерити много што шта, детектовати много грешака, гријеха и "гријеха", недовољног разумијевања околности, али за НАТО злочиначку агресију нити има било какве кривице нити било какве одговорности, нити су као нешто испровоцирали а вјероватно нису ни могли спријечити силника да употреби топуз.
Постоје бројне тврдње, свједочанства важних актера тих времена у мемоарима, да је Србија (и СРЈ тада) неколико пута (1993-е,па 1994-е, па 1995-е,па 1998-е) избјегла агресију и разарање, удовољавала новим и новим ултиматумима, долазиа у све безнадежнији положај, до момента када више није било простора удовољити ултиматумима.

Ту ни Милошевић ни тадашњи политички врх Србије ништа нису могли учинити, силник је одлучио да удари, да ли вођен својим интересима, да ли због неких "гријеха" из прошлости, да ли да то буде примјер непослушнима, да ли има и до лобирања мрзитеља Срба, или још нешто, једна земља поносног народа је без и једног јединог (не рачунамо глупаве изговоре злочинаца) разумног разлога сурово кажњења, разарана, бестијално уништавана 78 дана, ти који данас кривицу и одговорност траже у српском политичком врху, посредно амнестирају злочинце те правдају агресора и тај злочин против једног народа.
Неки то раде јер су продане душе и плаћене слиге оних који су Србији 1999-е зло чинили, неки то раде јер су пошли мрачним путем аутошовинизма, али на такво поимање, ма шта мислили о неким политичарима и политичким опцијама, нити један Србин и Српкиња немају право.
 
Ту ни Милошевић ни тадашњи политички врх Србије ништа нису могли учинити, силник је одлучио да удари, да ли вођен својим интересима, да ли због неких "гријеха" из прошлости, да ли да то буде примјер непослушнима, да ли има и до лобирања мрзитеља Срба, или још нешто, једна земља поносног народа је без и једног јединог (не рачунамо глупаве изговоре злочинаца) разумног разлога сурово кажњења, разарана, бестијално уништавана 78 дана,

Дефинитивно својим интересима, а то је разуман разлог за силника.
Друго, план о растурању Југославије датира још из 70-тих. Поред европске, још једна унија у Европи није била пожељна.
Треће, завади па владај. Сад смо колоније.
Четврто, то је време пада Берлинског зида. Америка преузима улогу светског полицајца.
Пето, НАТО бомбардовање је било преседан, којим је успостављено правило.
Међународно право полако замире, те се дешавају исте ствари (од стране Запада) широм света - "нађи "разлог", бомбардуј или изазови обојену револуцију, успостави марионетску владу, па ради шта хоћеш".
Успут остављају жаришта, са својим војним базама ( нпр. Космет), као потенцијалне тачке с којих могу да остваре ово под бројем шест.
Шесто, опкољавање "вековног непријатеља" - Русије, у припреми за коначно 'неутралисање' евентуалне противтеже (западном зулуму).

Могла бих овако до зоре. :lol:
Али, мислим да сам навела главне узроке и последице НАТО бомбардовања Србије.
 
mozda i gore od ovoga je to sto disemo isti vazduh i zivimo pored gnjida koji iznalaze raznorazna opravdanja za nato zlocince
eeeej, ubijali nas, rusili nam gradove, zalili nas uranijumom i kao sami smo krivi, ma more m'rs
I oni ali i podmukle gnjide hrvati, šiptari i bošnjaci koji su činili mnogo gore zločine devedesetih ali protiv njih nije vođena propaganda pa sad mogu dodatno da se iživljavaju
 

Back
Top