21 vek, vek korumpiranih standarda

Umri_muski

Legenda
Poruka
50.832
Ovaj vek ce verovatno biti obelezen kao vek korumpiranih standarda...
Zvuci pretenciozno , tj nece niko osetiti niti se posebno osvrnuti na to, ali to ce verovatno biti najvaznija a najneprimecenija stvar u ovom veku.

Nista se nece moci mnogo bez pridrzavanja standarda,
a opet standardi ce biti itekako koruptivni jer je to potreba onih koji zele da privredjuju ili da imaju uticaj...
A nema cak ni razvoja i jacanja antikorupcijskih metoda i antikorupcijske svesti..

Ovo sto pisem se ne odnosi ni na vlast ni na proizvodnju ni na kulturu ni na ekonomiju odvojeno i posebno , nego na sve to zajedno...Svuda ce to biti neprimecen problem..

Definitivno je to primecen problem na svetskom nivou, ali pravljenje od toga problem, je maska i skidanje odgovornosti sa svih politickih faktora. Istina je da ne vlada korupcija nego robovlasnicki sistem u kome mesto lanaca stoji virtuallna stvarnost i daljinski upravljac.
Kada kazes korupcija onda odvajas problem od vlasti, a sve vlasti su deo zavere sa tom razlikom sto neke vlasti se jos koprcaju u lokalnim okvirima i idu uz nos globalnom vladaru sunca ili prosto dokazuju da mogu da vladaju u svom ataru.

Poslednja izmena:
Definitivno je to primecen problem na svetskom nivou, ali pravljenje od toga problem, je maska i skidanje odgovornosti sa svih politickih faktora. Istina je da ne vlada korupcija nego robovlasnicki sistem u kome mesto lanaca stoji virtuallna stvarnost i daljinski upravljac.
Kada kazes korupcija onda odvajas problem od vlasti, a sve vlasti su deo zavere sa tom razlikom sto neke vlasti se jos koprcaju u lokalnim okvirima i idu uz nos globalnom vladaru sunca ili prosto dokazuju da mogu da vladaju u svom ataru.
Ja mislim da nije primecen, nego je u pitanju samo politizovanje pa se uhvate i toga..
Ljudi imaju danas osobinu bas zato sto zive u koruptivnom drustvu tj sistemu , evo penala za mene...posle cu objasniti...da sebe gledaju da ubroje u one koji nisu...
I onda nastupa fitovanje tj uocavanje samo onoga sto nije deo njih...

A sad da objasnim zasto nije drustvo nego je sistem...
Pa zato sto nema odgovornosti jednih prema drugima, zbog kapitala, zbog odnosa, svi su svakome konkurencija, ali ima odgovornosti prema sistemu , bilo zbog straha od kazne i odmazde bilo zbog pripadnosti onima koji brane sistem..

Back