2012 - Kraj slobodnog interneta

Cagliostro

Ističe se
Poruka
2.232
Posle nedavne zbrke sa zlim blizancima Sopom i Pipom, za koje se greskom smatra da su mrtvi a zapravo su samo na stand by-u dok lobiranjem velikih kompanija ne dobiju siru podrsku, gasenjem Mega Uploada i usvajanjem ACTA-e koja se usunjala na mala vrata koristeci opstu zbrku, postalo je jasno da 2012 mozda nece doneti kraj sveta, ali ce sigurno doneti kraj interneta kakvoog smo poznavali do sada...

Pitanje je : Kako su Maje znale da ce 2012. doci kraj slobodnog interneta? :mrgreen:

Kako ova prica ne bi bila dosadna prosecnom posetiocu NPiM-a, tu je i conspiracy teorija:
Koja ,nazalost, jos uvek nije povezana sa drugovima Masonima i Reptilijancima, iako po svoj prilici upravo oni stoje iza svega :mrgreen:

Poslednja izmena:
Ko još koristi megaupload? Baš me zanima kako će P2P mrežama stati u kraj, naročito kada se maskiraju paketi kao što se sada maskiraju avi fajlovi (filmovi) :)

Pa sad ga ne koristi niko :mrgreen:
Ali su imali preko milijardu korisnika i 50 miliona jedinstvenih poseta dnevno (zvanicni podatci), sto dodje oko 4% ukupnog saobracaja.
Isto sto je radio MU rade i svi ostali fajl hosteri, pa cak i drugi sajtovi poput youtube-a (koliko korisnika je napravilo copyright infringement kaceci pesme, filmove i sl...?! )
To sto im youtube jos uvek ne smeta, ne znaci da im nece smetati kad rasciste stvari sa ostalim hosterima...
Sa p2p je malo mutinije, ali desavalo se da hapse downloadere (kao onu nesretnu indijanku iz videa iznad, i to zbog 24 pesme ).

Nije mi jasno na koji način mogu da skembaju downloadera. Mogu da prate saobračaj, ali nema načina (zasad) da prate šta se downloaduje. Logična je pretpostavka da niko ne skida porodične slike i video klipove, ali ne mogu da dokažu da ja trenutno iz desetak kompova širom sveta dobijam pakete nekog filma. Sem ukoliko me ljubazni komšija ne ocinkari, pa sud donese rešenje o pretresu stana i dok se ja radujem novom Bruce Willisu, murija upada i zatiče me kako otvaram kokice ispred uvodne špice filma...

Nije mi jasno na koji način mogu da skembaju downloadera. Mogu da prate saobračaj, ali nema načina (zasad) da prate šta se downloaduje. Logična je pretpostavka da niko ne skida porodične slike i video klipove, ali ne mogu da dokažu da ja trenutno iz desetak kompova širom sveta dobijam pakete nekog filma. Sem ukoliko me ljubazni komšija ne ocinkari, pa sud donese rešenje o pretresu stana i dok se ja radujem novom Bruce Willisu, murija upada i zatiče me kako otvaram kokice ispred uvodne špice filma...

Npr ovako:

2.Through digital surveillance means, those third-party monitoring services or your ISP Internet Service Provider) will notice your large bandwidth use. You will then be regularly monitored and your downloads will be examined.

3.Once these authorities deem your downloading to be a breach of copyright law, and once they decide that you are worth prosecuting, your real identity will then be clarified. This is when your ISP divulges your home address and contact information, either willingly or under threat by the prosecuting entity.

4.You might be lucky enough to receive a warning email only. But if you are like some unlucky users, you will receive a threatening legal letter.

Link

3.Once these authorities deem your downloading to be a breach of copyright law

Upravo ova rečenica daje suštinu mog prethodnog posta.

Kako mogu da znaju šta se krije u mojim paketima? Jeste, band enorman, Ok, ali enorman je i kada pičim Call of Duty preko mreže...

Lično sam dobijao u nekoliko navrata upozorenje od provajdera koji mi je samo prosledio mail sa nekim tamo ebanijadama pravnim na engleskom... i to isključivo onda kada sam skidao avi fajl koji je u nazivu imao "film" :)

Polako, vec ce neko to sve povezati, elaborirati i predociti nam strasnu istinu ;)

Naravno a trenutna istina koju nam plasiraju je uzas.....:udriglavu:

Internet rat: Hakeri protiv FBI-ja
IZVOR: TANJUG

Vašington -- FBI je blokirao jedan od najvećih sajtova za razmenu video i audio materijala na internetu, a njegove vlasnike uhapsio. Hakerska grupa Anonimus uzvratila.

16210321984f191bbbd95db213451491_368x291.jpg

Objavljeno je da je podignuta optužnica protiv sedam osoba koje se dovode u vezu sa sajtom Megaaploud, koji je vlasnike autorskih prava oštetio za pola milijarde dolara.

U najvećoj akciji u borbi protiv piraterije na internetu, američko ministarstvo pravde i Federalni istražni biro onemogućili su pristup sajtu Megaaploud, na Novom Zelandu su uhapšene dve, a tri osobe su u bekstvu.

Korisnici interneta su mogli na sajtu da anonimno skidaju filmove i muziku, kršeći zakon o autorskim pravima.

U optužnici se navodi da su vlasnici autorskih prava na filmove i muziku na taj način oštećeni za pola milijarde dolara, dok je Megaaploud kroz reklame i prodaju premijum pretplate zaradio 175 milliona dolara.

U optužnici se navode mejlovi koje su među sobom razmenjivala trojica vlasnika sajta, iz februara prošle godine, u kome oni raspravljaju kako da spreče vladu da preuzme sajt.

Sedmorici optuženih preti dvadesetogodišnja zatvorska kazna, a već im je zaplenjena imovina vredna 50 miliona dolara.

Gotovo istovremeno pošto je objavljena optužnica, grupa hakera koja sebe zove Anonimusi, srušila je sajtove američkog Ministarstva pravde i FBI-ja, kao i nekolicine velikih muzičkih kompanija, kao osvetu za zabranu Megaaplouda.

Otvoreni sukob američkih vlasti sa internet zajednicom kulminirao je juče, kada je više desetina velikih sajtova predvođenih Vikipedijom zatvorilo svoje stranice, u znak protesta zbog najavljenog zakona o borbi protiv onlajn piraterije, ocenjujući ga kao cenzuru slobodnog mišljenja.

Podršku je pružio i Gugl, koji nije zatvarao svoju stranicu, ali je linkom ukazao da se protivi predloženom zakonu, a protivljenje je izneo i najveći svetski proizvođač softvera Majkrosoft.

Upravo ova rečenica daje suštinu mog prethodnog posta.

Kako mogu da znaju šta se krije u mojim paketima? Jeste, band enorman, Ok, ali enorman je i kada pičim Call of Duty preko mreže...

Lično sam dobijao u nekoliko navrata upozorenje od provajdera koji mi je samo prosledio mail sa nekim tamo ebanijadama pravnim na engleskom... i to isključivo onda kada sam skidao avi fajl koji je u nazivu imao "film" :)

Pa ne znam tacno kako, ali u nekoj fazi uploada/downloada je dekripcija verovatno neophodna kako bi ostali korisnici videli sta seedujes...
Uglavnom, neki su vec na svojoj kozi osetili da je moguce...

edit:
Ovo sam nasao na nekom forumu, izgleda mi kao logicno objasnjenje:

Pogrešno si razumeo koncept bittorrent enkripcije. Ona služi da
se zavaraju layer7 firewallovi kako ne bi na osnovu uvida u pakete sekli
torrent saobraćaj, nikako da zaštite tvoju privatnost u smislu da se ne
zna šta konkretno skidaš.

Kada skidaš neku seriju, ti si deo torrent swarma i kao što ti u
peerlisti vidiš ko sve skida seriju i dokle je stigao, tako mogu i oni i
kada vide tvoj ip imaju dokaz da skidaš, a kada se nakače na tebe i
počnu oni da skidaju od tebe imaju dokaz da to isto i distribuiraš.

Od ovoga imaš eventalnu prevenciju u smislu ipfiltera, ali i to
nije 100% sigurno, ali bolje išta, nego ništa.

Takođe, nije loše da batališ javne trackere i pređeš na privatne
i na taj način smanjiš šansu da te "neko navata".

Poslednja izmena:
ja to gledam na malo duze staze,
ovo je po mom misljenju samo proba i osluskivanje mase pred pocetak kraja slobodne komunikacije. ZAPRAVO SIGURAN SAM DA NIJE CILJ KONTROLA NETA NEGO KONTROLA KORISNIKA NETA.

sve je pocelo lagano sa aferom Asanz i pitanjem koliko slobodan net ugrozava glavnog pandura (usa) , verovatno je i to sve samo farsa za sire narodne mase.

verujem da se ide na to da se preuzme totalna kontrola korisnika neta a pod izgovorom da zele da zaustave pirateriju (pa i malo dete zna ista ta piraterija donosi mnogo koristi recimo nekoj muzickoj zvezdi, svaki pojedinac sa plitkim dzepom moze da gleda njene spotove i slusa albume i samim tim postaje fan koji ce da puni koncerte itd)

ovde se radi o nekoj ozbiljnijoj prici, a ovo je tek prvi korak, ubedjen sam da u dubinama americkih organizacija imaju plan i resenje za kontrolu neta koji naravno mora da ide polako i korak po korak jerbo bi u suprotnom naisli na ogroman zid.

naravno, ako malo bolje razmislimo i ima nekog smisla sa pricama o NWO...

Pogrešno si razumeo koncept bittorrent enkripcije. Ona služi da
se zavaraju layer7 firewallovi kako ne bi na osnovu uvida u pakete sekli
torrent saobraćaj, nikako da zaštite tvoju privatnost u smislu da se ne
zna šta konkretno skidaš.

Kada skidaš neku seriju, ti si deo torrent swarma i kao što ti u
peerlisti vidiš ko sve skida seriju i dokle je stigao, tako mogu i oni i
kada vide tvoj ip imaju dokaz da skidaš, a kada se nakače na tebe i
počnu oni da skidaju od tebe imaju dokaz da to isto i distribuiraš.

Od ovoga imaš eventalnu prevenciju u smislu ipfiltera, ali i to
nije 100% sigurno, ali bolje išta, nego ništa.

Takođe, nije loše da batališ javne trackere i pređeš na privatne
i na taj način smanjiš šansu da te "neko navata".

Ovo itekako otvara oči. Koristan i informativan pasus, bez daljneg.

Nije mi palo na um da se neko od vlasti može nakačiti i videti šta mu ja šaljem.

Koja besmislica, ta tužba da gube milijarde dolara. Pa po kom osnovu? Ako ne dobijam film za Dž, neću ga ni gledati. Ionako sem par izuzetaka, produciraju vrhunska sranja, sve pod isti kalup... :)

ja to gledam na malo duze staze,
ovo je po mom misljenju samo proba i osluskivanje mase pred pocetak kraja slobodne komunikacije. ZAPRAVO SIGURAN SAM DA NIJE CILJ KONTROLA NETA NEGO KONTROLA KORISNIKA NETA.

sve je pocelo lagano sa aferom Asanz i pitanjem koliko slobodan net ugrozava glavnog pandura (usa) , verovatno je i to sve samo farsa za sire narodne mase.

verujem da se ide na to da se preuzme totalna kontrola korisnika neta a pod izgovorom da zele da zaustave pirateriju (pa i malo dete zna ista ta piraterija donosi mnogo koristi recimo nekoj muzickoj zvezdi, svaki pojedinac sa plitkim dzepom moze da gleda njene spotove i slusa albume i samim tim postaje fan koji ce da puni koncerte itd)

ovde se radi o nekoj ozbiljnijoj prici, a ovo je tek prvi korak, ubedjen sam da u dubinama americkih organizacija imaju plan i resenje za kontrolu neta koji naravno mora da ide polako i korak po korak jerbo bi u suprotnom naisli na ogroman zid.

naravno, ako malo bolje razmislimo i ima nekog smisla sa pricama o NWO...

Odlična "kroki" analiza dešavanja koja su kulminirala ukidanjem Megauploada i kao napada Anonimusa.

Odavno pratim dešavanja oko ovog globalnog s*anja, i oni nikad ne odustaju od dobitne kombinacije, šablona akcija-reakcija-rešenje.

Svakom iole pažljivijem posmatraču i onome ko ima sačuvan makar mali deo "svoje" svesti i kome ta, 'jel svest ponekad ispliva na površinu i probije se iznad naslaga gomile ubačenih šema, biće potpuno jasno da su "Anonimus" upravo oni sami.

Dakle:

- gašenje Megauploada a kasnije i većine filesharing servera i torrent trackera = AKCIJA
- napad Anonimusa i sve što ide s tim u paketu = REAKCIJA
- vremenom će korisnici net-a sami da traže pojačanu kontrolu i samog interneta i deljenja fajlova i potencijalnih napada sa seksualnom konotacijom putem facebooka, parental control....bla,bla,bla, i sve što sa tim ide = REŠENJE

U principu ne zna čovek da li da se raduje tome ili da plače, svako ima svoje razloge...u zavisnosti od afiniteta.

Poz.

Наравно да НИЈЕ био слободан, као било које средство масовне комуникације.
А онда се неки чуде што се већина нас овдје углавном квалитетнио зеза.
Кад бих почео да качим линкове за озбиљне ствари, брзо би ми прегорио компјутер.
А за неке стварно озбиљне ствари нема ни начина да им приступиш.
Камоли да прикачиш овдје.
Оно што можеш да видиш на ТВ и линковима је углавном измишљање топле воде.
Као што "шејпшифт ловац" Дејвид Ајк прича о "убиству" Бин Ладена.
Свако ко има довољно информација и здрав мозак знао је од старта шта је то.
Као и миленијумска буба, Најн Илевн, и још којешта.
Интернет заправо служи да се контролише колико нас зна да користи мозак на прави начин.

Наравно да НИЈЕ био слободан, као било које средство масовне комуникације.
А онда се неки чуде што се већина нас овдје углавном квалитетнио зеза.
Кад бих почео да качим линкове за озбиљне ствари, брзо би ми прегорио компјутер.
А за неке стварно озбиљне ствари нема ни начина да им приступиш.
Камоли да прикачиш овдје.
Оно што можеш да видиш на ТВ и линковима је углавном измишљање топле воде.
Као што "шејпшифт ловац" Дејвид Ајк прича о "убиству" Бин Ладена.
Свако ко има довољно информација и здрав мозак знао је од старта шта је то.
Као и миленијумска буба, Најн Илевн, и још којешта.
Интернет заправо служи да се контролише колико нас зна да користи мозак на прави начин.

Sad si se odao . Za mene ionako misle da sam prsotina, al ti si sad gotov.

kako bre nemaju.Meni su jos pre 5 godina poslali ovi iz Neobee-ja upozorenje da ne koristim torrent za skidanje filova i programa. Cak su mi napisali sta sam skidao u koje vreme.

Nadam se da si promenio provajdera. Meni su, dok sam bio na Eunetu, prosleđivali mail od neke američke agencije da sam skidao avi fajl sa nazivom "film" tad i tad... naravno, nastavio sam sa maratonskim skidanjem filmova i serija (24-7) i bolelo me uvo. Da mi je provajder zabranio, ili pretio, ili samo sugerisao da prestanem sa torentima, imao bi zahvalnicu na saradnji i debelo mahanje.

Back