20. vek

Arnold_Layne

Ističe se
Poruka
2.362
Vek revolucije, u svakom pogledu. Najinovativniji, najburniji i tako blavblabla..

Pitanje sledece:

10 najvaznijih licnosti.

moja lista

1. Martin Luther King jr
2. Nikola Tesla
3. Adolf Hitler
4. John Lennon
5. Andy Warhol
6. Sigmund Freud
7. James Watson
8. Orson Welles
9. Ernest Hamingway
10. Albert Einstein

nikakvim posebnim redom

Arnold_Layne:
10 najvaznijih licnosti.

moja lista

1. Martin Luther King jr - frustrirani nigger
2. Nikola Tesla - jedina svetla tačka za sve
3. Adolf Hitler - jeste važan, mada nimalo simpatičan
4. John Lennon - glupavi papučar, kvazi-intelektualac
5. Andy Warhol - pederčina bez stila
6. Sigmund Freud - izkompleksirani narkoman
7. James Watson - who the **** is he?
8. Orson Welles - čovek koji je voleo dobre filmove, žene & jelo
9. A ko je na mestu broj 9?(Predlog: Woody Allen)

10. Albert Einstein - lopov, lenština, prodavac magle

nikakvim posebnim redom
a stvarno i nema nikakvog reda!

ih ih. lakshe malo, kako mozes da kazes da Warhol nema stila. najoriginalniji umetnik svoga doba
uostalom nebitno, daj da vidim tvoju listu

a Watson i njegov prijatelj Francis Kirk su otkrili DNK i sve sto je u vezi sa njim..

Lista, ok... Samo - neka niko ne očekuje nepristrasnost!

Političar: Josif Staljin (ostvario "idealnu" autokratiju)
Filmadžija: Čarli Čaplin (zasmejao ceo svet)
Pisac: Henri Miler (otkrio "šta posle Dostojevskog")
Slikar: Salvador Dali (najotkačenija pojava i najoštriji brkovi)
Žena: Merlin Monro (dokazala da su plavuše san svakog muškarca)
Naučnik: Nikola Tesla (najbolji primer nauke za svakog čoveka)
Vojnik: Maršal Žukov (pobedio najveću silu na svetu)
Humorista: Efraim Kišon (jedini koji je uspeo da Jevreje omili ostalom svetu)
Vozač: Ajrton Sena (čovek koji je naučio Šumahera kako se ulazi u krivine)
Pevač: Frenk Sinatra (koji je imao "my may" u svakom pogledu)

Ako je merilo za "dobar glas" da je neko pušikara (kao pomenuti Worhol; ili, recimo, F. Mercury), onda Frenki sigurno nije bio "na dobrom glasu".

U zemlji kao što je USA, nema (uspešnog) čoveka koji na neki način nije povezan sa nekom kriminalnom (mafijaškom grupom). Treba li da pominjem Klintona (prevare sa zemljištem i utajom poreza - advaokatska mafijaška grupa) ili sadašnjeg, G. Buša? (naftaška mafijaška oligarhija). Mafijaši, sektaši, dupedavci, hohšapleri... to je Amerika.
A ako nisi ni sa kim povezan, zna se - nemaš prolaz gore (uostalom, kao ni u Srbiji, danas)

Meni najzanimljivija epizoda, vezana za Frenkija, je ona vezana za njegovu bivšu ženu, Miu Farrow. Kada se ona udala za onog šašavog Vudi Alena, Frenki ga je upozorio da pazi šta radi, i da sa dotičnom mora korektno da se ophodi (Frenki je verovatno načuo kako su prolazile bivše Alenove ljubavi, recimo Dajana Kiton). Kada je onaj opičenjak ipak uleteo u zavođenje sopstvene usvojene ćerke (maloletne), zbog čega ga je Mia napustila, Frenki joj je (opravdano besan), ponudio da pošalje "par tipova" da ovoga "nauče pameti".
Mia je tu ponudu odbila (šteta!).

Amandman listi:

Mafijaš 20. veka: Laki Lučijano

(jedini pravi "Bos nad bosovima"; stvorio sistem "komisije", pomirio 5 najvećih njujorških "porodica", uveo red i saradnju umesto ratovanja u podzemlju, povazao jevrejsku mafiju sa italijanskom, a pomogao je i američkoj vojsci da lakše osvoji Siciliju - na taj način uspeo da ponovo oživi Sicilijansku mafiju, koju je skoro uspeo da uništi Musolinijev režim).

nebitno je shto je gay, bitno je da dobro peva (Freddie), a Sinatra veze nema sa pevanjem. eno ti, i ona cuvena verzija My Way uzivo, bar 3 puta je falishirao svetski tako da bi Miroslav Ilic bolje izvuk'o.
(to svi kazu, nisam samo ja primetio)

U zemlji kao što je USA, nema (uspešnog) čoveka koji na neki način nije povezan sa nekom kriminalnom (mafijaškom grupom).

a ovo je glupost. pa sta je Lennon bio? pa Warhol? pa recimo De Niro ili Jack Nicholson....

no, svako ima svoj ukus, ti volish Slinatru, mene nervira, jbg...

a i ja mrzim Woody Allena, iskomplekiran jer nema ni metar i po. seljak glupi ;)

Back