20 godina od ubistva premijera Djindjica

Licno mislim da je ubijen iz rusevina Nemanjine br 9 metkom u ledja stranog snajperiste.Danasnjeg valjda apelacionog ili kojeg vec suda.
Gepratova i Bircaninova sporedni snajperisti.Iz prizemlja te rusevine je imao 5 metara udaljenog Djindjica...
 

Prilozi

  • IMG_20230313_232724.jpg
    IMG_20230313_232724.jpg
    95,3 KB · Pregleda: 1
Sud je odbio da uzme u razmatranje svedočenje Milana Veruovića jer je on na sudjenju dao različito svedočenje u odnosu na svedočenje - izjavu u istrazi."Teorija o trećem metku" dakle pojavljuje se kasnije i po nekima ista je rezultat dila između vinovnika atentata i Veruovića.Po nekima Veruović nije uljez u tadašnjem srpskom kriminalnom miljeu.On i sam priznaje da je poznavao Legiju i da je on dogovorio kontakt Đinđića i Legije pred 5 Oktobar.Uz to i neki vidjeniji srpski kriminalci priznaju da poznaju Veruovića.
Zvanična verzija po kojoj iza ubistva stoji Legija,meni izgleda čvrsto zasnovana na činjenicama.Legiji a i njegovim Zemuncima bar onim najviše pozicioniram u vreme pred atentat na rasploganju su stajale dve mogućnosti.Prva da pobegnu ili da se negde sklone što bi bilo veoma teško i da ubistvom Đinđića pokušaju da izazovu pometnju u redovima vlasti što bi im omogućilo da izbegnu hapšenje u danima ili mesecima koji su nailazili.Njihovo rezonovanje verovatno je išlo i na to da će se sa novim vlastima dogovoriti.
U suprtonom to jeste i bez ubistva Đinđića,njih su čekale doživotne robije jer su iza sebe imali više nego dovoljno ubistava i dr. teških krivičnih dela što s obzirom na novine u krivičnom postupku (svedoci saradnici) ne bi bilo teško dokazati.
 
Nisu zakazali već bili plaćeni da zakažu...kao i svi ostali...pogasili kamere za lovu,okrenuli glavu za lovu,sve to plaćeno da on strada...Pa mu klizeci uleteli na fudbalu na kopaoniku beše?Usporiše mu kretanje da ga lakše ubiju jer mu nogu povrediše.Slučajno?Naravno da ne.Čeda pobeže pre atentata,Beba se folirao....nigde ga sada ...najlakše se strada od svojih bližnjih...
Toga se u zivotu treba čuvati.
Pa još tome treba dodati svih sedam ili devet svedoka koji su čuli treći pucanj, zatim poternicu ubice koja se poklapa sa likom koji je tog dana prešao granicu u pratnji izvesnog bezbednjaka ( uveće se vrativši), pa Koprivicu koji je isključio kameru pravdajući se naređenjem neke sekretarke koja negira takvo naređenje pozivajući se na činjenicu da ona nema takva ovlašćenja , isti Koprivica je neposredno nakon toga unapređen, Pa oslobađanje Spasojevića od strane Č. Jovanovića iz pritvora iako je Spasojević teško optužen za kidnapovanje, pa još ranije Jovanovićevo prisustvo prebijanju (torturi) izvesnog člana Makine grupe sa zahtevom da prizna pokušaj atentata na premijera. Pa krajnje sumljivo ubistvo "Šiptara i Kuma" gde sudska obdukcija govori kako su otoci ubijenih nastali od prebijanja pre ubistva a obdukcioni nalaz koji govori o 10 evra , bombi i puškomitraljezu zatečeni na licu mesta ne poklapaju se sa tvrdnjama tužiteljke Zagorke Dolovac koja kaže kako je zadužila Milana Obradovića , Čedu Jovanovića, Bebu Popovića i Roćka Milojevića , Mileta Novakovića sa torbom u kojom se nalazilo 10 ili 11 miliona evra.. i još mnogo toga.

 
Taj koji piše da bi i manje vešt strelac bio u stanju da nanišani i pogodi nema pojma o životu niti zna šta piše . Da bi se uspešno gađalo snajperskom puškom to jest da bi neko postao uspešan strelac tom puškom taj mora da ispali tone metaka. Obuka snajperiste ne traje toliko dugo za đabe niti se za snajperistu odabiraju samo najsposobniji niti se ti ljudi drže zauvek u evidenciji banbadava. Ali nije to toliko bitno, taj novinski tekst je obično zamazivanje očiju gupošću Bitana je istraga i sam uviđaj koji su katastrofalno urađeni , šta reći kada se ubuđala krv pa se nije moglo veštačiti , utvrditi da li uzorci krvi pripadaju Đinđiću ili Veruloviću , šta reći kada je zrno koje je tobože pogodilo premijera ne sadrži biološke tragove što je nemoguće , tako nešto ne postoji , Šta reći da u sudskom izveštaju stoji kako je Zvezdan Jovanović upucavao pušku na Fruškoj Gori samo sa jednim metkom što je nebuloza. Šta reći kada je Šef odeljenja za krvne delikte grada Beograda Žarko Popović (koji je došao na uviđaj posle atentata ) video dve čaure 308 vinčesterke a to potvrđuju još nekoliko svedoka a u izveštaju suda te čaure su pronađene tek uveče itd.
 

Back
Top