170 godina od Teslinog rođenja

MladenS.

Aktivan član
Poruka
1.437
Približava se 170-godišnjica Teslinog rođenja. Ako vas to zanima napišite kako bi voleli da se obeleži. Ja se nadam da će opet montirati veliki Teslin trafo na Kalemegdanu kao i za 160-godišnjicu. Možda ću opet pisati Ministarstvu nauke i Teslinom muzeju da organizuju takmičenje u idejama i predlozima za naučno-istraživačke projekte i da bi na tom takmičenju mogao da učestvuje svako onaj koji ima takve ideje ili već gotove projekte. Ali nisam optimista da će to prihvatiti.

Približava se 170-godišnjica Teslinog rođenja. Ako vas to zanima napišite kako bi voleli da se obeleži. Ja se nadam da će opet montirati veliki Teslin trafo na Kalemegdanu kao i za 160-godišnjicu. Možda ću opet pisati Ministarstvu nauke i Teslinom muzeju da organizuju takmičenje u idejama i predlozima za naučno-istraživačke projekte i da bi na tom takmičenju mogao da učestvuje svako onaj koji ima takve ideje ili već gotove projekte. Ali nisam optimista da će to prihvatiti.
Trče.

Da je Tesla Hrvat onda bi bio najveći, ekstra, supermen, ali pošto je Srbin onda je za vas Hrvate manijak, plagijator, običan nevažan mali eksperimentator ...

Saznao sam da se Mask dvoumio da li da svoju firmu nazove Tesla ili prema najvećem hrvatskom naučniku - nacrtani profesor Baltazar :D.
Najveća je sramota što je nesretna HDZ vlada na svoju verziju eurokovanice odlučila staviti N.Y. manijaka iz golubarnika.
Ako su već htjeli Srbina, mogli su staviti Dr. Milutina Milankovića ili Dr. Milorada Pupovca, od Hrvata su mogli staviti Dr. Vojislava Šešelja, ali ne, oni se odlučili za seksualnog predatora koji je u gluho doba noći po N.Y. ulicama vrebao golubove.
Još jedan dokaz da nitko nije savršen, pa tako ni HDZ.

Pa ne budi ljigavi licemer i prestani koristiti izume onog koga toliko mrziš. Da je Tesla živ ti tom "manijaku" ne bi mogao ni cipele da čistiš.

Stoji stablo, stoji Srpstvo
Majka svakom listu sinu
A najsveži list mu trepnu
Pa odlete u daljinu

Ti nam Tesla, ti vrliče
Ode lêtom jake struje
U daleku Kolumbiju
Da ti umlje kolumbuje

Iz Zmajeve pesme posvećene Tesli

Back