170 000 Rusa.Ukrajinaca i Belorusa do danas prijavilo boravak u Srbiji

zemunski kej

Elita
Poruka
21.838
Sad sam gledao na Kurir TV da se broj imigranata iz Rusije ,Ukrajine i Belorusije povecava dramaticno. Novo je da je oko 8 000 gradjana Belorusije prijavilo boravak u Srbiji. Nije mi bas najjasnije sta znaci prijaviti boravak ? kako se to vodi ,kao imigracija,privremeni boravak, dolazak radi biznisa tek nije kao drugi imigranti koji se priajvljuju na punktovima niti su u kolektivnim smestajima.
Koliki broj ovih ljudi moze Srbija da prihvati a da ne ugrozi svoje funkcije. Cim se vest pojavi u stampanom obliku pustam integralni tekst jer nisam tacno zapamtio broj Ukrajinaca,mozda 18 000?Sve zajedno je 170 000.

To su vec ozbiljne cifre za svaku zemlju. Da su na primer glasaci na izborima u CG ili Bosni i Hercegovini njihov kandidat bi pobedio na izborima za predsednika ili clana predsednistva.
Posto boravak ne znaci da imaju izbeglicki status ,osim Ukrajinaca koji to mogu ,znaci da sami placaju troskove zdravstva ,smestaja ,ishrane ,prevoza,,telekomunikacija.Nisu na grbaci drzavi.

Dobro je , samo kada bi hteli da nasele i nenaseljena područija Srbije bilo bi još bolje.
..............
A niko se nije bunio što dolaze gradjani iz slobodnih delova Rep. Srpske i CG da vladaju Beogradom.
Citao sam da Australija ima takav propis ako si ekonomski imigrant mislim da je 5 godina obaveza da zivis u nekoj nedodjiji zapadne Austalije pa tek onda mozes u velike gradove Melburn,Sidnej. Sad i Kanada ne dozvoljavaju 7 godina da izadjes van granica ako zelis drzavljanstvo. Ima raznih modela. Ovi sto su dosli nisu ocigledno sirotinja ,naprotiv . Pretpostavka je da ce u jednom trenutku da se vrate odakle su dosli osim ako ne budu izlozeni reperkusijama i sudjenjima zbog izbegavanja mobilizacije.

Pa idu. Na ljeto smo imali oko 20 tisuća Ukrajinaca. Sad ih je vjerojatno više.
Našao sam i podatak o 50 tisuća Rusa ovog ljeta. E sad ne znam jesu li to turisti koji su došli na more ili su pobjegli od Putinova režima.
Ima dosta vise mada nema podataka od vlade .Kad je jedna Bugarska primila 140 000 Ukrajinaca . Ovi nasi Ukrajnce oterali dole u Vranje ,izbeglicki centar ali vecina je gore oko Ruskog Krstura gde zive Rusini i Ukrajinci u Vojvodini ali bez izbeglickog statusa vec samo boravak.Ako zatraze izbeglicki status onda u Vranje.Ni Slovenci ne daju podatke a Bih je prijavila oko 900 stim sto je 670 otislo posle par dana dalje,Nema podataka ni CG a tamo ih ima sigurno dok S.Makedonije nema podataka.

Pa idu. Na ljeto smo imali oko 20 tisuća Ukrajinaca. Sad ih je vjerojatno više.
Našao sam i podatak o 50 tisuća Rusa ovog ljeta. E sad ne znam jesu li to turisti koji su došli na more ili su pobjegli od Putinova režima.
Мени није јасно зашто не иду нпр у Холандију... Добијају од државе новац као избеглица, смештај, храну, посао добро плаћен. Шта ће у Бугарској,Србији, Хрватској.Украјинци имају право на рад у ЕУ

Мени није јасно зашто не иду нпр у Холандију... Добијају од државе новац као избеглица, смештај, храну, посао добро плаћен. Шта ће у Бугарској,Србији, Хрватској.Украјинци имају право на рад у ЕУ
Dobijaju novac i kod nas, oko 500€. Mnogi su se i zaposlili, djeca im idu u škole tu.

Znam jednog Ukrajinca koji se doselio ovde kad je počeo haos u Ukrajini 2014. Ovde mu se svidelo, a za novac koji je imao mogao je sebi da kupi kuću u Šumadiji. Radi u IT sektoru, može da radi odakle god želi, a obožava antiku. Sviđa mi se položaj naše zemlje - i kod nas ima mnogo ostataka iz antičkog doba, a i Grčka i Italija su mu blizu za izlete i obilaske. Čovek je vrlo zadovoljan. Klima je bolja nego u Ukrajini, lepa priroda, mentalitet nije previše drugačiji, lepo su ga prihvatili, ima svoju kuću... Razni ljudi imaju razne razloge zašto negde idu. U mojoj zgradi je odavno neki Rus kupio stan. Povremeno dođe i obiđe, ali za sad niko tu ne živi.

Ima dosta vise mada nema podataka od vlade .Kad je jedna Bugarska primila 140 000 Ukrajinaca . Ovi nasi Ukrajnce oterali dole u Vranje ,izbeglicki centar ali vecina je gore oko Ruskog Krstura gde zive Rusini i Ukrajinci u Vojvodini ali bez izbeglickog statusa vec samo boravak.Ako zatraze izbeglicki status onda u Vranje.Ni Slovenci ne daju podatke a Bih je prijavila oko 900 stim sto je 670 otislo posle par dana dalje,Nema podataka ni CG a tamo ih ima sigurno dok S.Makedonije nema podataka.

U Srbiji trenutno imaš oko 3000 registrovanih izbeglica iz Ukrajine, od kojih je 87 u Vranju, a 19 u R. Krsturu i bližoj okolini (radijus 15km). Neregistrovanih imaš nešto više (8-10 hiljada) koji su smešteni uglavnom u BG ili NS. Za ljude iz Ukrajine, Srbija je samo tranzitna zemlja koju je prošlo oko 35k izbeglica, za razliku od Rusa iz Rusije kojih je došlo preko 100k.

To su vec ozbiljne cifre za svaku zemlju. Da su na primer glasaci na izborima u CG ili Bosni i Hercegovini njihov kandidat bi pobedio na izborima za predsednika ili clana predsednistva.
Posto boravak ne znaci da imaju izbeglicki status ,osim Ukrajinaca koji to mogu ,znaci da sami placaju troskove zdravstva ,smestaja ,ishrane ,prevoza,,telekomunikacija.Nisu na grbaci drzavi.
Овде није у питању Ц.Гора, која има три пута мање становника од Београда а цела Србија је пола Москве или као Санкт Петербург.
Научи неке ствари пре него кренеш са доношењем бесмислених закључака.

Citao sam da Australija ima takav propis ako si ekonomski imigrant mislim da je 5 godina obaveza da zivis u nekoj nedodjiji zapadne Austalije pa tek onda mozes u velike gradove Melburn,Sidnej. Sad i Kanada ne dozvoljavaju 7 godina da izadjes van granica ako zelis drzavljanstvo. Ima raznih modela. Ovi sto su dosli nisu ocigledno sirotinja ,naprotiv . Pretpostavka je da ce u jednom trenutku da se vrate odakle su dosli osim ako ne budu izlozeni reperkusijama i sudjenjima zbog izbegavanja mobilizacije.

Dosli su tu da prebace teziste sukoba i razviju novi from na Balkanu. Zato i onaj ruski centar u Nisu, novoformirani centar Wagner u Srbiji i planovi za gradnju ruskog aerodroma u Trebinju.

To je dugorocni plan da Rus(preko Srba to jeste novorusa) izbije na toplo more.

Srbi kopne, tope se, to jeste demografski stoje izuzetno lose. Rus vidi priliki da poklopi to podrucje. Dovoljno je da nasele 2 milionai dovuku svoju vojsku i to je to. I dosta lokalnih ce se porusiti kao sto su se poturcili onomad.

Gledaj daleko

Овде није у питању Ц.Гора, која има три пута мање становника од Београда а цела Србија је пола Москве или као Санкт Петербург.
Научи неке ствари пре него кренеш са доношењем бесмислених закључака.

Osnovni dokaz da se jedan narod definitivno nastanio negde je taj kada sahranjuju svoje umrle na tom mestu. A to je pocelo i sa Rusima. Vidi primer

1670915957076.png

1670915981224.png

Izvor

https://beogradskagroblja.com/raspored-sahrana_i_kremacija/

Osnovni dokaz da se jedan narod definitivno nastanio negde je taj kada sahranjuju svoje umrle na tom mestu. A to je pocelo i sa Rusima. Vidi primer

Pogledajte prilog 1270043

Pogledajte prilog 1270044

Izvor

https://beogradskagroblja.com/raspored-sahrana_i_kremacija/
Извини али коментар ти је бесмислен. Од када је света и века трају људске миграције. Зашто су само Руси спорни?

Извини али коментар ти је бесмислен. Од када је света и века трају људске миграције. Зашто су само Руси спорни?

Naveo sam iznad o cemu se radi. Rusi su hegemoni i sirenje teritorija im je u genima. Iskoristice svaku priliku za to. Srbija ili Novorusija kako ce se ubuduce zvati je prilika koju nece propustiti.

Naveo sam iznad o cemu se radi. Rusi su hegemoni i sirenje teritorija im je u genima. Iskoristice svaku priliku za to. Srbija ili Novorusija kako ce se ubuduce zvati je prilika koju nece propustiti.
Руси хегемони?
Јбт, давно нисам чуо већу глупост. Шта су онда Енглези, Французи, Холанђани...
Наведи ми једну руску колонију у Африци, Азији...било где?
По питању ширења, ко је у 20 веку изазвао два светска рата, Германи или Руси?

Back