16. obljetnica akcije "Bljesak"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

KianyRiws

Ističe se
Poruka
2.747
U vojno redarstvenoj akciji Bljesak oslobođeno je područje zapadneSlavonije. U akciji su poginula 42 pripadnika hrvatske vojske, a 162 su ranjena.
Kosor je rekla kako ništa ne može umanjiti veličinu Bljeska, niti herojstvo hrvatskih branitelja koji su branili svoju domovinu, svoj dom, svoju djecu, budućnost Hrvatske.
'Ništa ne može zasjeniti to što je povijesna činjenica i istina. Mi smo pobijedili u ratu koji nam je nametnut, pobijedili smo u krvavoj agresiji koja je krenula na Hrvatsku', rekla je Kosor. Kazala je kako su svi ti ljudi kojih se i danas sjećamo i svi hrvatski branitelji bili pripadnici pobjedničke hrvatske vojske i na to moraju biti ponosni.
'Vjerujem da će nas taj ponos voditi i hrabriti i ovom poslu koji je pred nama, a to je završetak pregovora i ulazak u Europsku uniju. Taj trenutak, ulazak Hrvatske u Europsku uniju posvetiti ćemo hrvatskim braniteljima', rekla je Kosor.http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/125298/Nista-ne-moze-umanjiti-velicinu-Bljeska.html

Hrvati slave svoju veliku,,pobedu",a nasi mediji nijednu rec ni jedno slovo.Evo,trazio sam desetak minuta,niko ni da spomene od nasih ni politicara ni medija dan kad smo svi gledali sta se tamo desava,a niko nije pritekao u pomoc.U ovom zlocinackom poduhvatu, hrvatske oruzane snage ubile su 283 osobe srpske nacionalnosti i sa podrucja Zapadne Slavonije protjerale oko 15.000 Srba.Najveći broj civila i vojnika stradao je prilikom granatiranja izbegličkih kolona, na putu od Nove Varoši do Bosanske Gradiške. Veliki broj ubijenih ostao je na tom putu kojim su se civili i vojska povlačili. Ima indicija da postoji nekoliko tajnih masovnih grobnica u kojima su hrvatske vlasti sahranile ostatke stradalih srpskih civila i vojnika.Preživeo je samo onaj koji je imao ludu sreću .
Autobus pogođen zoljom bio je pun mrtvih, uglavnom žena i dece. – Na traktorima i u kolima mrtvi ljudi. – Leševi su ležali po putu...

Inace,jedno obavestenje za sve one koji zele da zapale svecu poginulima: parastos poginulima odrzace se u nedelju( danas) 1.mja u crkvi Sv.Marka u Beogradu, u 11 casova.

Poslednja izmena od moderatora:

Osijek je oduvijek imao "sportski duh"..misilm da i dan danas postoji bicikilistički kub "željezničar" tzv.Željo...Hvala za klip...skupljam povijest Osijeka-tzv.crtice iz Osiejlke povijesti....(nebitna je politička konotacija bilo Njemačka Mađarsaka..)...Osijek je u bivšoj Pljugovini..proglašen 3-4 puna za najzelniji grad u Pljugovini...dobijo je tzv."zelenu vrpcu"...:bye:

Osijek je oduvijek imao "sportski duh"..misilm da i dan danas postoji bicikilistički kub "željezničar" tzv.Željo...Hvala za klip...skupljam povijest Osijeka-tzv.crtice iz Osiejlke povijesti....(nebitna je politička konotacija bilo Njemačka Mađarsaka..)...Osijek je u bivšoj Pljugovini..proglašen 3-4 puna za najzelniji grad u Pljugovini...dobijo je tzv."zelenu vrpcu"...:bye:

Ma nema na cemu, imam nesto ekskluzivno za tebe, ti si ono bese iz Srema, gde takodje nije bilo ustasa kao ni u Osijeku, gde su svi bili uglavnom sportisti.

Jeli "genocidni"....ste je prekrasno izvedeno......bombarodvanje izbeglickih kolona i ubistvo 284 civila???!!! Mislim da si u pravu za ovo.....vi ste "majstori svog zanata"......to samo vi i muslimani umete da krenete u akciju protiv vojske i odjednom zavrsite na ubijanju zena, dece i starih i nepokretnih ljudi.

Jeli "genocidni"....ste je prekrasno izvedeno......bombarodvanje izbeglickih kolona i ubistvo 284 civila???!!! Mislim da si u pravu za ovo.....vi ste "majstori svog zanata"......to samo vi i muslimani umete da krenete u akciju protiv vojske i odjednom zavrsite na ubijanju zena, dece i starih i nepokretnih ljudi.

ej bre Dule...ko gubi ima pravo da se ljuti...a što se tiče bombardovanja kolona...pokaži mi na video klipu:krater od grante...uništeno vozilo ..traktor...znači bojevo djelovanje..po koloni...šrapneli... bre..svoje ste gazili...a to što se tzv.vojska.. tenkovi.. transportetri tj..MTS..bila... ako i jesu bila pomiješana s civilima i skrivala se izmedju njih..pa bože moj...
P.S:
Dule ne nazivaj me genocidnim....oteknut će ti žila blesača..pa tek onda ima da pobenavaiš...

,a nasi mediji nijednu rec ni jedno slovo.Evo,trazio sam desetak minuta,niko ni da spomene od nasih ni politicara ni medija dan kad smo svi gledali sta se tamo desava,a niko nije pritekao u pomoc.

Pa, verovatno ovi naši "vrhovnici" smatraju da bi to bilo mešanje u unutrašnje stvari RH....što bi značajno pogoršalo homoseksualno-kriminalne odnose između SRB-HR vrhuški !! Eminentni predstavnici počivše RSK, su verovatno prezauzeti brigom oko najavljenih poreza na imovinu, jer ne znaju šta će i kako će sa "ono malo" svoje "teško stečene muke" po "Crvenkapi, Dedinju,Senjaku...i ostalim sirotinjskim naseljima...
Mediji k'o mediji....istresi određenu količinu evrića na astal, pa će da vrte sve što treba po ceo dan !

ej bre Dule...ko gubi ima pravo da se ljuti...a što se tiče bombardovanja kolona...pokaži mi na video klipu:krater od grante...uništeno vozilo ..traktor...znači bojevo djelovanje..po koloni...šrapneli... bre..svoje ste gazili...a to što se tzv.vojska.. tenkovi.. transportetri tj..MTS..bila... ako i jesu bila pomiješana s civilima i skrivala se izmedju njih..pa bože moj...
P.S:
Dule ne nazivaj me genocidnim....oteknut će ti žila blesača..pa tek onda ima da pobenavaiš...

Kao prvo, nisam ljut jer ne smatram da ste vi hrvati pobedili koliko smatram da smo mi Srbi izgubili! (nadam se da razumes ironiju) Ja licno kada bih doziveo vojnicki poraz u ravnopravnoj borbi ne bih nikako mogao da budem ljut na protivnika a mozda cak i na svoju stranu ako nije bilo neke nesmotrenosti ili izdaje. Ja kao srpski nacionalista i vojnik u dusi prvi bih vama hrvatima cestitao na pobedi da je ona bila vojnicka i po pravilima ratovanja (bez ubijanja civila). Pusticu te da zivis u laznom uverenju da ste "pobedili" kako bi vam predstojeci poraz od strane srpske vojske teze pao :whistling:

Pa, verovatno ovi naši "vrhovnici" smatraju da bi to bilo mešanje u unutrašnje stvari RH....što bi značajno pogoršalo homoseksualno-kriminalne odnose između SRB-HR vrhuški !! Eminentni predstavnici počivše RSK, su verovatno prezauzeti brigom oko najavljenih poreza na imovinu, jer ne znaju šta će i kako će sa "ono malo" svoje "teško stečene muke" po "Crvenkapi, Dedinju,Senjaku...i ostalim sirotinjskim naseljima...
Mediji k'o mediji....istresi određenu količinu evrića na astal, pa će da vrte sve što treba po ceo dan !

You have given out too much Reputation in the last 24 hours, try again later.

Kao prvo, nisam ljut jer ne smatram da ste vi hrvati pobedili koliko smatram da smo mi Srbi izgubili! (nadam se da razumes ironiju) Ja licno kada bih doziveo vojnicki poraz u ravnopravnoj borbi ne bih nikako mogao da budem ljut na protivnika a mozda cak i na svoju stranu ako nije bilo neke nesmotrenosti ili izdaje. Ja kao srpski nacionalista i vojnik u dusi prvi bih vama hrvatima cestitao na pobedi da je ona bila vojnicka i po pravilima ratovanja (bez ubijanja civila). Pusticu te da zivis u laznom uverenju da ste "pobedili" kako bi vam predstojeci poraz od strane srpske vojske teze pao :whistling:

...znači ..čejen..:hahaha: :hahaha:..e Dupence..jel dolaziš na Jadran misim na hrvatsku obalu..ono...lepota..uživancija..ili iz inata ne dolaziš...:rtfm:.uh da sada ne ispravljam..mislio sam napisati Dulence..vidis da su slova "P" i "L" blizu jedno drugoga pa sam se zabunio..:hahaha:...

Poslednja izmena:
...znači ..čejen..:hahaha: :hahaha:..e Dupence..jel dolaziš na Jadran misim na hrvatsku obalu..ono...lepota..uživancija..ili iz inata ne dolaziš...:rtfm:.uh da sada ne ispravljam..mislio sam napisati Dulence..vidis da su slova "P" i "L" blizu jedno drugoga pa sam se zabunio..:hahaha:...

Ma jok otici ce u Bleiburg da ti obidje ujake i da vidi ima li tamo jos mjesta!:per::per:
Dalje pobjeci necete!!!!:per:

akcija. opet smo vas preveli "žedne preko vode" udarili smo tamo gdje ste najmanje očekivali :lol: (koji luzeri) i odsjekli glavne snage. obično napadač treba imat 3 x više (po nekim pravilima ratovanja. ovdje je sa 7000 bojovnika pobjeđena "hrabra" vojska krajiških srba od 4500 vojnika, plus prekosavski srbi :lol: djedovi vam se okreću u grobu od sramote :rumenko:

akcija. opet smo vas preveli "žedne preko vode" udarili smo tamo gdje ste najmanje očekivali :lol: (koji luzeri) i odsjekli glavne snage. obično napadač treba imat 3 x više (po nekim pravilima ratovanja. ovdje je sa 7000 bojovnika pobjeđena "hrabra" vojska krajiških srba od 4500 vojnika, plus prekosavski srbi :lol: djedovi vam se okreću u grobu od sramote :rumenko:

Trebao si samo vidjet kako su se čede brzo preobukli u civilke. :lol:

Bila je pjesma ona stara "nismo mi ratovali, mi poštujemo Hrvatsku državu". :lol:

Čast i hrabrost. :mrgreen:

Јел отишо просрпски управник да увелића славље пријатеља и сусједа с којима гради заједнићку будућност?
Пошто вамо сигурно није,
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/251309/Na-parastosu-zrtvama-Jasenovca-Dodik-i-Dejanoviceva
па ко велим, вјеројатно је у сусједству а и биће сигурно више камера, моће да проговори коју мудру, не?

Svakako mutavi, vi ni to niste ustanju izvesti, doseg vam je do B;leiburga i kapak!!!!
Vidis mi cemo se vratiti u daleko vecem broju, a vi cete samo do novog Bleiburga!!!:per::per::per:

Mi ne namjeravamo nikamo krenut. :lol:

A vi dođite.

Ima da sretno zajednički gradimo bolju budućnost.

Parafraze stare akcijaške parole: "Mi gradimo Hrvatsku - Hrvatska gradi nas!" :per:

Svakako mutavi, vi ni to niste ustanju izvesti, doseg vam je do B;leiburga i kapak!!!!
Vidis mi cemo se vratiti u daleko vecem broju, a vi cete samo do novog Bleiburga!!!:per::per::per:
jel ko ovo :lol:
grobari_partizan_n_264010S1.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back