DarkMoon
Buduća legenda
- Poruka
- 49.364
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Neka te to ne brine.106 milijardi evra Srbija ima unutrasnji i spoljasnji dug sa kamatama bankama....
Dug je dug a mi ce sve to da vracamo i nase buduce generacije.Neka te to ne brine.
Evri i dolari su papiri koji ne vrede ni toliko koliko je farbe na njima.
Vidiš da štampaju kao da će uskoro kometa da nas spuca?Dug je dug a mi ce sve to da vracamo i nase buduce generacije.
Nece kometa ali izazivaju namerno ekonomski kolaps u svetu.Vidiš da štampaju kao da će uskoro kometa da nas spuca?
Pa onda uzimaj dok još ima.Nece kometa ali izazivaju namerno ekonomski kolaps u svetu.
Ne uzimam ja nista ja pare moram da zaradim.Pa onda uzimaj dok još ima.
Ne uzimam ja nista ja pare moram da zaradim.
Link???
Bolje bi bilo da ste prosjaci nego sto botujete za SNSLink???
Nikakvo čudo.. ista mantra kao i BNTV po njima mi smo već odavno na ulicama kao ubogi prosjaci.
NETACNO - zbog ovoga ispod (narocito u zemlji kao sto je Srbija gde ogroman deo BDP-a ne pripada nama)BDP po glavi stanovnika je ekonomski pokazatelj koji se koristi za merenje životnog standarda u zemlji. On prikazuje ukupan bruto domaći proizvod (BDP) jedne zemlje podeljen sa brojem stanovnika.
Viši BDP po glavi stanovnika često znači veći životni standard, jer ukazuje na to da je prosečna proizvodnja ili zarada po osobi veća.
Nije bitan link, ni ova ili ona televizija ili medij. Kažeš da je statistika neumoljiva, iako izgleda (ne)moguće. Statistika je ovakvaLink???
Nikakvo čudo.. ista mantra kao i BNTV po njima mi smo već odavno na ulicama kao ubogi prosjaci.
Je l mislis da ja ovo ne znam i da sam slucajno pitao postavljaca teme to sto sam pitao?Ne direktno, ali u rast ulaze tekuce investicije. E, ako te investicije se finansiraju od pozajmice, onda indirektno pare koje si pozjamio su ukljucene u rast.
S obzirom da se sve u Srbiji gradi od pozajmica, onda je jasno da nema nikakvog privrednog rasta, vec samo pocecanog duga.
Da, slažem se, ali navedeno je u poslednjem pasusu:NETACNO - zbog ovoga ispod (narocito u zemlji kao sto je Srbija gde ogroman deo BDP-a ne pripada nama)
*U ekonomiji, bruto domaći proizvod (BDP; engl. gross domestic product, GDP) predstavlja ukupnu produkciju roba i usluga, ostvarenu u nacionalnoj ekonomiji (domicilnoj zemlji), bez obzira na vlasništvo. To podrazumeva da BDP uključuje vrednost produkcije stranih lica (kompanija) u zemlji, a isključuje aktivnosti firmi u vlasništvu domaćih rezidenata u inostranstvu. BDP predstavlja ukupno stvoren domaći dohodak. Sama definicija BDPa po rječima osnivača tih mjerenja nema nikakve veze s predstavljanjem podataka o poboljšanje ili pogoršanje kvalitete života stanovnika neke države.
Kao i ovo što je kolega pisao:Međutim, BDP po glavi stanovnika nije savršen pokazatelj, jer ne uzima u obzir raspodelu bogatstva, nejednakost ili kvalitet života.
to pokazuje da rast bdpa nije adekvatna mera privrednog rasta i porasta standarda...
bdp je isti ako ti je rudna renta 1 posto i ako je 99 posto...
u njega ulazi obrt svih kompanija bez razlikovanja da li obrt prave strane firme koje sav profit iznose iz zemlje ili domaće firme koje profit troše na domaćem tržištu povećavajući tako obrt novca u zemlji i standard građana..
osim toga ako ti je inflacija veća nego rast bdpa to znači da ti bdp realno pada a ne raste kako brojke pokazuju...
da ne pričam o tome da političari i ekonomisti znaju trikove da napumpaju bdp da cifre budu veće nego što jesu naprimer previše optimističnom procenom udela sive ekonomije i koriste to u marketinške svrhe...
bdp ne govori ništa ni o strukturi zaduženja..nije isto kad ti bdp raste na konto zaduživanja i kad raste iz realnih izvora...
bdp ne govori ništa ni o raspodeli bogatstva...nije isto kad je skoro sav novac skoncentrisan u rukama malog broja ljudi i kad je više ravnomerno raspodeljen...
da li je rast bdpa održiv ako se zasniva na otvaranju motačnica kablova radi uposlenja nezaposlenih da rade za subvencionisani minimalac...kad zaposliš sve koje možeš da rade za džabe nemaš više na osnovu čega da rasteš...
Narod bolje zivi u drzavi gde je BDP njegov nego u drzavi gde samo rinta za strance koji su vlasnici BDP-a te drzave - kolonije.narod bolje zivi u drzavi sa recimo 2% vise BDP
Brate, ne gatam znas ili ne znas, pitao si - ja da odgovorimJe l mislis da ja ovo ne znam i da sam slucajno pitao postavljaca teme to sto sam pitao?
eto severna koreja sve proizbodi sama na svomeNarod bolje zivi u drzavi gde je BDP njegov nego u drzavi gde samo rinta za strance koji su vlasnici BDP-a te drzave - kolonije.
Drugim recima narod bolje zivi tamo gde je vlasnik ekonomije a ne najamna radna snaga... jer onda je i PROFIT te privrede njegov (a ne samo bedne plate najamnih radnika)
15 милијарди евра је у српским сламарицама и још толико у банкама.106 milijardi evra Srbija ima unutrasnji i spoljasnji dug sa kamatama bankama....
Ovde je Srbija u pitanju, ko pominje SNS?Bolje bi bilo da ste prosjaci nego sto botujete za SNS