15 godina starija?

Brak ne treba da bude robija. Ja licno mislim da je rec ,,prevara" suvise gruba i neadekvatna za ono sto se pod tim u ovom smislu podrazumeva. Ako se tokom braka promeni seksualni partner, to nije nista tako dramaticno. Radi se zapravo o razbijanju monotonije u seksualnom zivotu jer je covek bioloski poligamno, a ne monogamno bice. To je neka vrsta ,,ventila". Ako neko od supruznika pozeli da ima seksualni odnos s nekom osobom i ukaze mu se prilika za to, ne razumem sta tu drugi supruznik i porodica gube?!
Jedino sto neki imaju jak ego, koji im tom prilikom biva povredjen i razvode se i ako uopste to nije adekvatan razlog za razvod.
Naravno, ne mislim da neko bas skace iz kreveta u krevet, jer je to vec patoloski poremecaj, ali zasto da nema neki seksualni odnos i van braka?:dontunderstand:

Misliš - po principu - šta ne znam to me ni ne boli?

onda bih rekla da su tvoji postovi na temu braka cista filozofija.
sta zna perica sta je 300kg.

Nije tako. U tom slucaju covek znaci ne bi imao prava da diskutuje o necemu sto nije osetio na svojoj kozi. Niko od nas nije pao s Marsa, pa da ne znamo sta je brak. Ako su mi roditelji u braku, dovoljno je da mogu da spoznam kavi su odnosi u braku.
Pogresno je smatrati da je brak neka idealna zajednica. Nije, kao sto nista u zivotu nije idealno. Covek treba da poseduje odredjeni stepen tolerancije, a ne da budemo kao deca i da se ponasamo po principu: ,,Ako ne bude po mome, necu da se druzim s tobom".

Nije tako. U tom slucaju covek znaci ne bi imao prava da diskutuje o necemu sto nije osetio na svojoj kozi. Niko od nas nije pao s Marsa, pa da ne znamo sta je brak. Ako su mi roditelji u braku, dovoljno je da mogu da spoznam kavi su odnosi u braku.
Pogresno je smatrati da je brak neka idealna zajednica. Nije, kao sto nista u zivotu nije idealno. Covek treba da poseduje odredjeni stepen tolerancije, a ne da budemo kao deca i da se ponasamo po principu: ,,Ako ne bude po mome, necu da se druzim s tobom".

a pa ti to na osnovu braka svojih roditelja nama ovde preporucujes ebuckanje sa strane kao recept za razbijanje bracne monotonije i kvalitetan opstanak istog?
to si ti znaci od tate i mame video..:think:

Pejdaza, meni se baš dopadaju tvoji stavovi i obrazloženja. Ne znam koliko imaš godina, a pošto nisi oženjen zaključujem da si mladji, što u stvari nema nikave logike. Kao da ljudi u nekim finijim godinama ne mogu da budu neoženjeni. Dopada mi se i tvoj avatar. :per:

Ja mislim da je predrasuda da ne može dobro da funkcioniše brak ili veza sa velikom razlikom u godinama. Jer nisu bitne godine nego koliko je neko vitalan i mlad duhom.
Ali to uopšte nije otrcana fraza nego živa istina.
Jedan moj bivši momak ima sjajnog oca koji me i dan danas oduševljava, a čovek ima 64 godine. Uvek je dobro raspoložen, nasmejan, pun duha, dobrih fazona, igra fudbal rekreativno i dan danas, ima energije više nego sin koji je 30 godina mlađi od njega i pun kompleksa i večito nezadovoljan

U potpunosti se slazem sa tobom. Godine uopste nisu vazne. A sa 50-60 jos uvijek nisi za bacanje i nisi prestar nizasta. To samo tako izgleda iz perspektive 25-godisnjakinja, a kada dodete u ovu drugu polovinu vidjet cete da se covjek ne osjeca prastar.

Pa da, ali kako preživeti samokritičnost sa recimo 60 godina, sve onako opalo, a on ima 45 godina?!?! Mislim da tu nije problem u onom mlađem, nego u onom starijem koji će zbog straha biti nezadovoljan, ljubomoran...

Razlika u godinama nije bitna ako ce oni biti u vezi godinu, dve, pa i pet, ali za dugorocan zajednicki zivot je i te kako bitna. Nije u braku stalno situacija onakva kakva je na pocetku. Na pocetku je uopste sve nekako lepse. Goto svi koji stupe u brak misle da je to za ceo zivot.
Tesko da muskarcu, od koga je zena 15 godina starija, nikada nece to da zasmeta. Menjaju se ljudi, njihove navike, stavovi, zelje, potrebe, interesovanja itd.
Recimo ja imam 33 godine. Moze meni trenutno da se dopadne zena koja ima 48 godina i da budem s njom u vezi i da nam bude lepo, ali je pitanje koliko to lepo osecanje moze dugo da potraje. Kad ja budem imao njene godine, ona ce vec imati 63. Mozda bi tada meni odgovarala neka koja ima 33, tj. onoliko koliko sam ja imao kada je ona bila u mojim godinama.
Moj stav je da ipak ne treba preterivati sa tom razlikom u godinama, bar ako je u pitanju brak.

:zag:
ne znam daco..za to nemam odgovor..znas za onu - ako uzmes kajaces se, ako ne uzmes kajaces se..
jedno kajanje sigurno ne gine..
nema recepta i 100% sigurnosti..
uradis onako kako mislis da treba i guras dalje..
oko sebe na zalost vidim puno parova kojima je odnos takav, da sam sigurna da u istom ja ne bih ostala odavno..a oni trpe..interesna kalkulacija..svako zna zasto radi to sto radi..

na kakvu nedoslednost mislis?
iste stvari u razlicitim okolnostima izgledaju razlicito..

Pitanje je kako bi rezonovali da se nalazimo na njihovom mestu. Jedno su principi kojima se rukovodimo, a drugo konkretne prilike i neprilike u kojima se nađemo.
Mislio sam na one "postulate" koje ne primenjujemo univerzalno, nego ih menjamo od osobe do osobe. Npr. opredeljenje mi je da neću biti s nekim ko mi ne odgovara zbog godina, a ipak uletim u vezu sa znatno mlađom ili pak znatno starijom osobom, ili pomenim svoj sud kad su u pitanju prevare, od nekog ko je ogorčen takvim postupcima pretvorim se u aktera prevare i sl.

Imam koleginicu koja ima dete sa covek mladjim 9 godina od nje i vec su 8 godina u braku...A znam i zenu koja je bila tru godine u kraku sa 15 g odina starijim od sebe. Sto ce reci: ako je njima lepo, sta bilo koga boli briga za njihovu razliku u godinama?

ko sa decom spava...upisan se budi:D
svako bira prema sebi...mnogo je vaznija sustina odnosa nego razlika u godinama bez obzira da li je zena starija ili muskarac...ali godine znaju da budu prepreka..ako se tako razmislja da je prepreka onda ni ne treba nastavljati vezu....mada prihvatljivija je veza bar ovde kod nas stariji muskarac i mladja zena..van granica nase divne drzave ni obrnuta razlika nije nesto nad cim se ljudi zacudjuju...pribliznost godina uopste nije recept za uspesnost veze...ali ni velika razlika u godinama...recept je samo da li su se nasli ili ne odnosno da li je ljubav tu ili ne....bez ljubavi i pravih emocija nista nije vecno....zamisljeno stanje da je nesto ili neko to ono pravo... je prolazno ......jako je bitno otkriti da li volis ili mislis da volis..u zavisnosti od toga je veza uspesna....a godine su tu najnebitnije..mislim na razliku
uopste svaka veza je prosto...lutrija...nekad imas srece nekad malo manje a nekad te sreca napusti...optimisticno je to sto su to ciklicni krugovi i istorija se prosto ponavlja..posle srece dolazi nesto suprotno a posle tuge dolazi sreca....hvala Bogu da je tako....:D

To zavisi od coveka do coveka, ali ako gledamo sredinu u kojoj zivimo, ne moze se poreci da sredina gleda ne bas blagonaklono na takve veze, iako akteri mogu biti vrlo srecni.
Ja licno ne mislim nista lose o takvim vezama, niti obrnuto, moj muz je od mene stariji 10 godina, i ne smatram da su razlike u godinama prepreka za iskrene emocije, ako su obostrane i uzajamne

Back