Novi Sad ili nikad
Obećava
- Poruka
- 92
Imam zavrsno pitanje u zimskoj 'avanturi' postavljanja jednostavnog veb-sajta. Dane sam izgubio u diskusiji sa hosting firmom o brzini i prekidima, iscitavanju tekstova optimizacije sajta na svim browser-ima... nemam vise vremena za izradu sajta, mislio sam da postavim 'form' na sajt gde ljudi mogu slati podatke i slike da sajt i hosting ne propadaju bezveze.
'Form' kod sam uspeo da uradim i izdizajniram, pojavila se stvar zvana CGI, koliko sam uspeo da procitam o CGI-u, CGI program se moze pisati u Perl-u... ne znam da li bih mogao da koristim neke unapred uradjene CGI programe i kako/gde bi trebali da se instaliraju, relativne/apsolutne linkove u okviru veb-strane, kako se 'CGI' 'pusta' u rad za prijem podataka iz 'form'-a?
'Form' kod sam uspeo da uradim i izdizajniram, pojavila se stvar zvana CGI, koliko sam uspeo da procitam o CGI-u, CGI program se moze pisati u Perl-u... ne znam da li bih mogao da koristim neke unapred uradjene CGI programe i kako/gde bi trebali da se instaliraju, relativne/apsolutne linkove u okviru veb-strane, kako se 'CGI' 'pusta' u rad za prijem podataka iz 'form'-a?