- Poruka
- 84.736
12 muškaraca, ili 15 žena može da završi posao za 21 dan. Za koliko dana isti posao može završiti 6 muškaraca i 10 žena?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
koji tacno posao?12 muškaraca, ili 15 žena može da završi posao za 21 dan. Za koliko dana isti posao može završiti 6 muškaraca i 10 žena?
Brze moze da zavrsi jer postoji razlika izmedju ili i 6 muskaraca i 10 zena.
ja bih rekao ovako:
ako 12 muškaraca može da završi posao za 21 dan, to znači da 6 muškaraca (duplo manje radnika - duplo više vremena) može da završi posao za 42 dana.
ako 15 žena može da završi posao za 21 dan, to znači da 10 žena (1/3 manje radnika - 1/3 više vremena) može da završi posao za 28 dana.
Kada rade istovremeno 6 muškaraca i 10 žena, za jedan dan završavaju:
1/42 + 1/28 = 2/84 + 3/84 = 5 /84
što znači da ceo posao završavaju za 84/5=16,8 dana.
ako negde grešim, molim za ispravku
svako pitanje ima tu dimenzijujel ovo pitanje za pozadinu ima polnu diskriminaciju?![]()
* Ne može tako, ide obična obrnuta proporcijaja bih rekao ovako:
ako 12 muškaraca može da završi posao za 21 dan, to znači da 6 muškaraca (duplo manje radnika - duplo više vremena) može da završi posao za 42 dana.
ako 15 žena može da završi posao za 21 dan, to znači da 10 žena(1/3 manje radnika - 1/3 više vremena) može da završi posao za 28 dana.*
Kada rade istovremeno 6 muškaraca i 10 žena, za jedan dan završavaju:
1/42 + 1/28 = 2/84 + 3/84 = 5 /84
što znači da ceo posao završavaju za 84/5=16,8 dana.
ako negde grešim, molim za ispravku
Ovaj post je nepravdeno zapostavljen.2 muskarca mogu istovremeno da uriniraju u jednu kofu
dve zene ne mogu
tu si lingvisticki expertOvo ChatGPT rešava brže nego ja
Pa to možda sad može... ali kad sam ja polagao ispite, ChatGPT nije ni postojao. Sve je moralo na "ho-ruk".tu si lingvisticki expert![]()
idi glasaj tamoJel matematicko pitanje koja vise place, ona koja pred seks vidi velikog ili malog penisa?
Odgovor je velikog, jer nece moci ceo da stane.....
Ova sa susretom sa malim zaplace pa kaze,ajd daj sta das...
i ja, a tako i sadPa to možda sad može... ali kad sam ja polagao ispite, ChatGPT nije ni postojao. Sve je moralo na "ho-ruk".