11 godina je proslo.....

ali da se nije drogirao bio bi drugaciji onda bi i muyika bila drugachija dakle platio je to
ali dobro sad ne preterivati
zasto bi bash oni bili posebni
toliko muzike i svega..zashto bas oni
sta ih je cinilo

TOMAX:
Da bi stvarao dobru muziku, moraš biti malo opičen.
Ja sam na primer stvarao neku svoju muziku uz pomoć raznih "tracker-a" (nekad veoma popularni muzički programčići za kućne računare... C-64,Amigu,Atari...)
Problem je u tome što se čovek toliko zanese svojim muziciranjem, da prosto zaboravi na svet koji ga okružuje.
Eh, kad se samo setim koliko mi se puta večera ohladila i to ispred nosa, a znao sam i po čitav dan da se ne odvajam od stolice, i da ne pijem vodu.... :shock:

e shta kad si vragolast ; ) onda si zhut a kad si tuzan si plav
pa daj muziku da cujemo
he he

loop:
Jako je bitno da li su bili narkomani ili ne :!:
:mad:

Loop, ne loopaj! Svako zivi onako kako ume i niko nema pravo da se mesa u tudje izbore i zivot, jer nikada ne moze znati sta se desava u glavi te druge osobe. Cinjenica je da su pravili dobru muziku, postali i ostali legende, a sve ostalo, vezano za njihov privatan zivot ne mozemo i NEMAMO PRAVO komentarisati i osudjivati!

Vidis kad postanes clan nekog popularno benda onda tvoj privatan zivot nestaje.
Ti postajes idol mladih i prati se svaki tvoj korak.
Ako ti onda konzumiras drogu normalno je da ce omladina da kaze " Pa sta kad se Velik M.M. gudrira sto ne mogu i ja? mozda ce i meni da padne na pamet neka dobra pesma pa i ja da napravim bend..."
E zato drustvo mora da osudi sve te narkomanske bendove jel oni nisu dobar primer za nasu omladinu.

MILAN_M.PORTRAIT.1.JPG

U svakom porazu ja sam video deo slobode.
I kad je gotovo, za mene, znaj, tek tad je počelo.

Pogledaj me, o pogledaj me,
očima deteta.

Čujem: Vrati se. Čujem: Ostani.
Čujem: Vrati se. Dozvoli mi.

Čujem: Vrati se. Čujem: Ostani.
Čujem: Vrati se. Ne idi, ne idi, ne!

Monna:
5.novemba je bilo 11 godina kako je MILAN MLADENOVIC umro..
u skc-u je bio koncert u cast M.M...
interesuje me vase misljenje o muzici koju je stvarala EKV..
nikada ih nisam cula uzivo (za cime zaista zalim),ali ja sam u
to vreme bila poprilicno mlada(da ne kazem mala )za svirke..

p.s.da li neko zna gde mogu pronaci knjigu 'MESTO U MECAVI'?

Svidja mi se njihova pesma Srce

Ne znam da l' vise volim OKTOBAR 1864 ili EKV.. nekako mi idu jedno uz drugo
Na svu srecu bio sam na 3 koncerta EKV (BG, KG, AR) Ne zna se gde je bilo bolje.
Fenomenalni tekstovi, energija, muzika.
A Milan je posebna prica...

Razmices zavese
gledas obecani grad
svetla se pale
tinja zelja u tebi....

loop:
Zavisi ko.Recimo roditelji, brat sestra i bliza rodbina imaju pravo da se mesaju u nas zivot ,sve dok zivimo pod istim krovom.
A ako si samostalna, imas svoj stan i posao, e pa onda mozes reci da niko nema prava.

Ali to je vec neka druga tema, ovde je tema Mladenovic.
Kao sto rekoh pravio je lik ekstra muziku ali je se gudrirao i to ga kostalo zivota.
Ne znam ranije sam i ja bio u tom fazonu zivi brzo umri mlad budi lep les, ali sad mislim da moze to i bolje :)

Slazem se da ukucani imaju pravo da se mesaju u nase zivote(u meri u kojoj im mi sami to dopustimo),ali isto tako mislim da ni ti ,ni ja, ni bilo ko od fanova ekv-a ne bi trebalo da osudjujemo nacin na koji su oni proziveli svoj zivot..
sa druge strane gledajuci , imas pravo kad kazes da se omladina ugleda na poznate i popularne,ali misljenja sam da treba da shvate da ne mogu i ne trebaju da se poistovecuju sa M.M.
na kraju krajeva da bi bio neciji idol ti moras biti savrsen,a to niko nije!

maliPrinc:
Ne znam da l' vise volim OKTOBAR 1864 ili EKV.. nekako mi idu jedno uz drugo
Na svu srecu bio sam na 3 koncerta EKV (BG, KG, AR) Ne zna se gde je bilo bolje.
Fenomenalni tekstovi, energija, muzika.
A Milan je posebna prica...

Razmices zavese
gledas obecani grad
svetla se pale
tinja zelja u tebi....

Igraj crni ples,
igraj protiv vremena...:wink:

loop:
Vidis kad postanes clan nekog popularno benda onda tvoj privatan zivot nestaje.
Ti postajes idol mladih i prati se svaki tvoj korak.
Ako ti onda konzumiras drogu normalno je da ce omladina da kaze " Pa sta kad se Velik M.M. gudrira sto ne mogu i ja? mozda ce i meni da padne na pamet neka dobra pesma pa i ja da napravim bend..."

E, to je takav klise...... :roll: Nije omladina bas toliko naivna i gloopa.....Ako nekom klincu padne napamet da se drogira, to sigurno nece uraditi samo zato sto je negde procitao da je to i Milan radio. :roll:

[/QUOTE]E zato drustvo mora da osudi sve te narkomanske bendove jel oni nisu dobar primer za nasu omladinu.[/QUOTE]

Za nasu omladinu? Znaci samo u Srbiji muzicari konzimiraju narkotike? Klinci u Engleskoj, Francuskoj, Nemackoj nisu slusali bendove ciji su se clanovi drogirali?
"Narkomanske bendove"? Pa jel oni pevaju pesme o narkoticima? Koji naziv.......Ako vec spominjes rec "bend" onda sa te tacke i treba da ga posmatras.Mislim kao profesionalce. Kao muzicare, ljude koji prave muziku koja jedino treba da se ocenjuje i koja je, u ovom slucaju, odlicna.

Takvi bendovi nisu dobar primer za nasu omladinu, ali su zato, Dara Bubamara, Beki Bekic ili Trik FX (*ebem li ga, valjda se tako pise) odlican jer se ne drogiraju (ili se barem o tome ne prica). Da, zaista danasnji tinejdzeri mogu mnogo od njih da nauce (ne mogu da cuju dobru pesmu, ali, eto, mogu svasta da nauce, npr: kako se udati za mafijasa, kako postati popularan bez imalo truda - zamisli, cak ne moras ni jednu jedinu knjigu da procitas, kakve sise su trenutno u trendu...... :roll:

Bash i nije fora da odmah bude asocijacija''narkomani''...Ostala je muzika da zivi posle njih i da kroz nju vidimo kakvim su to ochima oni gledali zivot. I kroz kakav uspijeh su ga procijenjivali. Tu se vidi razlika, kako prolazi''komercijala'', koja pjeva tudje tekstove, uz tudju muziku, sa par taktova i textom (za koji ponekad stvarno pomislim, da je neka parodija i shala, a ne ''projekat veka''), a ne preza ni od chega, u borbi za zaradu i za slavom. Gazi sve pred sobom, ma tenk im ne bi mogao nishta. Teshko da ce oni ''dati srcu jada'', shto je smisao zivota ovakav ili onakav i da li vrijedi zivjeti...Dok je ''slave'' sve su epiteti ''najljepsha, najinteligentnija, najtalentovanija'', (jel' se najavljuje neurohirurg koji je spasio ljudski zivot)a ne pevaljka za SHIRE narodne mase...
Imala sam losh snimak na kaseti, da li je to poslednji njegov album (da li Juzna Amerika ne znam)? Bash mi zao shto nisam vishe upoznata kako je nastao itd...ali mi je vrlo neobichan...

Ma svaka njima cast na muzici koju su napravili, ali zar je taj M.M. primer kako treba ziveti i muzicirati.
Zar je poenta u tome da stvoris dela koja ce ziveti posle tebe iako ti umres u 25. godini zivota?
Zar je poenta zrtvovati vlastiti zivot zbog muzike?

Ja mislim da nije :!:
I postoji brdo isto tako dobrih bendova, ako ne i boljih koji traju godinama, i stvaraju vrhunske pesme bez gudre.Racimo jedne Neverne bebe ili Bajaga ili Riblja corba...

Slusajmo mi EKV dobra je njihova muzika, ali nemojmo velicati Milana Mladenovica jel ostaje cinjenica da je lik bio narkoman, samim tim slabic i kukavica.On da je nesto vredeo nasao bi snage da se izbori sa tim zlom i da nastavi da traje.On je pokleknuo i samim tim nije neko ko zasluzuje paznju.Amin

Od muzichara ochekujem muziku, od fudbalera igru itd itd...lichno me ne interesuje zivot neke osobe, iako zivimo u vremenima gdje se brkaju babe i zabe, pa se mozesh samo smijati od tuge...uzorima. Volim EKV, a eto nisam nikad pomislila da probam bilo kakvu vrstu droge, jer je to moj lichni izbor (osim piva, vina dr...ako se to rachuna u dotichne, jer i od toga moze da se rikne). Kakav uzor ti treba biti umjetnik? Jesmo li odsjekli jedno uvo, za primjer poistovjecivanja?Kremasti, svakodnevni metodi su mnogo opasniji...Ne treba nikog idealizovati.Chovjek je zivio svoj zivot, a ne zbog mene, shta cu ja misliti o njemu. Neki drugi su imali ''vishe srece''.Nema ga vishe i mislim da bi se prvo trebao komentarisati njegov rad, a sve ostalo je sfera o kojoj ja, kao takodje obichan smrtnik, nemam prava suditi, kad vec ne mogu pomoci...

Monna:
5.novemba je bilo 11 godina kako je MILAN MLADENOVIC umro..
u skc-u je bio koncert u cast M.M...
interesuje me vase misljenje o muzici koju je stvarala EKV..
nikada ih nisam cula uzivo (za cime zaista zalim),ali ja sam u
to vreme bila poprilicno mlada(da ne kazem mala )za svirke..

p.s.da li neko zna gde mogu pronaci knjigu 'MESTO U MECAVI'?
Evo ti linkove (u prvom cijena trenutno nedostupna)
http://www.gerila.com/knjige/katalog/1115.htm
http://www.vojvodina.com/arhiva/1117.htm
http://www.dnevnik.co.yu/arhiva/07-11-2004/Strane/feljton.htm
http://www.dnevnik.co.yu/arhiva/08-11-2004/Strane/feljton.htm
http://tamburix.modblog.com/?show=blogview&blog_id=340423

Ma svaka njima cast na muzici koju su napravili, ali zar je taj M.M. primer kako treba ziveti i muzicirati.
Zar je poenta u tome da stvoris dela koja ce ziveti posle tebe iako ti umres u 25. godini zivota?
Zar je poenta zrtvovati vlastiti zivot zbog muzike?

Upravo u tome i jeste poenta - stvoriti nesto sto ce nastaviti da zivi i nakon tvoje smrti. Dokle kod zivi tvoje delo, kroz njega zivis i ti. Besmrtnost. To je, valjda, cilj umetnika. A koliko si godina proveo na ovoj planieti.......i nije mnogo bitno. Mislim, kad bi mi neko rekao: Umreces u 25oj, ali ce tvoje delo(mada ja nisam nikakav umetnik) ziveti narednih 250 - prihvatam!

Ja mislim da nije :!:
I postoji brdo isto tako dobrih bendova, ako ne i boljih koji traju godinama, i stvaraju vrhunske pesme bez gudre.Racimo jedne Neverne bebe ili Bajaga ili Riblja corba...

Jao, Loop...... :roll:
N. Bebe - zar stvarno verujes da se Milan nikada nije gudrirao?
A tek Bora?
Bajaga - haha, ovo ti je najbolji primer.....Poznato je da je Bajaga onih nekoliko pesama o Rusiji (koje su, inace, medju njegovim najboljim) napisao bas dok je bio na lecenju od zavisnosti, upravo u toj Rusiji.

Slusajmo mi EKV dobra je njihova muzika, ali nemojmo velicati Milana Mladenovica jel ostaje cinjenica da je lik bio narkoman, samim tim slabic i kukavica.On da je nesto vredeo nasao bi snage da se izbori sa tim zlom i da nastavi da traje.On je pokleknuo i samim tim nije neko ko zasluzuje paznju.Amin

Kao sto rece Dostojevski:" Bol i patnja su uvek obavezni za siroko saznanje i duboko srce. Meni se cini da pravi veliki ljudi moraju osecati veliku tugu na ovome svetu."

Ali, po tebi verovatno ni taj Dostojevski nije vredan paznje ("On da je nesto vredeo nasao bi snage da se izbori sa tim zlom i da nastavi da traje.On je pokleknuo i samim tim nije neko ko zasluzuje paznju"), s obzirom na to da je bio kockar, dakle, takodje zavisnik.

Loop, ne zelim da te uvredim, ali tvoja razmisljanja su prilicno povrsna, karakteristicna za coveka koji nije ZIVEO i oseto ZIVOT. Bez obzira na to, saljem ti jedan veliki pozdrav!!! :D

loop:
E objasni ti to klinkama od 12-13 godina da neko nije savrsen :lol:

klinke od 12-13 godina se u danasnje vreme vise loze na zeljka joksimovica,cecu.. tako da sumnjam da jako malo njih uopste zna ko je M.M.,a kamoli da njega smatraju za idola..Na kraju krajeva sa 12-13 godina prihvatas sve ono sto ti mediji serviraju,a to nikako nije zivot M.M.-a.......... :lol: :lol: :lol:

2ivana_bg
Umreces u 25oj, ali ce tvoje delo(mada ja nisam nikakav umetnik) ziveti narednih 250 - prihvatam
Ja ne prihvatam jel nista nije vecno i besmrtnost ne postoji.To su iluzije.Ne zivim u iluzijama.

Bajaga - haha, ovo ti je najbolji primer.....Poznato je da je Bajaga onih nekoliko pesama o Rusiji (koje su, inace, medju njegovim najboljim) napisao bas dok je bio na lecenju od zavisnosti, upravo u toj Rusiji.
Da Bajaga je najbolji primer, gudrirao je se i uspeo da se izvuce iz toga.I dan danas traje.E zato on vredi mnogo mnogo vise nego M.M.:cool:

Dostojevski se ne moze porediti sa M.M. ni za sto godina :!:

Loop, ne zelim da te uvredim, ali tvoja razmisljanja su prilicno povrsna, karakteristicna za coveka koji nije ZIVEO i oseto ZIVOT. Bez obzira na to, saljem ti jedan veliki pozdrav!!!
Na moju srecu ili nesrecu ziveo sam i ja punim plucima mozda i vise od toga.Malo je toga sto nisam probao pa i gudru i odlicno znam koliko je to zlo i platio sam ogromnu cenu da bih se iscupao iz toga.
Pozdrav i za tebe jel ja ovde ne pisem niti mislim nista zlonamerno, obicna razmena misljenja samo sa iskustvom ;)
pozz

2Monna

Da sadasnje klinke to slusaju ali u vreme popularnost EKV onda su slusale njih.I odu tako na koncert tamo likovi koji se gudriraju pokusavaju da uvuku i njih ali one nece, medjutim recenica "Pa i Milan to koristi" moze mnogo toga da promeni u njihovom zivotu.

Samo ti nemoj da se slazes sa mnom inace cu odmah promeniti izjavu.

Zaboravih da dodam
Kao sto rece Dostojevski:" Bol i patnja su uvek obavezni za siroko saznanje i duboko srce. Meni se cini da pravi veliki ljudi moraju osecati veliku tugu na ovome svetu."
Milanu je to i bio najveci problem jel nije hteo da oseti bol i patnju tokom kriziranja (skidanje sa droge) nego je nastavio da se gudrira sto ga je na kraju i ubilo.Zato je bio slabic i kukavica.

loop:
Samo ti nemoj da se slazes sa mnom inace cu odmah promeniti izjavu.

Zaboravih da dodam

Milanu je to i bio najveci problem jel nije hteo da oseti bol i patnju tokom kriziranja (skidanje sa droge) nego je nastavio da se gudrira sto ga je na kraju i ubilo.Zato je bio slabic i kukavica.

Ti se bas zakacio za Milana i gudru..zivo me zanima sta tek mislis o MAGI .. bila je lepa ,talentovana ,fakultetski obrazovana, a umrla u prihvatilistu... :confused:

Pa ni ne znam ko je ta, verovatno neki zenski deo grupe.A sta da mislim o njoj...imala je sve kvalitete a umurla ko pseto.Opasna stvar je taj heroin, jako opasna :!:
Sto rece neko mozda nisu ni imali dovoljno srece, sudbina, ***** sudbina :!:

november child:
..bingo..
..hell of the birhtday present when you are teen..
Eh, shteta, stvarno:( ... malo kasno pishem, ali eto...

Nego... Mladenovic...
Shta drugo reci i misliti osim - slava mu...

Istina, sa godinama postajem sve zahtjevnija... razna razlichita iskustva povlache za sobom i donekle drugachije emocije... kojima ce vjerovatno jednog dana odgovarati vishe muzika drugih umjetnika, jer ce biti podsniji okvir u koji mogu da smjestim sve shto osjecam...
… chak i ako ce doci vremena u kojima rijechi pjesama EKV-a nece biti analogne mojim stanjima i emocijama...
... znam da cu uvijek, ali uvijek nalaziti vremena za njih.

Back